neděle 28. července 2019

střípky z festivalu



Ty burgery na fotkách jsou sice atrapy, ale ve skutečnosti vypadají úplně stejně. Zeleně.
A prý na to používají chlorofyl, který je zároveň brán jako doplněk stravy. 
Samozřejmě je to hlavně zelené barvivo v rostlinách.
Včera jsem se to dozvěděla na Mezinárodním festivalu jídla a vína. 
Přiznávám, že tuhle akci jsem si vybrala jako pracovní, osobně se mi na ni vůbec nechtělo. 
A měla jsem pravdu, už se znám. Jídlo mám sice hodně ráda, není to pro mě jen nutnost, ale hlavně radost, ale tento festival jsem si fakt neužila. 
Jednak jsem se soustřeďovala na focení a druhak to mám tak, že když vidím moc jídla pohromadě, nemám na něj vůbec chuť. Když jsem se vracela z pracovních večírků či večerů, vždy jsem letěla hladová k lednici. 
Můj muž se zpočátku ptal: tam nebyl raut? Ale byl a velký.
Na festivalu mě bavily pouze krásné pomalované Food truckery, kterých bylo náměstí plné. 
Tak si opět ulehčuji práci a kopíruji článek, který jsem už včera odeslala. 
Když jsem práci skončila a čekala jsem na taxikáře, který šel v mezičase nakoupit, taky jej festival vůbec nelákal, dostala jsem docela chuť na něco malého. 
Kdo mě znáte, víte, co se mi opět stalo. Účty u nás řídím já a hotové peníze jsou v kompetenci mého muže. Ne, že by to byl nějaký rozdíl. Hotové peníze máme prostě málokdy. Otevřu tedy peněženku, i když vím, že mě tam asi žádné překvapení nečeká. Můj muž mi tentokrát zapomněl dát kapesné, takže v peněžence objevím celých sedm korun a platební karta je mi tady na prd.
Ale vlastně i při prohlížení fotek nemám vůbec na nic chuť.

P.S. Po delší době připomínám pro ty, kdo zapomněli a chtějí se přidat k výzvě hodiny, vše potřebné najdete tady. Prvním čtyřem z vás děkuji, že jste výzvu přijali. Odkazy zveřejním, až toho bude víc, sbírám vás jako perličky😀








Sobotní festival jídla a vína provoněl celé náměstí
Marta Dušková

Náměstí Míru v Mělníku se zaplnilo v sobotu od desíti hodin desítkami návštěvníků. Parná sobota patřila Mezinárodnímu festivalu jídla a vína, který byl další zajímavou akcí v rámci projektu Mělnické kulturní léto, který každoročně pořádá a nabízí Mělnické kulturní centrum.
K vidění byl velký výběr Food Truckerů, což jsou velká auta plná dobrot a návštěvníky potěšil výběr skvělých vín, pivo z Počernického pivovaru, Litoměřické Labutě či z Lobče. Festival oživila kuchařská show.
Na své si přišly i nejmladší návštěvníci. Na děti kromě nejrůznějších dobrot čekal i oblíbený historický kolotoč.
Festival zaměřený na gastronomii nabízel nejrůznější delikatesy, ať slané či sladké. Návštěvníci ochutnávali belgické hranolky, francouzské makronky, originální pizzu v kornoutu, s láskou pražené oříšky a další dobroty. Vína byla nejen z regionu Mělnicko, ale i z jižní Moravy či Rumunska. Gurmáni si určitě přišli na své.
K festivalům neodmyslitelně patří i živá hudba, a i tento festival nabídl až do pozdních večerních hodin zajímavá hudební vystoupení. V 16 hodin zahájila hudební produkci kapela Rozšláplý kecky z Řepína. Další kapelou, která přijela z Prahy, jsou Tři lůzři, hudební formace Ferit ze Severních Čech. Špičková rockově založená kapela zahrála ve svém dvouhodinovém programu převzaté rockové písně.
Celý festival se nesl v duchu Food Truckerů, které jsou pojízdnými restauracemi, bistry, kavárnami i vinárnami. Přinášejí nové možnosti stravování na ulici a oživují město.








16 komentářů:

  1. Než burgry, raději kilo zmrzliny. To mohu a může být i zelená :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zmrzlina není pro mě nic zvláštního. Patří k mému životu v každém ročním období a žeru ji z kyblíku jako Američanka :-) Tím by mě nikdo neuctil. Měj pěknou neděli.

      Vymazat
  2. Na ty zelené burgry bych tedy chuť neměla. Ale určitě bych si koupila kešu oříšky i zmrzku.
    Měj krásnou neděli. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, mně ta zelená barva nevadila, když jsem se dozvěděla, co to je za barvivo. Ostatně nevadí mi barva ani na marcipánu či makronkách :-) Měj pěkný nový týden.

      Vymazat
  3. Prohlédla jsem i fotky v M.deníku, já bych ochutnala belgické hranolky bez dipů, navrch ovocnou zmrzlinu a hlavně obdivovala ten dětský kolotoč.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ten dětský kolotoč přiznávám, se objevuje na dost mých fotkách z každé akce, na které tento historický kolotoč je. Je krásný. Měj se pěkně.

      Vymazat
  4. Marti, tak mně kdyby na food festivalu chyběly peníze, byla bych dost smutná. Já ráda ochutnávám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, tak já jsem nakonec peníze měla, až přijel můj muž, ale ani tak mě to moc nelákalo, bylo takové vedro a já byla pořád na sluníčku, že jediné, co jsem si přála, byla klimatizace v autě :-) Měj pěkný vstup do nového týdne.

      Vymazat
  5. Něco bych si určitě vybrala, ale ten zelený burgr určitě ne. A ani zelená nebo modrá zmrzlina mne nepotěší :-).
    Hezký nedělní navečer i večer!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, zelená pistáciová mi nevadí, ale modrou jsem taky neochutnala. Měj pěkné pondělí.

      Vymazat
  6. Tak vzhledem k celkem žracímu víkendu bych si tedy nedala ani burgr ani zmrzku... prostě nic :o)
    Ale děkuji za reportáž a přeji hezký večer, Marti. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, hlavně bylo tak příšerné vedro a já byla pořád na slunci, že jediné, co jsem už chtěla, byla klimatizace v autě. Měj pěkný nový týden.

      Vymazat
  7. Marti, hezká reportáž.Autíčka žrací se mi líbí, ale v tom vedru bych si nic nedala a ani bych nešla.Jsme zalezlí doma a vylézáme zalívat, vykoupat a s Eli.Hezký večer Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, jo ta auta mě bavila. My jsme taky skoro pořád doma, ale občas za prací jedu. Měj pěkné pondělí.

      Vymazat
  8. Zaujímavá akcia, zaujímavý aj spôsobom prezentácie jedál ... U nás som zatiaľ food auta nevidela ... ale určite by som uvítala Marti, ďakujem za reportáž ... maj sa dobre ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, já jsem food auta v takovém množství nikdy neviděla. Občas se objeví tak jedno na mělnických farmářských trzích. Nejsou ještě tak rozšířené. Měj pěkný den.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.