středa 3. července 2019

den šestý








Poslední den, poslední ráno v bazénu. Téma Čajkovskij.
Balet Louskáček a Labutí jezero. 
Baletní představení s trojím zvoněním, oponou a balet. 
Přesně podle pravidel divadla. Pojďte se podívat.



Po baletním představení se děti pouští do úklidu. Samy si v ložnici balí svoje oblečení do kufříků, po té co je sesbíraly po zahradě, kuchyni, obýváku, předsíni ..., nepřála bych vám vidět v současné době náš dům. Na přijímání návštěv to teda rozhodně není. V neděli se kamarádka Bára zděsila obýváku:
 já nikdy nechci vnoučata, panebože!!! 
Znovu jdeme do bazénu, zvoní pošťačka, musím vylézt a otevřít v plavkách. 
Po obědě děti připravuji vše pro další návštěvu. Jede k nám na prázdniny Popelka, Rybička a Lily. První dvě morčátka už znáte z loňska. 
Děti s dědou připravují domečky vevnitř a klec ven. 
Hádají se, kdo bude v kleci, jestli Lola - morče anebo Alan - králíček. 
Malí cestovatelé zítra odlétají na dlouhou dovolenou do San Franciska a na Tahiti, proto hlídáme.
Babi, my chceme do bazénu.
Než se vykoupají, mezitím připravím medaile, o kterým jsem se tady zmiňovala. 
Netušila jsem, jak velkou udělají radost, děti o nich mluví až do večera. 
Chtějí si je vybarvit a krásně se jim to povede.






U nás k létu patří bubliny. Ale ne ledajaké. Obyčejné bublifuky nestačí. Večer je ještě představení baletu od Čajkovského, tentokrát na souši. Alánkovo Labutí jezero vypadá jako Louskáček. Louskáčka obě děti viděly v divadle.
Na závěr ještě koukáme na kouzelnická představení a tleskáme malým kouzelníkům.
Večer děti odjíždějí a končí našich společných šest dní a kousek - středa večer.
Tak ahoj v srpnu.

16 komentářů:

  1. Marti,
    připravili jste Lole a Adámkovi super prázdninové dny, na které budou jednou vzpomínat :-)
    Stejně tak jako já, na svoje prázdniny u babičky :-)
    Není dne kdybych si na ní nevzpomněla !
    Vůbec nechápu, jak všechno dům, zahradu, ještě zavařovala, pamatuji si těch lahví rybízové šťávy, špajz od shora plný. Každý den nám chodila několik kilometrů pro čerstvé rohlíky k snídani, pekla, vařila, šila na nás, pletla,...a to jí bylo už hodně přes 60 roků ,...a večer nám, mě a ségře, vyprávěla pohádky, vše sama i se svými zdravotními problémy zvládala! Vůbec to dnes nechápu, jak to dělala!
    Balet Louskáček, Labutí jezero, děti na stromě, děda s bublinami a nakonec medaile a pohádky před spaním od babičky,....co víc si přát!
    Jak ráda bych se já vrátila do bezstarostného dětství, alespoň na pár dní !
    Tvoje vnoučata mají možnost s rodiči poznat i jiné země, exotičtější destinace, je to super,...ale stejně si myslím, že na tyhle chvíle strávené u Vás budou vzpomínat víc!
    A koukám, že se k Vám nastěhovali další prázdninový nájemníci, takže bude veselo i bez vnoučátek ;-)
    Užívejte s mužem a zvířectvem klidné letní dny !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, moc děkuji za tvůj krásný komentář se vzpomínkami. No morčata si zatím zvykají, od loňska zapomněla :-) Měj se krásně.

      Vymazat
  2. Medaile jste měli dostav i vy. A hodně veliké, pozlacené.
    Prázdniny u babičky a dědy jsou k nezaplacení. Taky vzpomínám na svoje prázdniny u babičky. Dědy jsem nepoznala, takže jen vím, jak to bylo prima s babičkou.
    Klidné dny, Marti!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já jsem měla naopak krásné prázdniny se slovenským dědou, dodnes na ně vzpomínám, babička na starání se o vnoučata moc nebyla. No místo medaile jsme si včera naložili den nicnedělání a vůbec nám nevadil ten bordel kolem nás. Já jsem šla jen ráno do bazénu a pak už nic. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  3. Marti, měli jste s dětmi krásné prázdninové dny. Umím si představit, jak dům vypadá v přítomnosti vnoučat vypadá. A představ si dvoupokoják, to je teprve mazec. Ale všechno se uklidí. Medaile mám připravené, doufám, že se dáme všichni do pořádku (opět jsem chytila od vnučky rýmu) a budeme si prázdniny také užívat. Líbí se mi bublifuk, to jsou alespoň pořádné bubliny. Můžeš mi napsat, kde jste ho koupili?
    Se zvířátky bude také veselo, ale o poznání klidněji.
    Přeji krásný den. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, my máme bublifuků víc, dokonce jeden, kde potřebuješ lavor :-) Ten už máme léta. Tento nový koupil můj muž u nás v samoobsluze, kterou vlastní sympatičtí Vietnamci, tak ti můj muž vzkazuje, že to někde u Vietnamců pravděpodobně seženeš. Jo, u paní s medailemi jsem koupila další věci na srpen, když děti bavilo tak to vybarvovat a všechno je to dřevo. I prstové loutky. Představím, až to přijde. Měj se krásně a uzdravte se.

      Vymazat
  4. Ano, medaile byste měli dostat i vy :-). A myslím, že prázdniny u vás nijak nezaniknou v konkurenci Tahiti a San Francisca. Noví nájemníci mají tu výhodu, že jim (doufám) nebudete muset vymýšlet program a odpovídat na otázky, takže budete mít čas se z toho mumraje dnů s vnoučaty trochu vzpamatovat a udělat si taky nějaké prázdniny :-)
    Měj se pěkně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, ne, nebudu nic vymýšlet, těším se, že zase budu žít bez plánování :-) Zatím si holky zvykají, zapomněly od loňska, ale už na mě začínají pokřikovat, tak snad je budeme moct vzít ven do ohrádky, protože u nás mají domeček malý, ne jako doma panelák. Měj se krásně.

      Vymazat
  5. Marti, prostě nádhera.Odpočívejte a krásný večer přeji.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, včera celý den jsme nedělali vůbec nic. Klidně jsme překračovali pozůstatky po dětech, které se ještě nestihly uklidit a bylo nám to naprosto jedno. No, kdyby přišla nečekaná návštěva, upřimně žádnou ani čekanou pár dni nechci, nebylo by kam si sednout. Měj pěkný den.

      Vymazat
  6. Marti, skvěle jste si užili první týden prázdnin. Děti budou mít na co vzpomínat a vy vlastně také. :o)
    Přeji krásné i další dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, no mně připadá, že to byly aspoň dva týdny :-) Úplně jsem ztratila pojem o čase a včera od rána jsem si myslela, že je neděle. Měj pohodové dny.

      Vymazat
  7. Nemám slov - připravili jste dětem skvělý týden!
    Marti, přeji hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, to všechno nebylo přípravou, my moc o tom nepřemýšlíme a balet v bazénu byl nápad dětí, já jsem tomu dala jen téma. Měj se krásně.

      Vymazat
  8. Jednou budou sedět se svými vnoučaty a budou vzpomínat se slzou v oku, jak skvěle bylo u babičky a dědečka, dáváte jim tolik lásky a zároveň inspirace do života, mají z čeho čerpat.
    Vím o čem mluvím, sama jsem vyrůstala bez prarodičů, bez rozmazlování, bez ptákovin a právě proto jsem schopna položit život, jen aby Soptík měl vzpomínky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, díky, tvoje předpověď budoucnosti ve mně vyvolala úsměv :-) Holky, užijte si spolu krásné chvíle.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.