neděle 5. září 2021

sobota v růžové



Článek ze včerejší charitativní akce teprve vyjde, ale já dávám na blog malou ochutnávku prostřednictvím pár fotografií. Charitativní akce Mělník pro OnkoBubliny měla za cíl nejen pobavit, ale především přispět do sbírky onkologicky nemocným dětem prostřednictvím nadace Pink Bubble. A protože o nadaci budu psát samostatný článek, ještě se o ní dozvíte i prostřednictvím povídání s onkologickou pacientkou, které nadace pomohla.
Tak dnes jen moje soukromé dojmy z akce. Pro představu přidávám program. Jaká částka se pro nemocné děti vybrala, se teprve dozvím. Ale vzhledem k zájmu, který byl, myslím, že to málo nebude. Já jsem si koupila krásného háčkovaného medvídka od onkologické pacientky, se kterou jsem hovořila a tím jsem také do sbírky přispěla.
Je to můj nejkrásnější a nejdražší medvídek v životě a to jak přeneseně, tak i skutečně. Ale na dobrou věc jsem chtěla přispět i bez nákupu, ale můj muž trval na koupi tohoto krásného medvídka s příběhem. Bude to vzpomínka na mladou holčinu, která se pere s tak strašnou chorobou jako je rakovina lymfatických žláz.





Tady je hudební vystoupení oblíbeného mělnického písničkáře Petra Bati, se kterým jsem si dohodla rozhovor. Moc hezky zpívá, hraje a je to sympaťák.


Tady si dovolím dát fotografii moderátorky a herečky Anny Kulované s mojí kamarádkou Adélou (v černém), v jejíž hlavě se myšlenka na charitativní akci zrodila a já jsem u projektu byla přítomna od začátku po celý rok a psala jsem o tom a myslím, že tento rozhovor byl i na blogu. 



Z promenády kočárků jsem toho moc nenafotila. Bylo tam moc lidí, přišla jsem pozdě, protože jsem fotila na náměstí, prostě jsem nestíhala.









Do akce se zapojila i Městská knihovna Mělník se svou úžasnou akcí Čtenářský maraton, který trval tři dny a četlo se na Žlutém ostrově do sbírky pro mělnické školy a právě sobota byla věnována nadaci Pink Bubble a lidé mohli vyčíst příspěvek do sbírky. Četli neznámí i známí a četla i zpěvačka a výtvarnice Milli Janatková, kterou už z mého blogu znáte. A protože ji znám, dovoluji si sem dát jednu fotku z její hodiny čtení.
Mějte růžovou neděli.





6 komentářů:

  1. Marti, díky za tuto akci pro onkologicky nemocné děti. Medvídek je kouzelný a bude Ti připomínat tento den.
    Dcera mojí bývalé kolegyně v 15 letech onemocněla rakovinou lymfatických uzlin a statečně se s ní poprala. Děti by neměly být tak těžce nemocné.
    Měj pěknou neděli.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkná reportáž , úžasné snímky !!

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, hezká reportáž (nebo tedy ochutnávka na tu větší) a medvídek je moc hezký.
    Pěkný zbytek neděle

    OdpovědětVymazat
  4. Smysluplná akce hezky Tebou zdokumentovaná.
    A medvídka máš krásného. :-)
    Klidné nedělní odpoledne!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Super akce a medvídek. Já jsem pletla hračky pro onkologicky nemocné děti a poslala je Vendule Svobodové z Kapky naděje. Poslala mě moc hezký dopis. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Silné! Dopadlo jak nejhůř mohlo - syn mé kamarádky odešel. Je to spousta let, smířit se s tím nejde. Bylo mu 5 roků.
    Marti, měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.