čtvrtek 18. listopadu 2021

nechápu a ani nechci...

Nikdy jsem se tady nevyjadřovala k odpíračům očkování. Každému, co jeho jest. Bylo by mi to jedno, kdyby neomezovali svobodu nám ostatním a kvůli zahlceným nemocnicím neohrožovali ostatní na životě, protože jsou odsouvány důležité operace a lékaři se zlobí, že je už nebaví poslouchat pseudodůvody neočkovaných, kteří i na pokraji smrti, někteří i zemřeli, názor nezmění. 
Odpíračům nestačí ani logická vysvětlení, ani zvyšující se počty nakažených - v pondělí více než 22 tisíc a ani vrůstající počet mrtvých, v pondělí 95 a už to celkem vydá na větší město. 
Nerozumím tomu a nebudu to tady ani vysvětlovat proč očkování ano, protože už to udělalo tolik lidí přede mnou a k ničemu to vůbec stejně nebylo. Mimochodem my doma jsme očkovaní všichni kromě malých dětí a v prosinci bychom s mužem měli dostat třetí dávku. 
Dnes budu citovat pana doktora, který dokázal vyjádřit slovy všechno, co si myslím a s čím souzním. Vím, že to nebudou číst lidé s jiným názorem, že si to přečteme jen my, kteří to chápeme stejně.
A vzhledem k tomu, že už se odpírači objevili i mezi blogery, nemyslím naše malé blogové společenství, prosím, aby nekomentovali tento příspěvek!!!
Už nejsem zvědavá na vaše názory, všechny už jsem četla a slyšela, nic nového mi říct nemůžete.
Úvodní fotografie je ze stránek .
Dnes sem dávám samé odkazy týkající se tématu, nechtěla jsem vás zahltit,  jsem si to sem chtěla dát hlavně pro sebe. A nějak reagovat jsem tentokrát musela, i když to bude prd platné.
Mějme všichni klidný den.

P.S. Ještě moje zkušenost. Objednávala jsem se v červnu na mamograf v říjnu a stejně jsem dostala termín až konec ledna 2022 s vysvětlením, že pořád nedohnali ten skluz, kdy se musely odkládat všechna vyšetření. Tři měsíce snad pro mě drama nebude, ale přece jen po dvou letech se mi zdají tři měsíce docela významné.

Cituji výňatek z textu pana doktora, není to hoax, můžete se nevěřící přesvědčit na odkaze:

VÁŽENÍ NAŠI PACIENTI, PŘEDEM CHCI PODĚKOVAT 95% Z VÁS  KTEŘÍ SE I ZA PANDEMIE CHOVAJÍ SLUŠNĚ, OHLEDUPLNĚ A INTELIGENTNĚ. KOLEGOVÉ OBVOĎÁCI NAPŘÍČ REPUBLIKOU MI MŮŽOU JEN ZÁVIDĚT!! SAMI MAJÍ O POZNÁNÍ HORŠÍ KLIENTELU!!

PRO ZBÝVAJÍCÍCH 5%: LIDI KURVA PROBERTE SE!!!!

1. ZDRAVOTNÍCI NEJSOU VAŠIMA SLUHAMA. NENAPADÁ VÁS, ŽE ZATÍMCO SI SEDÍTE NĚKDE V KANCLU (NEBO JINDE) A ŘEŠÍTE PÍČOVINY, MY JSME V TĚCH SRAČKÁCH SKORO 2 ROKY A PADÁME NA DRŽKU? A LIDEM VE VAŠEM OKOLÍ JDE KOLIKRÁT O HOLÝ ŽIVOT? PAK CHODÍTE OTRAVOVAT K DOKTORŮM. S PROBLÉMY, KTERÉ KOLIKRÁT ANI NESOUVISÍ S VAŠÍM ZDRAVOTNÍM STAVEM, JSOU NICOTNÉ… KDE JE NĚJAKÁ OHLEDUPLNOST, SEBEREFLEXE? ZAMĚSTNÁTE MĚ NA PŮL HODINY, ŽE MÁTE NÁROK NA NĚJAKOU MASTIČKU NA PRDEL, CO BY VÁS JINAK STÁLA 100 KORUN? PŘITOM PROKOUŘÍTE A PROCHLASTÁTE 100X TOLIK? MEZITÍM SE NEDOVOLÁ NĚKDO S COVIDOVOU PNEUMONIÍ A MŮŽE UMŘÍT!!!!!!! ŽE SI PLATÍTE ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ (COŽ JE MIMOCHODEM ZÁKONNÁ POVINNOST) NEZNAMENÁ, ŽE JE ZDRAVOTNICTVÍ KRÁM, KDE SI VYBÍRÁTE VŠE, CO CHCETE ZADARMO!! PANÍ MI VOLÁ, ŽE JÍ MÁM JET VYZVEDNOUT LÉKY DO KOLÍNA, PROTOŽE DĚTI JSOU ZROVNA V PRÁCI (OBA SAMOZŘEJMĚ AUTEM). TO JSTE SE OPRAVDU POSRALI?? JÁ UŽ TO PROSTĚ NEHODLÁM TOLEROVAT. KDO SE BUDE CHOVAT JAKO BEZOHLEDNÉ PRASE, TOHO VYHODÍM A KLIDNĚ TO CELÉ NAPÍŠU NA WEB VČETNĚ JMEN! AŤ VIDÍTE, JAKÉ MÁTE SOUSEDY!!

2. CO MÁTE DOPRDELE POŘÁD S TÍM OČKOVÁNÍM? CELÝ ŽIVOT DO SEBE SYPETE SRAČKY PLNÝ CHEMIE, ÉČEK, A ANTIBIOTIK, JSTE TLUSTÍ JAK JATEČNÍ PRASATA, KOUŘÍTE, CHLASTÁTE, JEZDÍTE BEZOHLEDNĚ V AUTĚ, NECHÁTE SI NAPÍCHAT INJEKCE NA ZÁDA, ANI SE NEPTÁTE, CO V TOM JE, ŽERETE PASTU PRO KONĚ, CO BY ODČERVILA CELÝ STÁDO, SOULOŽÍTE S POCHYBNÝMA PROSTITUTKAMA, PŘIPALUJETE SI KŮŽI V SOLÁRKU, NEDODRŽUJETE LÉČEBNÝ REŽIM…NA VŠECHNY VIRÓZY CHCETE HALDU ANTIBIOTIK, NA BLBEJ OPAR NEJLÍP ANTIVIROTIKA CELKOVĚ…
TO JE JAKO VŠECHNO ZDRAVÝ? MYSLÍTE SI, ŽE BY V USA, KDE HROZÍ ZA JEDINÉ POŠKOZENÍ ZDRAVÍ MILIARDOVÉ SOUDY VYPUSTILI DO OBĚHU NĚCO ZÁVADNÉHO? A I KDYBY – TROUFÁM SI ŘÍCT, ŽE NA COVID + OSTATNÍ NEMOCI,KTERÉ SE NEMŮŽOU ŘEŠIT KVŮLI ZAHLCENÍ ŠPITÁLU UMŘE NÁSOBNĚ VÍC LIDÍ!!!! NEJDE PŘECI JEN O VÁS,ALE HLAVNĚ O OSTATNÍ! ŽE SE MŮŽE NĚKDO NAKAZIT A UMŘÍT I PŘES OČKOVÁNÍ VÍ I UŽ I POMERANČ. ŽE NEMOC
PŘENÁŠÍ I OČKOVANÍ ROVNĚŽ. JDE ALE HLAVNĚ O VIROVOU NÁLOŽ. ČÍM VÍCE TOHO SVÉ BABIČCE (NEJEN) PŘINESETE,TÍM VĚTŠÍ PRAVDĚPODOBNOST, ŽE PROLETÍ KOMÍNEM!! JISTĚ VÁM PODĚKUJÍ I TI, CO NYNÍ TRPÍ JAKO PSI S ROZPADLOU KYČLÍ A NA OPIÁTECH ČEKAJÍ NA OPERACI…LIDI S RAKOVINOU, KTERÝM SE NEDOSTANE VČASNÉ DIAGNÓZY…S MRTVICÍ, KDYŽ VŠECHNY JIPKY BUDOU COVIDÁRIA…
DEMOKRACIE JE ZJEDNODUŠENĚ PRÁVO VĚTŠINY. NOVOU VLÁDU NÁM SNAD TAKÉ NYNÍ NESKLÁDAJÍ KOMUNISTI?
I NÁŠ VZOR A NEJVĚTŠÍ DEMOKRACIE NA SVĚTĚ USA ZAVÁDÍ TVRDÁ OPATŘENÍ (VIZ NAPŘ. NEW YORK), NYNÍ I RAKOUSKO…
MÁTE PLNOU DRŽKU VLASTNÍ SVOBODY. TA ALE KONČÍ TAM, KDE ZAČÍNÁ SVOBODA DRUHÉHO!!!!
STAČÍ PŘECI SELSKÝ ROZUM, NEMUSÍTE DOKOLA PAPOUŠKOVAT VŠECHNY PÍČOVINY Z INTERNETU!!!  CO JE TO ZA FRAJEŘINU, Z PRINCIPU ODMÍTAT TO, O ČEM VÍM VELKÝ HOVNO? PROČ SI NESROVNÁTE INCIDENCI U NÁS A VE SROVNATELNĚ VELKÉM PORTUGALSKU? NEBO NEKOUKNETE NA STRÁNKY AMERICKÉ CDC? ČELÍME 5. VLNĚ. MÁME ZKUŠENOSTI, MÁME PROSTŘEDKY…A JE TO JEŠTĚ HORŠÍ…SMUTNÉ…LIDI I VLÁDA NA TOM MAJÍ STEJNÝ PODÍL…

POKUD S NÁMI NEJSTE SPOKOJENI, PROČ NEPŘEJDETE K JINÉMU PL? NIKDO VÁS NEDRŽÍ, NAOPAK!! DOVOLUJI SI JEŠTĚ UPOZORNIT, ŽE I MY MÁME ZÁKONNÉ NÁSTROJE PRO ODREGISTROVÁNÍ (UKONČENÍ PÉČE O PACIENTA).

TAKŽE NA ZÁVĚR: ŘEŠÍME JEN STAVY AKUTNÍHO OHROŽENÍ ZDRAVÍ, ČI ŽIVOTA Z DŮVODŮ COVIDU I VŠECH OSTATNÍCH ONEMOCNĚNÍ + MASIVNÍ OČKOVACÍ KAMPAŇ A ZAJIŠTĚNÍ PRAVIDELNÉ MEDIKACE. CÍLEM JE ZACHRÁNIT CO NEJVÍCE LIDSKÝCH ŽIVOTŮ!! S „S DROBNÝMA BOLÍSTKAMA“ ZA TOHOTO STAVU BĚŽTE LASKAVĚ DO HAJZLU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MUDR. ŠTĚPÁN JUŠKA, PL ČERVENÉ PEČKY A RATBOŘ

P.S.: Slušně to tu bylo napsáno přes rok, a nic…tak se nepohoršujte…:-)

Nenávistné komentáře laskavě pište např. na Facebook, obecní vývěsky apod. Uvedený mail slouží pro naše pacienty ke konzultacím zdravotního stavu!!

Pokud to zachrání byť jen jeden lidský život, tak budu klidně za primitiva…stejně k tomu nemám daleko….

Tak už desítky nenávistných mailů – text tedy splnil svůj účel…kdo to nepochopil ještě jednou: nejedná se o odborný text, ale s nadsázkou k zamyšlení…Nikoho konkrétního neodsuzuji, nikomu nevyhrožuji (na rozdíl od některých mailů), píšu svůj pohled na svoje webové stránky. Je určen mým pacientům – od těch jakoukoliv kritiku přijímám. Ostatní se, prosím, realizujte jinde.

Ke sprostým slovům – pro zajímavost výňatky z některých reakcí: Nazdar ty prášková kundo…Zkurvenej paskvile….Zdechni špíno…Doktore, tak ty seš hroznej čůrák :-)…Nevážený pane „doktore“ Hnuj…

12 komentářů:

  1. Marti, souhlasím s Tebou. Článek pana doktora jsem četla na FB, chápu jeho pocity. Myslím, že s některými to nehne, je to vidět na těch, kteří ani po těžkém průběhu covidu na očkování nepřistoupí a budou ho i nadále odmítat.
    I Tobě přeji klidný den.

    OdpovědětVymazat
  2. prostě když chybí fundovaná osvěta, místo ní jsou jen příkazy, zákazy a omezení, lékaři nejsou schopní se sjednotit v názoru, kafrá do situace a to i ve veřejném prostoru a médiích každej "odborník" který má nějakou vysokou školu (viz ten šíleně vyhlížející Flégr), lidé žijí v chaosu kdy nevědí co platilo včera, dneska a co má platit zítra pak je těžké něco vysvětlovat. A hlavně lidi přesvědčit.... prostě si musí namlátit hubu sami. To že to může také být poslední facka v jejich životě ... to už je jejich problém. Taky jsem nejdřív byla proti, ale situace která byla mne prostě přesvědčila že musím do toho jít. A klidně i na tu třetí dávku když se ukazuje že svoje opodstatnění má. Jen mne trochu štve že se syn staví k očkování negativně. Přitom už končí v nemocnicích i čtyřicátníci a mladší, což by se týkalo právě jeho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, trochu s tebou nesouhlasím, myslím, že osvěty je dost a navíc nemyslím, že musím čekat na příkazy či omezení, chápu to sama a jdu do toho sama za sebe. Stačí mi můj vlastní rozum. A že je osvěty dost, vím, protože to všechno jako novinářka sleduju a píšu o tom a nakonec stačí rozkliknout si odkazy, které jsem dala do příspěvku, osvěty je tam víc než dost. Díky za tvůj názor.

      Vymazat
    2. Milá Marti, a to já zas nesouhlasím. Myslím, že se v osvětě udělalo mnoho fatálních chyb hned první rok. A jak se ty chyby na sebe nabalují, tak to prostě v některých lidech posílilo názor, že do očkování nejdou. A jsme lidi různého IQ, stáří, mládí... tady se měla najít cesta ke každému, jemu pochopitelným způsobem.. Aby nedošlo k mýlce, jsem očko kočka. Lenka kočka

      Vymazat
    3. Ahoj Leni, k tomu mohu jen dodat, že s tímhle se potýká celý svět nejen my, odpírači očkování jsou po celém světě. Měj se krásně.

      Vymazat
    4. Já si taky myslím,že té osvěty až tak málo nebylo. Ono je to taky trochu o každém z nás, jak si to vše pro sebe vyhodnotí. Čemu je schopný uvěřit.
      A odpírači jsou a budou- ty je těžké přesvědčit.
      Když v nemocnici pacientka sdělí, že je neočkovaná a udá důvod, že čipy do aut nejsou proto, protože jsou v očkování (realita od kamarádky zdr.sestry),tak se nejprve zasměješ, ale pak je člověku spíš smutno. Tady zřejmě osvěta nemá šanci. Je to prostě těžké, každý člověk je jiný.
      Marti, měj se !
      Hanka

      Vymazat
  3. I náš pan doktor při mé návštěvě konstatoval,, proč nám to někteří komplikují,,
    Měj klidné dny, Marti. J

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, tak tento článek je fakt aktuální a vyjádření lékaře také. My očkovaní jsme a na třetí dávku bychom měli jít asi v únoru, ale pokud se termín zkrátí tak možná už v prosinci. Stále se chráníme. Zrovna dnes jsem v lékárně kupovala nanoroušky, protože manžel má v respirátoru problémy s dýcháním. Článek i vyjádření pan doktora stojí za přečtení. Měj se moc krásně a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, to je tedy článek, ale vítám ho.
    Dcera mi řekla, že se mám naočkovat po poradě s prof. na Onko a tak jsem v 03 a 04/2021 naklusala do Vinohradské a 1.11. do N. na třetí dávku.
    Manžel odolával, ale poté, co švagrová v Děčíně 12 dní ležela pod kyslíkem a byla na tom zle, následoval mě.Ty blbosti o čipech a podobné fantasmagorie vymýšlí Rowlingová?
    K čemu by někomu bylo vědět, že jdu ráno na poštu nebo do lékárny, do nějakého obchodu ( to z placení kartou stejně vědí ) a že jinak sedím doma? Z mobilu vědí, kam jezdím a tak čip nikdo nepotřebuje, zapněte rozum, lidi.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, já mám trochu problém s formou - na mne je tam těch vulgárních výrazů trochu moc. I když musím říci, že frustraci zdravotníků chápu. Jinak mi taky rozum nebere, že lidi, kteří hulí jako fabrika nebo pijou první ligu, tak mají obavy, že jim zdraví zničí očkování proti covidu. To prostě normální člověk nepochopí...
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
  7. Je to v každém případě doba, která prověřila charaktery. Mám pár kamarádu v nemocnicích na různých postech, už to fakt zažít nechtějí, sama jsem si nemocí prošla a jsem na tom stejně - doufám, že už nikdy! Odpírače a protestující nechápu z mnoha důvodů...
    Marti, měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Ještě jeden komentář: kdyby v padesátých letech liberecká teta mohla dát oočkovat své děti proti spále, mohla mít naživu všech pět a ne jen tři.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.