úterý 25. července 2023

na chvíli detektivem a loutkohercem



Minulý týden jsme s dětmi v muzeu navštívili dvě interaktivní výstavy. Strávili jsme v muzeu hodně času a na jedné výstavě děti hledaly stopy zvířat a učily se stopy poznávat. Na druhé výstavě hrály divadlo s loutkami. Všichni jsme si výstavy užili, vlastně jsem čekala s výstavami na ně, vernisáže už dávno byly. Fotek je hodně, takže na všechny, pokud chcete, se můžete podívat zde u článku V mělnickém muzeu se můžete stát na chvíli detektivem či si zahrát divadlo (kanalem.com), na blog dávám jen výběr z obou výstav.
Mějte pohodový den.







V mělnickém muzeu se můžete stát na chvíli detektivem či si zahrát divadlo
Marta Dušková

Regionální muzeum Mělník připravilo pro malé i velké návštěvníky nejen na prázdninové období dvě zajímavé výstavy.

V malém sále muzea je možné shlédnout výstavu s názvem Detektivem v přírodě, která se věnuje pobytovým stopám různých živočichů. Výstava odpoví na otázky, jak prozkoumávat své okolí, jaké živočichy je možné při tom objevit a odhalit jejich záhady. Výstava je interaktivní a děti se učí hledat a poznávat stopy zvířat. Expozici je možné navštívit až do 29. října.

Rodinná loutková výstava s hernou a soutěží s názvem Kašpárku hraj! vítá návštěvníky ve velkém sále muzea. Návštěvníci se zde potkají s princeznami, vodníky, čerty či draky, kteří je zavedou do atmosféry starých časů. Nejstarší papírová divadla pocházejí z konce 19. století, rodinná loutková divadla z období první republiky. Soubor maňásků československé výroby podniku Komenium pochází z druhé poloviny 20. století. Pro děti je již tradičně připraven hrací koutek, kde si mohou vyrobit vlastní loutku a nechybí ani pátrací soutěž o krásné ceny. V sále je postaveno malé jeviště, kde si děti zahrají s loutkami svoje vlastní představení. Výstava je instalována až do 17. září.

Další informace k výstavám na webu Regionálního muzea Mělník Akce a výstavy - Oficiální stránky Regionálního muzea Mělník (muzeum-melnik.cz).









4 komentáře:

  1. Tak to si děti určitě užily. Užila bych si to i já :-).
    Hezké odpoledne!
    Hanka - bavi-mne-to

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, obě výstavy vypadají zajímavě. Jak píše Hanka nade mnou - užila bych si i já.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
  3. Vím, že taková prohlídka je pro děti zajímavá a je fajn. že jste si to všichni užili. Vždyť i my, ač už máme dětství dávno jen ve vzpomínkách, se rádi do těchto let, vracíme. Krásné dny přeji Marti Tobě i celé rodině.

    OdpovědětVymazat
  4. Perfektní instalace pro děti!
    Marti, přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.