pondělí 28. srpna 2017

blízká setkání












Miluji ty dny, kdy naprosto přestanu vnímat čas a zdá se mi, že od rána uběhly minimálně tři dny. Den naplněný zážitky prodlužuje život. Zažívám to celkem často, protože náš život je vše jen ne nudný. Je naplněný událostmi, i když ne vždy příjemnými. Ale i to patří k životu. Nakonec, kdyby nebylo srovnání, asi bychom ta šťastná období ani nepoznali.
Na Moravu jsem jela ve čtvrtek a vrátila jsem se v neděli. 
Nepočítám dny, páč mám pocit, že domů se vracím po deseti dnech.

Setkání první
S mojí nejbližší rodinou u příležitosti oslavy narozenin mojí mámy. Setkáváme se několikrát do roka, takže celkem plynule navážeme tam, kde jsme přestali minule.

Setkání druhé
Lázeňská léčebna vznikla v Hodoníně až po mém odchodu na studium do Prahy a teprve později po revoluci se z léčebny staly lázně. Nikdy jsem neměla potřebu se tam podívat. Vlastně jsem si na to ani nevzpomněla, páč jsou stranou mého běžného hodonínského okruhu. Teprve nedávno jsem se dozvěděla o přilehlém krásném lázeňském parku, kde se každý rok konají něco jako řezbářské dílny, po kterých některá díla zůstávají, aby zdobila park. Parkem se částečně můžete projít prostřednictvím fotografií. Je nádherný, a tam jsem si poprvé pomyslela, že ano průmyslové město může být i lázeňským. Dopolední procházka byla pro mě zajímavá i tím, že jsem poprvé pozorovala naši dceru fotografku při práci. Snažila jsem se ji trochu fotit, ale bála jsem se, abych nevyfotila i objekty dceřina focení, na to nemám právo, takže fotky nakonec nejsou nic moc.

Setkání třetí
Oslava 80. narozenin. Schází se celá naše velká rodina a hlavně slovenská sekce. S některými jsem se neviděla víc než 11 let, některé jsem nepotkala ještě déle. Byly to krásné hodiny s dávno zapomenutými vzpomínkami. A chvílemi mi bylo líto, že žijeme daleko. 















18 komentářů:

  1. Tak to je paráda, tolik dřevěných soch pohromadě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, ano byla to krása. A bez mojí sestry bych ji ani neobjevila. Užila jsem si to.

      Vymazat
  2. Tolik krásné řezbářské práce pohromadě, nádhera. Dřevo miluji, tak bych byla celá v úžasu. Díky Marti za zprostředkování fotkou...
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, ano taky jsem byla trochu v šoku, páč jsem očekávala pár dřevěných soch. Měj se krásně.

      Vymazat
  3. Marti, to musela být fajn setkání. Vidět se s celou rodinou a mít tolik zážitků je krásný pocit. A dřevěné sochy jsou nádherné.
    Hezké pondělí. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, a to jsme ani nebyli samozřejmě všichni, někteří nemohli, přesto jsme byli taková menší svatba :-) Ano, sochy jsou krásné, procházela jsem kolem soch několikrát a kochala se. Měj se krásně.

      Vymazat
  4. Jsem unavená, přetažená a vadí mi lidé, dovedu si sebe představit, jak sedím, nevnímám,koukám a je mi skvěle, protože to prostředí k tomu doslova vybízí...hodit všechno za hlavu a žít okamžikem.
    Martičko, na rovinu, já ti to maličko, maličko závidím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, já myslela, že už odpočíváš na dovolené :-) Ano, já jsem si taky potom jen sedla a rozhlížela se a kochala.

      Vymazat
    2. Aha, tak si to užij a odpočiň si.

      Vymazat
  5. To jsi mela krásná setkání. Slavení narozenin v rodině, park s krásnými sochami...
    Prostě sis to užila.
    Hezké dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, opravdu užila, jak už dlouho ne. I tobě krásné dny.

      Vymazat
  6. Hezká dřevěná dílka. Pěkně ten park oživí. Něco podobného myslím dělají i na druhém konci republiky - v Konstantinových Lázních. Když jsme tam kdysi byli, tak jsem taky v parku viděla dřevěné sochy a myslím u nich měli cedulku, že jsou z nějaké tvůrčí dílny řezbářů.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Martičko, setkání po letech s blízkými je určitě příjemnÉ a člověk si uvědomí, jak letí čas - aspoň tak to bývá u mne. Park je nádherný, škoda, že tak daleko, hned bych se tam rozeběhla. Měj se moc hezky. iVA

    OdpovědětVymazat
  8. Odpovědi
    1. Ilonko, ani nevím, že je to i tvůj kraj. Ano, je tam krásně.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.