sobota 19. srpna 2017

špagety s cuketou a pasírovanými rajčaty


Rychlé jídlo trochu jinak než obvykle dělávám. 
Ještě jsem špagety nedělala nikdy s cuketou, i když ji jinak do pokrmů přidávám. 
Se špagetami jsem se inspirovala u Laury 
Asi čtvrt kila mletého masa jsem opekla na oleji s trochou nakrájené cibule, osolila, okořenila provensálským kořením a dusila do poloměkka. Po té jsem přidala hodně nakrájené cukety i se slupkou, hezky jídlo probarví, nakrájenou červenou a bílou papriku a dusila. 
K měkké zelenině jsem přidala pasírovaná rajčata, ne vlastní výroby, ale hotová italská a lisovaný česnek. Toho hodně.
Na závěr do již hotového jídla jsem nasekala trochu bazalky ze zahrady. 
Špagety máme rádi vmíchané, i když to na talíři nevypadá tak přitažlivě.
Další recept do mého virtuálního receptáře.



10 komentářů:

  1. Marti, špagety miluji a nedávno jsem dělala hodně podobné a také míchám. :o)
    Pa D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, já jsem je takto dělala poprvé, spíš dělám milánské špagety, i když i tam dám občas jako základ mleté maso. Hezkou neděli.

      Vymazat
  2. Taky jsem cuketu využila i na špagety - buď samotnou směs s rajčaty a paprikou nebo jsem přidala ještě kousek klobásy nakrájené na plátky. Taky to bylo dobré. Dát jako základ mleté taky není špatný nápad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, taky dělám milánské špagety s uzeninou, ale mleté maso jako základ dávám často. Měj se krásně.

      Vymazat
  3. Tohle voní po létě a mám takové kombinace moc ráda.
    Krásnou neděli, Marti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, máš pravdu. Ono je to vlastně letní jídlo :-) Také přeji hezkou neděli.

      Vymazat
  4. Cuketu teď dávám všude. Například dnes - na pekáč brambory, cibuli, česnek, cukety, rajčata a nahoru kuřecí stehna. Zapéct a pak poslouchat pochvalné reakce :-)
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vše v jednom dělám taky dokonce i s tou cuketou a se stehny :-)

      Vymazat
  5. Taky teď dávám cuketu kde se dá. A i takhle do špaget. :-) Ona nic nezkazí.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, máš pravdu, je dobrá a zdravá. Já ji mám ale nejraději v naprosto nezdravé úpravě. Smažená cuketa tu miluju :-)

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.