pondělí 28. června 2021

střípky z neděle


Aneb velké setkání po dlouhé době. Bylo nás celkem jedenáct a k tomu Sára a Bedřiška. 
Bedřiška je nový rodinný příslušník, je to ještě dvouměsíční miminko, které si pořídila Linda. 
Sára se před ní schovala do domu a až všichni odjeli, nemohli jsme ji najít po celém domě, je tam tolik různých skrýší. Přišla za námi asi po hodině, až byl klid. 
Ještě se úplně nedostala z traumatu mé několikadenní absence, ale o tom až jindy.
Ale užili jsme si. Chaos při tolika lidech jako vždy, všechny čtyři děti, tedy naše vnoučata byla neustále v bazénu a vylézala až s fialovými rty. Občas někdo trhal třešně, které už hnijí, protože nestíháme trhat a letos je tolik jiných událostí důležitějších než třešně. Navíc jsou fakt malé. 
Předávaly se dárky nejdříve těm, co už narozeniny měli, vlastně to bylo trojitá oslava. 
Alánek si musel složit lego, co od nás dostal. Konečný výtvor je vidět na stole mezi jídlem.
Původní záměr dětí hrát si v domě na "schovku" (ježíši, dopřejte té Sáře trochu klidu) jsem převedla na hru na zahradě. Schovával se předmět, znáte to mrzne mrzne, teplo teplo. Tuhle hru hrajeme často, protože je celkem klidná. 
Griloval hlavní oslavenec, což byla docela pomsta, protože se udělalo velké vedro. 
Po návratu z Moravy jsem byla v sobotu tak unavená, že jsem nepekla a v mrazáku čekal mražený ovocný dort, na který ani nedošlo. Přednost měl mrazák plný nanuků. 
Ale dort byl. Velký větrník. To jsem ještě neviděla, byl úžasný, tak dobrý větrník jsem už dlouho nejedla, a podělili jsme se všichni. 
Tak jen pár fotek jako připomínka neděle. A já zase zjišťuji, ostatně jako vždy při těchto setkáních, že zase některé vyprávěné příběhy a události znám jen na půl o závěru už ani nemluvě.
Mějte klidný vstup do nového týdne.











7 komentářů:

  1. Marti, moc hezké fotky. Oslava musela být prima, zvlášť, když jste se po dlouhé době všichni sešli. Dort větrník vidím poprvé, určitě byl výborný.
    Marti, přeji hezký den a posílám Sárince pohlazení.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, takový rodinný chaos, kde je plno dětí,smíchu,jídla,nádobí, povídání z kterého slyšíš jen kousek a stejně se smèješ...znám moc dobře. U nás je často plný barák lidí, jsem z toho pak vyřízená, ale šťastnà, že mám všechny kolem sebe a jsme spolu. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. To je moc dobře, že se setkání vaší rodiny vydařilo.Byl to zcela určitě šrumec, ale stál za to, viď.
    Pěkný klidný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. To je fajn, že jste se sešli (po dlouhém lockdownu si toho člověk váží víc než dřív, co?) a užili si to.
    Hezký začínající týden

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, pěkně jste si užívali společné setkání. Moc jsem na Tebe vzpomínala, když jsem viděla v televizi tu zkázu na Moravě. Jsem ráda, že jsi OK. M.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásná oslava, Marti! Bedříšek je roztomilý, Alánek mi připomněl našeho Adam, taky na všech oslavách stavěl nové Lego.
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  7. To musel být šrumec Marti. Vím, jak to vypadá u nás když se všichni sejdeme. Teda ten větrník je suprový, to jsem ještě neviděla (a já větrníky ráda!), věřím, že byl báječný.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.