úterý 23. listopadu 2021

situace se opakuje

 
Dnes tady měl být jiný příspěvek, ale nestíhám. Začínají se rušit akce jako vloni. Já píšu samozřejmě dopředu pozvánky, jinak bych nestíhala a dávají se do plánu na zveřejnění. Včera jsme museli kontrolovat po oznámení zrušení některých akcí, zda už pozvánka vyšla či zda je v plánu a už mnou napsané články jsme museli vyhazovat. Je to celkem oprus, protože v tom množství, které napíšu, si ani nepamatuji, co jsem psala, co čeká v plánu či co už vyšlo. 
Ne, nestěžuji si, situace se prostě opakuje jako vloni, jen mi to ubírá dost času, protože nemůžu sledovat jen aktuální akce, ale i ty zrušené, abychom náhodou nezveřejnili něco, co se zrovna zrušilo. 
A to mi ubírá hodně času. Ale vítám rozhodnutí bez příkazů vlády zrušit některé akce vzhledem k neutěšené situaci. 
Není zbytí a někteří mají sami tolik zodpovědnosti, že akce ruší i bez vládních nařízení.
Nestíhám ani fotit Sárinku, už na blogu dlouho nebyla, ale je v pořádku a je to naše velmi chytré zlatíčko, které nás pořád překvapuje. Snažím se nabírat a psát reportáže z výstav a dělat rozhovory, dokud to ještě jde osobně, protože to mám tak ráda. A minulý týden jsem se na vernisáži v muzeu dozvěděla, že jsem skutečná a jediná novinářka, která chodí na akce, prý takový poslední mohykán...
Já si ale všechno ráda prožívám na vlastní kůži, články jsou pak úplně jiné, než které by vznikly bez mé osobní účasti.
Včera jsem si povídala s panem malířem, kterého už jsem tady zmínila v souvislosti s kostelíkem v Mělníku a teď rozhovor přepisuju z diktafonu a je to dost těžké, protože malíř mluví špatně česky. Ale o tom vám poví sám, až rozhovor dokončím a zveřejním někdy o víkendu.
Takže dnes malá reportáž ještě ze čtvrtka z výstavy, která ještě zveřejněna v magazínu nebyla. 
Na nic víc nemám v této chvíli čas. Snad se vám obrázky dětí budou líbit. Špatně se fotilo, říkám vždycky, že je ve vstupních prostorách muzea málo místa na focení a to se nezměnilo. Nicméně práce dětí si rozhodně trochu propagace zaslouží.
Mějte pěkný den.








Pojďte se podívat, jak vidí děti krásu starých časů
Marta Dušková

Ve vstupních prostorách Regionálního muzea Mělník je k vidění výstava s názvem Objev krásu starých časů III. Výtvarná díla jsou prací žáků školní družiny Základní školy Jaroslava Seiferta Mělník a výstava je výsledným produktem projektu podporujícího polytechnické vzdělávání a výchovu v rámci MAP II. v ORP Mělník.

Výstava prací obsahuje oceněná díla nejlepších prací žáků. Ale všechny práce stojí za vidění. Děti mají krásný pohled na svět a ztvárňují to, co vidí či podle své ještě nesvázané fantazie okolním světem.

Výstavu je možné shlédnout třeba cestou do muzejní kavárny či při návštěvě muzea ještě do neděle 28. listopadu.



5 komentářů:

  1. Marti to jsou moc krásné obrázky a zajímavá výstava. Přeji Ti krásné a hlavně klidnější dny.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám moc ráda výstavy a tahle je opravdu parádní. Děti jsou šikovné!
    Marti, měj pokud možno hezký večer. Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, obrázky jsou to moc hezké. Opravdu si zaslouží být vidět. Tvoje články čtu ráda, i když to jsou jen taková ta sdělení ze života. Vlastně mám takové nejradši. :)
    Měj se pěkně. Snad se zase situace uklidní. Sabča

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, moc hezká výstava. Obrázky dětí mi vždycky udělají radost.

    OdpovědětVymazat
  5. Dětské výtvarno je neopakovatelné.
    Hanka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.