sobota 13. listopadu 2021

zapečené brambory s mletým masem



Vypadá to, jako bych ani nevařila, vařím téměř každý den a někdy celkem s nechutí, ale jíst se musí a já navíc jím ráda. Většinou vařím klasiku anebo něco, co už ve virtuálním receptáři mám. Jen někdy si řeknu, že toto už vařit nemusím, protože to tak úchvatné nebylo. Dnes bude vepřo, knedlo, zelo a špenáto a to já miluju.
Ale v této chvíli na blog dávám opravdovou mňamku, kterou jsem vařila tento týden. 
Bylo to až překvapivě výborné na to, jak je ten recept jednoduchý a tohle zvládne uvařit i dítě školou povinné.
Recept tentokrát není můj, ukradla jsem někde na netu. Ne, že bych něco takového hledala, to dělám málokdy. Za všechno může opět facebook, protože tahle dobrota na mě vyskočila a zaujala mě svojí jednoduchostí. 


Jen omyté brambory ve slupce jsem nakrájela na půl kolečka, dala do misky, zalila trochou oleje, osolila, opepřila černým pepřem a celé promíchala.
Dala na dno zapékací mísy a byla to docela výška brambor, ale nakonec se docela spekly. Měla jsem doma zbytek mletého krůtího masa, ale může být jakékoliv tak půl kila, já jsem celé půlkilo neměla, ale nevadilo. Maso do mísy, na to jedno vajíčko, pepř, sůl. Měla tam být ještě sladká paprika, na tu jsem zapomněla. Maso jsem rozprostřela na brambory. 
A teď přijde to kouzlo úžasné chuti. Do misky téměř celou majolku, přidat nakrájenou cibuli a strouhaný sýr. Sýr na strouhání jsem neměla, tak jsem nakrájela na kostičky plátkový sýr a to hodně. Kamarádka reagovala překvapeně, že je tam majolka, která se peče. Ale majolku už jsem pekla vícekrát.
Pak celé promíchat a směs rozprostřít na maso. Dát do trouby na 200 a péct tak hodinu.
Bylo to tak skvělé, že to do mého virtuálního receptáře patří. Je to sice jídlo jednoduché, ale i tak bych na něj zapomněla. Na blog si chodím do sekce trochu o jídle pro inspiraci často.
Tak pokud se vám nebude chtít vařit, zkuste toto jednoduché jídlo. Věřím, že bude chutnat.
Mějte pěknou sobotu.


8 komentářů:

  1. Marti to vypadá tak úžasně, že to vyzkouším. Díky za recept. Krásný víkend přeji.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, díky za recept. Příležitostně vyzkouším. Máme zapečené brambory rádi. Poslední dobou mě opět zlobí zažívání, takže sobě musím vařit víc dietně. Před pár dny si muž pochutnával na pečeném bůčku s knedlíkem a se zelím a já měla dušené filé s bramborami a k tomu kompot. Takové vaření mě vůbec nebaví. Uvidím co mi na Sono zjistí, ale tam jdu až koncem měsíce.
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, díky za inspiraci. Majolku já moc nemůžu, nedělá mě dobře, ale třeba pečená by mě nevadila. My jsme dnes pozváni všichni na oběd do restaurace od syna, slaví narozky. Tak budeme jak Hujerovi, je nás hodně...Já nejsem pořád o.k., tak prý abych nemusela vařit. Hezký víkend. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Zapečené brambory taky dělám, ale s majolkou jsem to ještě nedělala, takže v nejbližší době vyzkouším. Díky za receptík.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, taky občas dělám zapečené brambory s mletým, ale recept mám jiný (v tom mém se zapékají už vařené brambory a orestované mleté maso, navíc jsou tam rajčata a chybí tam majolka, kdybys ho chtěla vyzkoušet, mám ho na blogu :))
    Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, také jsem už pekla brambory s mletým masem, ale bez Majolky. Ta mne tam překvapila, ale věřím, že to bylo výborné. Vždyť majolka je olej a žloutky a používá se i na pečení, třeba bábovky. Určitě vyzkouším, zrovna nedávno jsem řešila, co udělám z mletého. Takže příště tento recept, díky za něj.
    Přeji krásný víkend. D.

    OdpovědětVymazat
  7. Zapečené brambory máme rádi, děláváme je, tak je příště střihneme podle tebe?
    Na mne největší dojem udělaly rajčata a šnytlik. To víš, baba, původním povoláním koza.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, u nás jsou zapečené brambory ve velké oblíbě, včera byly s tuňákem a mozzarellou. Ty tvé vypadají hodně dobře.
    Měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.