úterý 9. června 2020

jako kvarteto



Tak tuhle vernisáž jsem nestihla. No dvě vernisáže v jeden den, v jeden čas a ve dvou městech prostě nedávám.
Ale i tak jsem chtěla kulturu přiblížit, páč po téměř třech měsících je touha větší. Jen je těžší o tom psát, při vernisáži se vždy dozvím něco zajímavého, což při běžné prohlídce výstavy není.
Nakonec jsem se včera přece jen něco dozvěděla. Vernisáž vlastně nebyla. 
No, nikde to neoznámili, tak ještě, že jsme se tam nevypravili.
A teď pojďte na prohlídku obrazů čtyř výtvarnic, vlastně nakonec jich bylo pět. Vysvětlení najdete opět v konceptu mého článku.
Tak pojďme na malou ochutnávku, obrazy rozhodně nejsou všechny.
Snad se vám budou líbit. Mějte pěkný den.












Výstava Naší cestou zachycuje přírodu v jejich proměnách
Marta Dušková

Společenský dům v Neratovicích otevřel dveře veřejnosti po nucené delší přestávce jako spoustu jiných kulturních zařízení a opět je kultura na dosah a na živo.

Ve vstupních prostorách kulturního domu je možné od začátku června shlédnout výstavu s názvem Naší cestou. Autorkami výstavy jsou čtyři členky Asociace výtvarníků České republiky Yvetta Holanová, Jaroslava Lejčková, Olga Paterová a Věra Zoulová z Neratovic. Jejich profesní zaměření je odlišné, ale výtvarné umění je spojuje. Malují ve volném čase.

Tématem jejich vystavených prací je příroda v jejích proměnách. Příroda je hlavním společným tématem výtvarnic. Z přírody čerpají inspiraci a zároveň relaxaci, soustředění a pohroužení se do sebe. Proto název výstavy Naší cestou.

Výtvarnice spolu absolvovaly sérii výtvarných kurzů a od té doby společně tvoří a pořádají výstavy a vernisáže. Vyráží spolu malovat do plenéru. Vzájemně si předávají nové poznatky a zkušenosti. V jejich tvorbě převládají oleje, pastely a akvarely. První společnou výstavu měly v Neratovicích v roce 2016, vloni vystavovaly v Pardubicích. Letos prezentují svoje díla v kulturním domě podruhé a návštěvníci mají možnost posoudit, zda se ve své tvorbě zdokonalily. Součástí výstavy jsou oleje Anny Spěváčkové, která vystavuje jako host.

Výstavu je možné navštívit do 24. července ve dnech pondělí až pátek od 8 do 20 hodin. V sobotu a v neděli pouze v době pořádání kulturních pořadů.











9 komentářů:

  1. Výstava stojí určitě za návštěvu.Takže díky alespoň za Tvoje fotky.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je opravdu výstava, kterou bych ráda viděla. Některé ty lodě a obrazy moře mě hodně zaujaly. A dokonce mám pocit, že ty obrázky v hnědých tónech s tou uličkou a lucernama už jsem někde viděla... Moc krásné.
    Přeju hodně pozitivních dnů, Sabi

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, díky za krásnou reportáž. Tule výstavu bych si ráda prohlédla i naživo. Dva obrázky mě hodně oslovily. Jsou To Šatičky na první fotce a pak růže, jestli jsem to dobře vyluštila, tak jsou od jedné autorky.
    Měj hezký den. Růža

    OdpovědětVymazat
  4. Martino, pro mne to je o to lepší, že to mám odtud asi 7 minut pěší chůze,
    a díky, žes na výstavu přijela, neb z tvých třešní mělo radost asi 7 lidiček, my s mužem, zeť s vnučkami a dvě dnes hlídané děti.Nezbyla ani pecka.
    Ještě jednou moc děkuji. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkná výstava. Škoda, že to mám tak daleko. Tvou reportáž jsem si se zájmem prohlédla. M.

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, díky za reportáž z výstavy. Některé obrazy se mi hodně líbí.
    Přeji fajn večer. D.

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, krásné obrázky, zvlášť ty první šatičky jsou kouzelné. Také se chystám na výstavu, která má tři měsíce zpoždění. Už se moc těším.
    Měj se krásně. Jitka

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, spousta pěkných obrázků. Díky za přiblížení

    OdpovědětVymazat
  9. Marti, děkuji za zprostředkování další výstavy.
    Přeji příjemnou středu! Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.