neděle 6. srpna 2017

sobotní bitva













Bitva na Mělníku se letos uskutečnila už po sedmé, ale pro nás to bylo poprvé. 
Podobných akcí máme za sebou spoustu, většinou v Praze, ale i jinde. Kutnohorského královského stříbření jsme se zúčastnili několikrát a je to krásná akce. 
Mnohokrát jsem tam byla služebně a i soukromě.
Fotky ze soboty rozhodně vypadají líp a akčněji, než byla samotná skutečnost. Je pravda, že jsme byli na akci pouze tři hodiny a večer byl program asi možná pestřejší a profesionálnější, můj muž marodí, takže mohl jen v době vycházek. Možná nám akce připadala amatérská, protože mám za sebou a můj muž se mnou takových akcí za dvanáct let práce v marketingu hodně, buď jsem se na akci pracovně podílela anebo sama pořádala, takže laťku já i můj muž máme nastavenu asi moc vysoko a máme jiná očekávání.
Teď svádím bitvu sama v sobě, ale nemohu psát, jak byla akce úžasná, když to není pravda. 
Nechci se tady rozepisovat, jak měla akce vypadat, to by bylo dlouhý. Působila však velmi amatérsky a bez jednotné koncepce. Vystoupení jednoho herce, který si ovšem přizval z diváků čtyři neherce a žongléra, kterému vše padalo, nás opravdu nezaujalo. 
Upoutal nás však rytířský turnaj a z něho je právě většina fotografií. Vzhledem k tomu, kolik sponzorů se na akci podílí, očekávala bych úroveň podstatně vyšší a to po celou dobu akce, protože lidé různě přicházejí a odcházejí, nikdo tam nevydrží od 13 hodin do půlnoci či ještě déle.
Návštěvy však nelitujeme a ani to nepovažujeme za ztracený čas. 
Jen do budoucna už víme, co si případně v programu vybrat. Turnaj a bitvu.










Akce byla na krásném místě. Pod zámkem.



4 komentáře:

  1. Slunečnice, jak píšete, že to možná nebylo tak úžasné jak to vypadá na fotkách, ale přesto patří dík všem, kteří to pořádají, a dětem zpestřili prázdniny, trošku jim ukázali, jaké byly zbraně, oblečení, jak se dělala košťata, jak se střílí z luku atp. Vy jako profesionálka to možná vidíte jinak. Je to pořád lepší než kdyby seděli u počítače a nebo televize. Jakékoli zpestření života je bezva. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, v tomto s Vámi samozřejmě naprosto souhlasím, ale právě pro ty děti se mi tam toho zdálo zoufale málo. Střelnice a kolotoč. Chyběly mi tam pro ně nějaké soutěže zaměřené třeba na trochu historie apod. a tato akce k tomu přímo vybízí a děti ceny i třeba jen bonbónek těší. Ale jinak máte samozřejmě pravdu. Hezké dny.

      Vymazat
  2. Rytířský turnaj jsem kdysi viděli na mostě přes potok pod Dívčím Kamenem a bylo to nádherné. Někteří účinkující se brodili i ve vodě, prostě skvělá podívaná. Škoda, že tato akce nebyla dotažená, mohlo to být ještě zajímavější.
    Hezkou neděli. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, zrovna jsme o tom mluvili s mým mužem a jeho postřehy bez další znalosti a bez mého ovlivnění, co mu vadilo, mě opravdu překvapily. Takže můj názor na akci tím pádem není subjektivní, protože zkušenosti mám. A vůbec to není o financích. Je to škoda. Také ti přeji hezký zbytek neděle. M.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.