čtvrtek 18. června 2020

zase se to zvrtlo

Nejdřív, než se dostanu k tomu, co se zase zvrtlo jako vždy, musím napsat hlášku mého muže, která mě včera rozesmála.
Nenávidím pivoňky!!!
???
Člověk kouká víc než měsíc na pupeny a čeká, až to konečně rozkvete, a pak se válejí po zemi jako mrchy. Jsou naprosto nezodpovědné. To neumí stát aspoň chvíli vzpřímeně jako ostatní?!
Nafotila jsem dvě fotky z terasy a má pravdu. Válejí se po zemi, ale válejí naprosto všem. 
Při cestě autem šmíruju...
Tak je stříhám, aby byly k užitku a rozdávám do vázy. A nastříhala jsem i včera sobě. Do nové vázy.
Po mojí manikúře, musím říct, že mám po téměř čtyřech měsících krásné nehty a furt si je malicherně prohlížím, jsme jeli do "Pepča" pro dárkové tašky, protože v neděli v Praze slavíme dvoje narozeniny.
Alánkovi bylo včera 5 a příští týden bude našemu Jakubovi 40. Je nás hodně, takže těžko hledáme termíny ke společnému setkání, takže kdo má k sobě blízko, slaví společně. Ostatně já neslavím samostatně po celý svůj život.
No a tam se to právě zvrtlo. V Pepču. Už jsme prostě spolu dávno nenakupovali, tak to zase musí být příběh. Ostatně jako vždy. Jdete koupit jednu věc a nesete si spoustu další a někdy odejdete i bez té zásadní věci, pro kterou jste tam vlastně šli. Tentokrát teda ne. Tašky jsme koupili. 
Právě vybalovali zboží, takže tam lákadel moc nebylo. Pepčo má pro mě nevýhodu, možná je to pro toho, kdo tam chodí často, výhoda, že co si nekoupíte hned, to už příště prostě nebude. Často se tam mění zboží a něco, co jste si vyhlídli, prostě už nikdy nebude.
Chtěla jsem ještě vázu. Ne že bych jich měla málo, ale chybí mi vysoká a na větší kytici. Samozřejmě po ní nebylo ani vidu ani slechu a to tam mívali víc druhů. Úplně zmizel regál s plechovými truhlíky a různými krásnými květináči. A neměli ani džínové šaty, které jsem zahlédla na webu, když jsem hledala ty vázy. Možná bych je stejně nekoupila, ale takhle zbyla marná touha...
No nicméně jsem nějakou vázu koupila, ale bohužel, než jsem se k ní prodrala, všimla jsem si letmo nějakého stojanu na kytky. Ale v béžové barva mi připadal umělohmotný a šla jsem dál hledat nějakou tu vázu.


Ne tak můj muž.
Hele ten stojan je dobrý.
Ježíš, já nechci umělou hmotu.
Je to železný.
Fakt?
Tak jdu teda zpátky a mají i černý.
Prosím tě a stojí jen 89 korun.


Proboha, ty seš jak od Hrabala, obě boty levé, to je jedno, ale jsou levné!!!
No to by se ještě hodilo na terasu. 
Ale to je na malé květináčky, ty nemáme.
No tak nějaké koupíme. A i nějaké kytky.
No to je přesně ono. To se ten levný stojan zase prodraží. Už to znám, s levným nákupem zjistíte, že budete muset obracet celý barák na jih.
Při placení nalákáme i prodavačku: já jsem nevěděla, že to stojí tak málo. No jo, ale to musím koupit kytky a květináče...
Vždyť říkám, vždycky se to nějak zvrtne. No a ještě jsem koupila roztomilou sadu zvýrazňovačů jako malinký dárek pro vnoučata, aby nedostali dárky jen oslavenci. Naštěstí jsem tam nic jiného neobjevila jako jindy.
Tak dnes to bylo o našem společném nakupování. Naštěstí spolu chodíme nakupovat málo, můj muž mě s sebou nechce normálně, jen na vychytávky, ale nákup potravin mého muže se zvrtává docela často. 
To měli ve slevě, viď?
Tak mějte pěkný den a ať se vám nějak nezvrtne.



20 komentářů:

  1. A právě z tohoto důvodu já pivoňky nemám a mít nebudu.
    Trpím obsesí, kdy to potřebuji mít na svém místě, tedy květy, kde květy mají být, plevel, kde nesmí být, tudíž když se válí pivoňky, trpím.
    Oceňuji jejich krásu, ladnost, jen na fotkách.
    Mé zimovzdorné kaktusy šperkují jeden květ za druhým a já jsem z toho nemocná, je to sice krátkodobá radost, jeden dva dny, ale boží potěšení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, my jsme je zdědili po původní majitelce při nákupu domu a připomínají mi moje dětství. Měj pěkný pátek.

      Vymazat
  2. Pobavila jsem se. Do Pepca raději nechodím, znám se a určitě bych neodešla s prázdnou.
    Ve Světlé jsem si koupila prstýnek s podobným kamínkem jako mám přívěšek ve tvaru želvy. Manžel koulel očima, jako, že zase utrácím, ale sám si pak koupil broušené štamprlátko. Taky jsme dobrá dvojka.;-)
    Pivoňky ve váze jsou nádherné.
    Měj pěkný i když upršený den. Růža

    OdpovědětVymazat
  3. Válení pivoněk předcházím vyvazování. Mám kousek od nich malou břízku a tak je zkrátka podvážu. Bylo by škoda se o jejich krásu ošidit. My je máme rádi. Mám červené a růžové. U nás u zámku mají krásné žluté. Viděla jsem je letos poprvé, tak ty bych chtěla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Věruško, doufám, že si tvůj komentář nepřečte můj muž. No vidíš, já ti to říkal! Mně se vyvazování nelíbí, pro mě je to nepřirozené, když se mají válet, tak ať se válí.

      Vymazat
  4. Marti, ty se do toho kvetení daly! Musím se zeptat dcery, jestli jí ty pivoňky od tebe rozkvetly.Přidala jsem je do kytice, kterou jsme koupila a vypadalo to impozantně.
    Stojan vypadá dobře. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, nevím, jestli rozkvetla, třeba jo. Já jsem si začátkem dala to vázy taky a nerozkvetla ani po týdnech. Měj pohodový pátek.

      Vymazat
    2. Marti, to musí být nádherná vůně, když máš ve váze takové krásky.
      Závidím. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Zase jsi mi přivodila dobrou náladu, Marti! Děkuji. :) Také se mi teď pivoňky povalují jako mrchy. Ono také to počasí... a také je stříhám do vázy. Jen já už mám starou - pro změnu z Kiku. V Pepcu jsem byla v pátek a skoro nic nekoupila. Ale zato jsme byli v neděli ráno v mužem v Kiku a tam se nám to také zvrtlo. Mimochodem, do Pepca bych měla zajet - pro ten stojan, ten je dobrý. Ovšem pak musím rovněž pro květináčky a pro kytky. :D
    Měj se krásně, Sabi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, díky, potěšila jsi mě :-) My do Kiku moc nechodíme, jen občas. Vlastně se kromě jídla kamenným obchodům dost vyhýbáme a i na tom se už pracuje, ale to už jsem psala. Měj pěkný den.

      Vymazat
  6. Martina Slovácko18. června 2020 v 13:57

    Marti tak já byla včera z manželem také v Pepcu, nutně jsem potřebovala papírové krabičky, no samozřejmě rozměr který jsem potřebovala nebyl, ale manžel našel lahvičku na ocet, no ona je asi na olej, ale nám se hodí na ocet a ještě žínku do sprchy, přece odtud nepůjdeme poprázdnu. Přeji krásný den. Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, no vidíš, krabičku budu taky potřebovat, dárek na červenec pro vnučku už je na cestě. Měj pěkný a pohodový pátek.

      Vymazat
  7. Marti, když pivoňky rostou, dávám k nim takový kruh a prorůstají prostředkem. Až konečně vykvetou, celkem drží v pozoru.
    Stojánek se mně moc líbí. A byl skoro zadarmo :-)
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, ten kruh neznám. Musím se po něm podívat. Měj klidný den.

      Vymazat
  8. My tu Pepco nemáme, ale občas do něj zajdeme, když jedeme do Děčína. Mají tam občas docela hezké a zajímavé věci. Hezky sis nakoupila a udělala radost a o tom to přece je...Přeji Ti krásné a klidné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, buď ráda, že ho v blízkosti nemáte :-) Měj krásné dny.

      Vymazat
  9. I já mám (konečně) kruh na pivoňky, jinak by se mi taky válely...
    No a ten stojan, ten je lepší než jen levé holínky :o)
    Marti, pobavila jsem se.
    Hezký večer a zítra si užijte slavení! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, už jsem psala výše, že kruh vůbec neznám. Díky a oslava je až v neděli. Jsem ráda, že jsem tě pobavila. Měj pěkný pátek.

      Vymazat
  10. Marti, naše pivoňka se nejen válí, ale navíc se odmítá rozrůst do nějakého impoznatnějšího keříku. Takže letos jeden květ (loni měla myslím dva, tak jsem zvědavá co za rok - že by nula :-o?)
    Měj se pěkně

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.