neděle 7. července 2019

barvy léta


Zahrada tady už dlouho nebyla. Po ránu dělám tedy revizi a dokumentuju. 
Zahrada je teda dost zanedbaná. Jednak nebyl čas a druhak jsou velká vedra.
Hrušeň je obsypaná hruškami, ale začíná být napadená jako vloni. Jsem zvědavá, jestli něco dozraje.
Začíná mi kvést oleandr, vloni byl napadený mšicemi, takže nekvetl.
Kvete krásně fialově ibišek, který však není naše zásluha.
Koupili jsme jej s domem.
Dnes se nějak ochladilo. Nesvítí slunce. 
Poslední dny pomalu uklízíme dům po opravdu dlouhé době. Fakt to už potřeboval. Jde nám to pomalu, respektive jsme dost líní. Máme hotovo patro a včera mělo následovat přízemí. Můj muž ale stávkoval a já jsem podlehla. 
Místo úklidu jsem vzala po dvou měsících do ruky štětce a malovala. 
Úklid rozhodně počká.
Všechny fotky jsou z pátku, dnes je fakt hodně zataženo a není vše zalité sluncem.
Včera jsem začala připravovat výzvu, kterou jsem vám slíbila, tak snad ji zítra pustím.
Mějte pěknou neděli.





18 komentářů:

  1. U nás stejně, zataženo, úklid domu odložen, zahrada čeká....třeba dneska nám půjde všechno pěkně od ruky, když nesvítí a nepálí sluníčko. Uvidíme :o)
    Přesto bude krásná neděle, měj se hezky, Marti. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, my jsme včera stihli skoro douklízet dům, ale odpoledne kolem páté přijel nečekaně syn, takže zbytky zbyly na dnešek. Měj se krásně.

      Vymazat
  2. Včera jsem byla v Jeseníkách pro med a k tomu taková tura z Potočné na Novou Ves a zpět, kde je krásná rozhledna s moc schody. Já to dala a mám z toho velkou radost. Dělání džemíků, vaření, povlékaní, tak to mne čeká dnes. Prádlo visí od 5,3 hodin, takže pracovní neděle. A ty jsi Marti zase měla pracovní sobotu. Ať ti jde práce od ruky. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, právě sobotu jsem pracovní neměla, malovala jsem po dlouhé době obraz. Pracovní byla neděle. To jsi teda úžasná turistka. Já mám problémy i schody doma. Měj pěkný nový týden.

      Vymazat
  3. Zataženo sice nemáme, nicméně se ochladilo o nějakých deset stupňů. I tak nemám na nic náladu, jsem pořád z toho Bobeše špatná. Jednou je lepší, pak se zas zhorší, pak zas lepší ....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, moc ti přeju, ať se to zlepší a můžeš konečně odjet na dovolenou.

      Vymazat
  4. Marti, zanedbanou zahradu nevidím. Vidím krásné kytičky a držím palce, aby hrušky dozrály. Nám stromek v zimě okousal zajíc, tak máme novou hruštičku. Rýsuje se první úroda broskví.
    Jsem zvědavá na výzvu. Měj pěknou neděli. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, ten bordel, promiň, na zahradě jsem nefotila :-) Vybrala jsem jen nekontroverzní záběry hahahaha. Výzvu za chvíli pustím. Měj pěkný nový týden.

      Vymazat
  5. Marti, dobře jsi udělala - po zápřahu s vnoučaty (byť byl příjemný) si relax se štětcem určitě potřebovala. Zahrada ti kvete krásně a držím palce, ať hrušky dozrají.
    Hezký zbytek neděle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, ano potřebovala, malovala jsem skoro celý den a dnes mě to láká taky. Měj pěkný začátek nového týdne.

      Vymazat
  6. Marti, zahradu i okna máš krásně rozkvetlá. Já jsem letos ještě na zahradě nic nenafotila, nějak nestíhám. A to už toho spoustu odkvetlo. Včera navečer, když se trošku ochladilo, jsem naběhla na zahradu a dala ji částečně do pořádku, byla jsem unavená, ale spokojená. Dnes peru a lenoším. .o)
    Přeji fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, ty pracuješ, tak je jasné, že nemáš tolik času jako já. Já zahradu občas fotím. Na zimu, kdy bude málo barev. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  7. Máš to všechno krásně rozkvetlé. Na zahradě je stále co dělat. Kdyby člověk chtěl, aby bylo vše stále v ažůru, tak by se upracoval :-). Já jsem se teď rozhodla zušlechtit jedno z mých malebných zákoutí (jak já říkám). Malebné už totiž nebylo. A zrovna teď -po mém zásahu- malebné taky není, protože kus místa zeje prázdnotou a já zatím nevím, čím ho zvelebím :-).
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ani já se tím nějak extra netrápím, život je o něčem jiném než o krásné zahradě. Ať se ti zákoutí podaří podle tvých představ.

      Vymazat
  8. Marti, krásný kytičky.My zrovna zahradu taky nemáme v ažuru, ale udřeli by jsme se.Je obrovská a teď teda tráva kde praží celý den slunce spálená.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, nám letos tráva celkem drží ne jako vloni. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  9. Marti, ono moc péče někdy škodí. Moc krásně rozkvetlá zahrada.
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.