pátek 7. července 2023

pojďte se projít originální výstavou


Opět po roce jsem navštívila krásnou výstavu fuchsií a vzhledem k tomu, že zahradnictví má největší sbírku fuchsií v Čechách, je opravdu jedinečná a originální. Fotky sem všechny nedávám, je jich hodně. Pokud se chcete podívat na další, je to možné u článku, který ve středu vyšel Přijďte obdivovat krásu fuchsií na ojedinělou výstavu! (kanalem.com).
Tak se pojďte projít krásou.
Přeji pohodový den.

Přijďte obdivovat krásu fuchsií na ojedinělou výstavu!

Zahradnictví Petro pořádá i letos již tradiční výstavu krásných fuchsií. Výstavu je možné navštívit ve všední dny od 8 do 17 hodin. Otevřeno je i ve svátcích 5. a 6. července od 9 do 14 hodin.

Zahradnictví Petro se věnuje pěstování fuchsií již mnoho let a má největší sbírku v Čechách, která čítá téměř 800 druhů. Nové odrůdy vozí šlechtitelé ze zahraničí, aby je mělnické zahradnictví uvedlo na trh. Právě fuchsie jezdí do zahradnictví nakupovat i pěstitelé ze zahraničí.

Jedná se o velmi unikátní a ojedinělou výstavu fuchsií nejen v Čechách plnou krásných barev, úžasných tvarů, která stojí za návštěvu. A je třeba obdivovat i spoustu práce, která za pěstováním stojí.

Milada Petrová, zakladatelka zahradnictví Petro v Mělníku v Mlazicích říká v rozhovoru níže: Fuchsie to je práce 360 dnů v roce. Není to jenom o tom, že tady chvíli kvete a pak ji uklidíte. Musí se opatrovat pořád i přes zimu. Hlavně chemicky, protože každý živočich je má prostě rád. Všichni nejhorší škůdci ji mají rádi“.

Více informací o fuchsiích je možné najít v loňském rozhovoru se zakladatelkou rodinného zahradnictví Miladou Petrovou Fuchsie to je jako projít krásou… (kanalem.com).










6 komentářů:

  1. Fuchsie pěstovala moje maminka Měla jich hned několik druhů. Avšak u mně se jim nedaří. Vždy se do nich pustily mšice a bylo po nich. Jsou krásné a kdo je umí pěstovat má můj obdiv. Hezká výstava. Přeji ti krásný den Marti.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti to je moc pěkná kytičková výstava. Fuchsie mám ráda, jejich květy jsou jako zvonečky. Přeju hezký víkend, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Tak nevím, ráno jsem napsala komentář a on tady není. Tak znovu.
    Krása to je ! Taky jsem kdysi fuchsie pěstovala a ani nevím proč mi z mého kytičkového repertoáru zmizely.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, hezké fotky a naživo to musela být taky paráda.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, děkuji, je to nádhera! Mívala jsem hodně druhů těchto krásek, ale když se udělá takovéhle počasí, je to trochu boj, horko jim moc nesvědčí.
    Přeji hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. To musí být nádhera! Kdysi jsme také navštívili výstavu fuchsií na nějakém zámku. Už ale nevím, na kterém... Dodnes si vybavuji ty vzrostlé stromkové fuchsie staré několik let. Děkuji za milou připomínku.
    Měj se krásně!
    Ivana

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.