středa 23. srpna 2017

no letos teda nic moc


Na rozdíl od letošní obrovské úrody třešní maliny naprosto skomírají. 
Vlastně první trochu větší úroda začíná až teď. 
Ve vedrech začaly keře zasychat, i když jsme pořád zalévali, a rodily se naprosto mrňavé malinečky, které nezaplnily ani dlaň. Poslední dva roky jsem byla zvyklá, že sbírám maliny každý den plnou misku. Teď se to konečně trochu zlepšilo a na koncích větví jsou velké maliny. 
Už stojí za to to zaznamenat. 
Je to krásné a já fotím zahradu ráda. 
Tak dnes jen maliny, páč se mi líbí všechny fotky :-).
Bude to značně jednotvárné a trochu nuda.






A tady ze včerejšího večera naše malá velká úroda.

18 komentářů:

  1. Letos nemáme žádné ovoce. Vše utrpělo jarním mrazem. Daří se jen ostružinám, maliny taky omrzly a zatím se nevzpamatovaly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, tak my jsme přece jen něco měli. A třešní bylo strašně moc. Vloni na nové malé hrušce jsme měli dvě obrovské hrušky a letos ani nekvetla.

      Vymazat
  2. Dobrý den,Marti letos nemáme žádnou úrodu díky mrazu.Obdivuji ty vaše maliny.U nás už je po nich.Mějte se krásně.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, ono není moc co obdivovat :-) Ale někdo mi napsal na facebook, že po té naší šílené úrodě třešní je to jenom spravedlivé hahahaha :-) A já souhlasím. Pohodové dny.

      Vymazat
  3. Já maliny nemám, soused jo a letos to bylo fakt ubohé...ani jsem mu na ně nemohla chodit, poznal by to....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, blondýnko, to zkus! Já bych to letos taky poznala, hahahaha :-) A mám vyřídit od mého muže, že máme vysoký plot :-)

      Vymazat
  4. Mám pochopení ta malinová barva a zelený list je přitažlivá kombinace.Krásné fotky...mňam :-) M.

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné fotky!:)U nás letos také skoro nic...Musím dohonit komentáře:-)po chvilkách poctivě všechny příspěvky čtu,jen jsem ještě nestihla okomentovat malujeme...Hezký večer

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, u nás maliny už skončily. Už je mám i ostříhané a oproti loňsku jich bylo víc. Je pravda, že ve vedrech pak začaly zasychat, ale to už jsme měli pár krabiček v mražáku. Fotky jsou krásné, cítím vůni malin... :-)
    Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, naše maliny v loni rodily od května do začátku listopadu, takže předpokládám, že ještě snad budou. V mrazáku nemám nic, stačíme je jíst :-)

      Vymazat
  7. Maliny miluju, ale u nás na chalupě se jim nedaří. Ty z posledního pokusu o výsadbu předloni uschly v těch velkých parnech na přelomu července a srpna. Letos se nám urodila jen letní jablka a možná bude pár švestek - tak na koláč. V třešních jsme se topili loni...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je mám taky ráda a jelikož naše rodí od května do začátku listopadu, pokud nezačne mrznout, tak snad ještě nějaké budou.

      Vymazat
  8. Ty Tvoje maliny voní až sem. U nás na zahradě se jim nelíbí. Několikrát jsem se o ně pokusila, ale vždy odešly. Takže já když trochu malin do pusy, tak lesní.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, na každé zahradě jde asi něco jiného. My jsme například už několikrát pokoušeli o hortenzie, ale už jsme to vzdali. Prostě u nás nebudou :-) Měj se krásně.

      Vymazat
  9. Letos jsem ochutnala slovy čtyři maliny, ostatní vše zaschlo a seschlo, i když jsme občas zalili v těch vedrech. Zjistili jsme, že jsme je špatně zasadili - sousedů túje jim všechnu vláhu vždy sebrali. TAkže přesadit - a příští rok možná budou.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to třeba bude u vás příští rok lepší. A možná i u nás bude větší úroda malin. i když já jsem měla víc než ty čtyři :-)

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.