pondělí 3. července 2023

Dluh (The Debt)


aneb každé tajemství něco stojí...
Dluh je název velmi zajímavého filmu, který jsme si nahráli a koukli na něj v televizi s mužem v sobotu. Na tento film jsme koukali se zatajeným dechem. Dluh byl natočen v roce 2010 v koprodukci USA, Velká Británie a Maďarsko a je uváděn jako drama či thriller. Je to spíše velmi morální drama, která je zasazeno do skutečných událostí a odehrává se ve dvou časových liniích. V hlavní roli je skvělá Helen Mirren, které sekundují další skvělé herecké osobnosti. Je to velmi napínavý film, který by mohl být i podle skutečnosti, vše působí reálně, jako by se to opravdu stalo.
Opravdu stojí za vidění, ale koukala jsem na youtube.com, ale našla jsem jej ke shlédnutí pouze za finanční obnos.
Níže opět dávám malé nahlédnutí na obsah filmu a malou ukázku z The Debt - YouTube.
Tak pokud se budete dívat, přeji zajímavý zážitek.
Pěkný nový týden nám všem.

P.S. Tohle je film, kde si naprosto vyčistím hlavu od starostí, kterých teď máme celkem dost. Zapomenu na okolní svět, na chvíli zapomenu na dění kolem mě a to já teď potřebuju.


V roce 1965 trojice agentů z Mossadu, Rachel, David a Stephan, má ve východním Berlíně splnit obtížný úkol. Je třeba postavit před soud nacistického zločince přezdívaného Chirurg z Birkenau. Nebezpečná akce zdánlivě končí ve chvíli, kdy je válečný zločinec při svém pokusu o útěk zastřelen. Rachel, David a Stephan jsou poté oslavováni jako hrdinové. Veřejnost však nezná celou pravdu. Ta se začíná ozývat o třicet let později, kdy vysloužilí agenti stále trpí pod tíhou dávného tajemství. Zavázali se nikdy neprozradit, co se tehdy v Berlíně odehrálo. Stále mají status národních ikon, Rachelina dcera dokonce o jejich misi napsala knihu. Jednoho dne přichází muž, který o sobě tvrdí, že on je tím, po kom kdysi pátrali.


7 komentářů:

  1. Marti, viděla jsem ho a dokonce několikrát. Nemohla jsem se odtrhnout. Helen je úžasná!
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Neviděla jsem. Díky za tip.
    Měj hezký den, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, díky za tip, obsazení slibuje zajímavou podívanou, Helen Mirren je zárukou dobrého filmu. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, film neznám a nějak se teď na filmy koukat nevydržím. Shlédnu začátek a...usnu. Pálí mě oči a tak ani na počítač moc nechodím i když mám plno fotek, které bych mohla přidávat. Měj krásné dny.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, neznám a rozhodně to zní zajímavě.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  6. Film jsem našla na Ulož.to a byl opravdu napínavý se skvělou Helen . Moc děkuji za tip.
    Krásné dny
    Magda

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.