pátek 5. listopadu 2021

jako z papíru...


 
Ty růže sice vypadají jako vymyšlené, ale jsou skutečné a živé. No nebylo by na nich nic zvláštního, ale tuhle kytku dlouhých růží jsem dostala od mého muže na moje narozeniny 19. října. Čerstvé jsem nějak neměla potřebu je fotit, fotila jsem až včera skoro po třech týdnech. Listy růží už vadnou a odpadávají, ale květy drží pořád. Neuvěřitelné. Růže mi takhle dlouho nikdy nevydržely. Žádné.
Takhle dlouho mi někdy vydrží malé karafiátky. Překvapilo mě to a fotila jsem, mají pořád svoje kouzlo. Jsou tmavě červené, ale včera bylo zataženo a pořád tma a na focení nestačilo rozsvítit světla, tak jsem po dlouhé době použila blesk, který nesnáším. 





Tak dnes jen kytky z domova. A k tomu kvetoucí rostlina, která už zase nevím, jak se jmenuje a to mi to dcera psala docela nedávno.
Říkám pořád, to jsou perly sviním!
A krása prostě nemusí mít jméno.



A když je to dnes o hezkých věcech, tak ještě dárek z antiku, který jsem dostala k narozeninám od mé sestry, když jsem byla na Moravě. Ale nemám ani čas ho nafotit, až včera konečně.
Mějte pěkný den.



9 komentářů:

  1. Marti, spousta radosti.
    Hezký víkend měj. J

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, hezké fotky. Růže mi připadají trochu jako sametové, někdy vydrží dlouho. Kytička, jejíž název také nevím, Ti hezky kvete. Na mysli mi vytanula slova z Romea a Julie. Copak je po jméně? Co růží zvou, i zváno jinak vonělo by stejně.
    Od sestry jsi dostala kouzelný dárek.
    Přej Ti pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  3. Růže jsou jak ze sametu !!! To je tedy od nich opravdu výkon.
    Tu kvetoucí kytku jsem taky kdysi měla a nevzpomenu si, jak se jmenuje. Vždycky mi krásně kvetla, ale pak ji něco napadlo, tak jsem ji raději zlikvidovala,aby to nezasáhlo ostatní květenu.
    Dárek od sestry OK.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Růže z lásky darované...Marti, ta mistička je moc pěkná. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, růže jsou při nákupu vždycky sázka do loterie - někdy vydrží, někdy klopí hlavičky a opadávají už druhý nebo třetí den. Máma teď měla "nesmrtelné" gerbery - koupili jsme jí je v půlce září a vydržely až do konce října.
    Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  6. Marti růže jsi nádherně nafotila. Já si je někdy i suším, jakmile vidím, že se začínají v krčku slábnout. Zavěsím je květem dolů a ve váze mi po usušení ještě dlouho dělají radost. Talíř je nádherný. Mám takové také ráda. Měj příjemné a pohodové dny. Po sílám ještě pohlazení miláčkovi Sáře

    OdpovědětVymazat
  7. Ty fotky jsou krásné, přímo umělecké. Ano, růže někdy dokážou překvapit. Já dostala od švagra k svátku. Taky byly krásné 14 dní. Potom jsem květy ustřihla a dala sušit. Zbytek jsem ovšem nechala ve vodě a dnes se dívám, že začínají růst nové listy. Zkusím je namnožit, i když není zrovna dobré období. Skleník to jistí.
    Té červeně kvetoucí kytičce se, myslím, řáká rděnka. Nikdy jsem ji neměla.

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné sametové růže... Vydržely dlouho, protože jsou darovány z lásky. Měj se hezky Marti. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Marti, růže potěší asi každou a když tak vydrží... nádhera.
    A ta miska nebo talíř - to je tedy velká paráda. Takový dárek by mi udělal velkou radost.
    Přeji hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.