pátek 24. září 2021

vůně Francie...


Tedy potažmo. Ve Francii jsem už nebyla několik let, možná 6-7 let, tak si ji připomínám dárky ostatním. Pro mamku k narozeninám jsem koupila tento balíček francouzských terin. Vloni jsem koupila dceři pod stromeček, takže to není pro mě úplně novinka. Pro mamku je už dost těžké nakupovat dárky, oblečení nepotřebuje a nechce, kosmetiku neocení a tak se mi možnosti dost zúžily. Předplatné časopisu jí kupuju už spoustu let k Vánocům, tak padla volba na jídlo, které by si sama nekoupila. Ještě k tomu koupím spoustu časopisů, které má ráda a kupuju jí je i v průběhu roku a posílám.
Tuto krásně zabalenou dárkovou sadu jsem nakoupila na eshopu Gastroklub a jediné, co se dá vytknout, musela jsem jim předem psát kvůli datu spotřeby, protože jsem ho nikde nenašla. Jak jsem si myslela, má trvanlivost dostatečně dlouhou, víc než bude potřeba.



A aby to nebylo jen o jídle, o prázdninách jsem si koupila novou židli k psacímu stolu. Protože je stůl starožitný a je k němu i starožitná židle, nechtěla jsem to měnit, ale moje záda říkala něco jiného, tak jsem si musela koupit něco zdravějšího a pohodlnějšího. Nakoupila jsem tady, ale nemohu už najít tuto konkrétní, nebo spíš se mi ji už nechce hledat. Ale líbí se mi moc a je pohodlná. Nelze ji srovnat s tou starožitnou, která je jen krásná.



Na závěr krásná velká svíčka. Tu jsme dostali od kamarádky jako dárek. Je moc hezká a krásně voní, a protože vím, že hodně z vás nakupuje v Pepco, tak ji tady dávám.
Mějte pěkný den.

P.S. Možná bych měla za některé své příspěvky pobírat procenta z prodeje😂😂😂 Včera viděla kamarádka paštiky na živo, a pak mi z domu psala, že objednala tři dárkové sady příbuzným pod stromeček... Třeba se tento tip na dárek bude hodit i vám. Mám ráda originální dárky a tento originální rozhodně je.


10 komentářů:

  1. Marti, zaujalo mě balení s terinami. Přemýšlím, jestli bych ho neměla koupit manželovi. Blíží se jeho narozeniny.
    Židli jsi vybrala moc pěknou, hlavně, aby Tě záda nebolela.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mne zaujaly ty paštiky. Jako dárek OK. Židli máš bezvadnou - líbí se mi.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, mladí kupují mému muži jako dárek také paštiky a metaxu, i když paštiky on rád ( ty franc. - máme ještě asi 4 doma) ale metaxu obvykle nabízí příchozím.Takže mu dlouho vydrží, neb k nám nikdo nechodí, hihi.
    ( Ode mne dostal loni k Vánocům i medovou a 12 hvězdičkovou )
    Býval s franc.dobrotami krámeček v Praze a už se někam přestěhoval nebo zanikl, ani nevím, tam se dobře utrácelo.
    Myslím, že přideš s tímto dárkem mamince vhod.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, já to kdysi řešila s dárky pro svou maminku podobně. Francouzské paštičky a sýry jsem dostala od rodinného přítele k narozeninám před pár lety. Do té doby jsem si je nekoupila. Dárek zasáhl cíl a já jim propadla. Někde jsem četla, že si máme v důchodu dopřávat a užívat si. Prý to, co po nás zůstane, bude jen příčinou sporů. Tak si užíváme. Tož tak!
    Měj hezké podzimní dny. 🍂🍀

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, podobné teriny kupuji u nás ve vinotéce manželovi k svátku, narozeninám a vždycky je moc spokojený. Židle je tedy parádní, tak ať dobře slouží.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, mně jsi dala hned dva tipy :) - svíčku pro kolegyni v práci (ona je velká "palička") a francouzské dobrůtky pro manžela (se kterým se pak při ochutnávání svezu k já ;-))
    Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  7. Jo, s těmi dárky je to těžké. Já sama nic nechci. Všechno mám. Spíš nadbytek. Měla bych se toho spíš zbavovat. Teď konečně chápu, že rodiče říkali, že nic nepotřebují. Jsem v tom taky. Mojí mamce vybrat dárek je nemožné.

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, máš pravdu. Vybírej procenta z prodeje... A začít můžeš u mě - už jsi mě inspirovala k nákupům vícekrát, naposledy dnes (paštiky objednány), podle Tebe jsem už nakoupila knihy dětem, flashku ve dřevě synovi, něco z Bonami... Takže klidně sem tipy dávej dál, hodí se to. Děkuju. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Stejně zabalené teriny jsme loni dostali :o) A nebyly vůbec špatné!
    Marti, měj hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Marti,
    ta židle je moc pěkná, taky si musím nějakou koupit. Distanční výuka mě poučila... Ta sada terin a dalších dobrot vypadá skvěle, já mám ráda jídelní dárky.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.