čtvrtek 25. listopadu 2021

jako poslední mohykáni...


Původně mělo být tohle přirovnání určeno nám s mým mužem, ale vlastně to platí i na ty růže, které jsem včera fotila.
Včera jsme konečně vyrazili do zahradnictví nakoupit podzim na sklonku podzimu. Jako poslední mohykáni. Už se nám to stalo vloni a nebylo s čeho vybírat, tak jsme se připravili na stejný scénář. Dobře nám tak, nenašli jsme si na to čas. A když náhodou čas byl, nebyla žádná chuť ani u jednoho z nás, byli jsme rádi, že zrovna nikam nemusíte, protože teď někam jezdíme pořád. 
Byli jsme ale mile překvapení, takže muž mi na konci řekl, že ho to i bavilo, i když původně šel hodně s odporem. A přiznávám, že ani já jsem s nějakou velkou radostí, kterou obvykle prožívám, tentokrát neměla. No únava si vybírá své.
Nabídka byla ale obrovská jako na začátku sezóny a ne na konci. Proč to tak bylo, nevím. Možná někomu ještě pořád kvetly pelargonie jako nám a nechtěli to měnit. 










Když jsme přijeli s nákupem, šla jsem se kochat s foťákem, sadit do truhlíků budu až dnes. V té chvíli to začalo zajímat i Sárinku, co že je na stole, když tam normálně nic nebývá a když už, tak je to k jídlu, a prolejzala a očichávala všechno nové včetně krabice. 





Po dlouhé době jsem fotila pro sebe a ne pracovně. Když už jsem měla foťák v ruce, fotila jsem i růže, poslední mohykány, které ještě kvetou. Těch drobných růžiček je furt na keři hodně a mně se nechce vybírat ty uschlé. Čekám, že to vezmu najednou, až se na to nebude dát koukat a ostříhám do "hola". Větší růže, jsou tam tak tři květy, jsem mohla dát do vázy, než je trochu změnil mrazík, ale nejsou lidi...
Tak včerejší odpolední procházka na téma růže.












Tenhle strom už jsem fotila vloni na podzim. Vlastně jsem jej i malovala.  Jezdíme kolem něj pořád na Prahu, ale není čas se zastavit. Vloni měl muž dovoleno nastříhat do truhlíků s větou: odneste si celý strom. 
Vezl se sebou zahradní nůžky, překvapil svou připraveností. 
A vystoupil z auta se slovy: až mě někdo začne mlátit, volej policajty 😂
A jaké mají číslo???
Nastříhal do truhlíků bez nějakého nebezpečí. Tak to byl náš den. Po dlouhé době trochu jiný, takový opravdu náš nebo jen pro nás bez dalších povinností.
Mějte pohodový a klidný den.







7 komentářů:

  1. Já tedy obdivuji vytrvalost těch vašich růží. Podzimní a vlastně to budou už i zimní truhlíky budete mít hezké. Mám taky ráda spojení drátovce a vřesu.
    Měj klidný den, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Krásně jsi Marti nakoupila a ten strom, to je asi kalina podle plodů nebo se pletu? Každopádně růžičky ti stále kvetou moc pěkně. Mně už na záhonku před domem omrzly, tak jsem je zastřihla. Sára je pomocnice a vlastně se z nové výzdoby asi radovala s vámi, proto asistovala při sázení. Je to zlatíčko. Hned bych ji pomazlila. Přeji vám všem moc hezké dny a hlavně ať jste zdraví.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, to tedy taky koukám, na tu nabídku. U nás už jedou vánoční hvězdy :-)
    Růže mám taky ještě stále v květu, neuvěřitelné. Je to letos asi rekord.
    Pěkný nadcházející advent. Jitka

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, obdivuji vaše růže, že se stále drží. Moc hezky jste nakoupili, těším se až nám ukážeš osázené truhlíky. A moc ráda vidím Sárinku, určitě Ti se sázením pomůže. Naši mladí si o víkendu dovezli malého kocourka mourka, tak mu držím palce, aby nedopadl jako Micinka. Mouša je naštvaný, vždycky se přijde podívat a když vidí, že kocourek je tam pořád, tak se otočí a jde přes ulici k Horákům. Trucuje.
    Přeji hezký den.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, máš krásné vřesy. já je mám moc ráda, ale už je nekupuju - mně prostě každý vřes chcípne :(. Takže se bojím koupit i ten drátovec, který se mi taky líbí - mám strach, aby nedopadl stejně

    OdpovědětVymazat
  6. Parádní nákup i lup :o) Truhlíky budou fakt krásné, už je úplně vidím!
    Marti, měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.