pondělí 27. srpna 2018

všude samá koza...



Zkrátka koza, kam se podíváš. 
Kůzlátka brečela ve svém výběhu a musela být vpuštěna za námi. Musela být v sobotu zkrátka s námi a zvídavě zjišťovala, co vlastně děláme. 
Já, městské dítě, na "stará kolena" poznávám zblízka zvířata, která jsem v dětství neměla možnost poznat a podivuji se nad tím, že chytrá není jenom naše Justýnka. Hnědá Evička na zavolání ke mně pomalu kráčí a vrtí malým ocáskem jako pes a nechá se pohladit. 
Tak začíná naše sobota na Benwalterovic farmě.




A všechno je samozřejmě naprosto jinak, než jsme předpokládali, jak už to v našich životech posledních pár let chodí. 
Teprve v sobotu ráno se dozvídám, že avizovaná ochutnávka klobás se nekoná, protože výrobce musel do práce. V té chvíli jsem celkem ráda, že Bára akci neudělala vůbec žádnou reklamu. Veřejný příslib, což akce avizovaná veřejně je, jí naprosto, ale naprosto nic neříká. 
Snad nikdo nepřijde... Ostatně koz je tady dost. 
Jsme každá z úplně jiného světa a možná proto se máme rádi. Bára nevěřila, že marketing umím, ostatně v té době mě neznala, a brala to jako recesi (stejně nikdo nepřijde) a na víc se věnovala dávání rozhovorů, které přineslo právě vydání její poslední knihy Došel nám čas. 
Ostatně my dvě jsme se v sobotu taky sešly kvůli rozhovoru. 
Budu pro Báru psát tiskovku na její veřejné čtení z knihy. Až se prokoušu na diktafonu množstvím naprosto zbytečných metrů, páč náš rozhovor přerušovaly výkřiky typu: Eltone, Emilko, (rozuměj kozy), okamžitě dolů, do obýváku se nepůjde! Falenko, (úžasný pes) nech Eltona! Adélko (dcera), přines mi prosím diář a tetě sklenku na víno, tak sem možná ten výplod dám. 
Abych to shrnula, musím se pochválit, marketing ještě umím. 
Světe div se, i přes téměř žádnou reklamu a k nelíčenému zděšení Báry přišli na akci lidé.
Bára se mě po té ptala: Máš mě ještě ráda?
No zkus se zeptat tak za hodinu...


18 komentářů:

  1. Tak to je fajn, že se i přes absenci klobás akce povedla. A věřím, že většina stejně nepřišla na jídlo, ale na kulturní zážitek :)
    Kozičky jsou super, asi pěkné rošťandy :)
    Marti, měj se krásně, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péti, ona kniha vlastně byla okrajová záležitost, protože ta má velkou reklamu sama o sobě a minulý týden se dostala na první místo v prodejnosti v nějakém velkém knihkupectví. Mělo to oživit den na farmě a trochu farmu zajímavěji propagovat a možná něco prodat z farmářských výrobků a to se povedlo. A ty kozičky jsou skvělé, obzvlášť kůzlátka. Jako malé děti, kam šlo vylézt, tam vylezly. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  2. Vypadá to, že vše klaplo i bez klobás a to je fajn...:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Že klobásy nebyly, to nebylo žádné neštěstí. Lidé přišli, potěšili se se zvířátky, takže vše OK.
    Měj se!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že klobásy nebyly tak důležité a je báječné, že lidé přišli. Také bych ráda viděla malá kůzlátka. Jsem jako ty holka z města a některé věci poznávám až teď.
    Před dvěma lety jsme se jeli podívat na ovečky, které měl manželův známý. Byly to ovečky jako je ovečka Shaun. ;-)
    Měj hezký den. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, ano jsou rozkošná, ostatně jako všechna mláďátka. Mě překvapilo, že rozumí a slyší na jméno. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  5. Marti, na farmě to vypadá hezky a opravdu koza kam se podíváš. :o) Je skvělé, že vše klaplo a lidé se přišli podívat a nechat si podepsat novou knihu.
    Přeji prima týden. D.

    OdpovědětVymazat
  6. Kozenky kam se podíváš, ale moc pěkné prostředí, moc.

    OdpovědětVymazat
  7. Já obdivuju ty, kteří se dali na chov jakýchkoliv zvířat. Nemohou říct, že se jim dnes nechce nebo jen tak odjet na dovolenou, protože je váže k farmě spousta povinností. Ale je tam podle všeho hodně veselo. Báře gratuluji ke knize a Tobě k báječné kamarádce :-)
    Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, já to taky obdivuji. Mě by k tomu nikdo nedostal :-) Měj pěkné dny.

      Vymazat
  8. Keď sa zídu dobrí ľudia, ne jednej vlnovej dĺžke, ani klobásy nechýbajú. Evidentne neprišli kvôli nim. Zvieratká pekne dotvárali popoludňajšiu atmosféru. Páči sa mi ich spolužitie s ľuďmi na farme ... Vidieť, že sú tam šťastné ... :) Marti, prajem pekné dni ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, ano je to prima, když dělám rozhovor v takovém prostředí, kde běhají kůzlátka. Měj se krásně.

      Vymazat
  9. Tak já bych tedy řekla, že o hladu vás nenechali, i když to nebyly zrovna ty inzerované klobásy :o) Myslím, že s dobrými lidmi a roztomilými zvířaty jde všechno!
    Marti, posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.