čtvrtek 19. března 2020

kultura v obýváku


Vypadá to, že návrat k normálnímu životu nebude za týdny, ale pravděpodobně měsíce a budu ráda, když se budu mýlit, tak trochu kultury. 
Úvodní fotka zlato z naší zahrady. Krásně poupata rozkvetla a drží už týden. 
Když sama nemůžu na výstavy a nemůžu vám přinést reportáž, zvu vás na krásnou výstavu Jiřího Trnky. Pojďme do pohádky.


Pro milovníky kytek pozvánka do Botanické zahrady.


A nemělo by chybět ani kino. 
V úterý jsme z gauče shlédli zajímavý film trochu politický thriller s Melem Gibsonem Na hraně temnoty. Tady je.


A tady ještě přidávám pohádky k poslechu, jsou zdarma a děti mohou u nich klidně malovat. 
Tak pro všechny, kdo máte děti či vnoučata doma.
Mimochodem jsem fakt ráda, že něco na ksicht je povinné. 
Včera jsem na facebook dala text viz níže i se svojí fotkou a za chvíli bylo vyhlášeno vládní nařízení. 

Ne, porucha není na vašem přijímači. Ale není to o mně, tak berte blbou fotku jen jako důkaz. Týden jsem nebyla venku, nevytáhla paty, ale pro poštu musím. Mám na krku připravený šál, který si při zazvonění natáhnu. Ale dnes chci napsat o něčem jiném.
Vylezu ven a vypadám jako lupič a z auta se na mě smějí dva chlapi bez roušky. Ovšem vystupují s rouškou, kterou měli na krku. Takže vzkazuji všem, co jste ještě nepochopili.
Svojí rouškou nechráním sama sebe, ale vás všechny okolo. A vy zase chráníte svojí rouškou mě.
Tak si na ten ksicht prostě něco dejte!!! Už jde do tuhého.
I přes zákaz jezdí lidé MHD a vlakem bez roušky a je jich hodně.





Bohužel si myslím, že všichni stejně neposlechnou. 
Jo pro další díl posbírané 3 už mám nasbíráno tolik, že občas něco připojím i k jiným příspěvkům jako dnes.
Ahoj zase zítra.
A děkuji naší Tereze za některé odkazy na kulturu.

P.S. Ještě prosba. Kdo jste se připojili už k mojí výzvě a nenašli jste pod příspěvkem můj komentář, je to proto, že jsem vás neobjevila. Dejte mi prosím vědět někde v komentáři. Příští týden dám souhrn všech příspěvků, tak ať tam někdo nechybí.

Když všichni, tak všichni a bez vyjímek. A ne, že si z toho někdo bude dělat holubník 🐦

20 komentářů:

  1. Na videa se ráda podívám, Jiří Trnka je naše dětství a jeho krásné pohádky se nikdy neokoukají. A orchideje potěší oko každé ženy. Trillery moc nemusím, raději něco zamilovaného.
    Holub nemá chybu, fotku jsem obdivovala už včera na FB, kouzlo nechtěného.
    Přeji pokud možno pohodový den. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, tak to jsme odlišné. Já zamilované filmy nemusím, snad jedině Pretty Woman a na tu rád koukne i můj muž. Já nemám ráda střílečky, spoustu krve, ale psychologické a politické thrillery miluju. Měj klidný den.

      Vymazat
  2. Tak ten holub nemá chybu. Nevím, jak chránit domácí mazlíčky, bojíme se o našeho kocoura. Roušku ani nebudeme zkoušet :-)
    Klidný den.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, no neumím si představit, že by se mi vůbec povedlo vyzkoušet naší Justýně roušku :-) Ale ona je s námi taky v karanténě, pohybuje se jen na zahradě. Měj pokud možno klidný den.

      Vymazat
  3. Každý tip je nyní dobrý. Já dostala tip na válečné drama, což je spíše pro mého muže, pro mne to již bylo drsný.
    Včera nám volal syn, že nám udělá nákup, bylo to milé. Člověk si neuvědomuje, že v jeho očích jsme samozřejmě již senioři, jen nám to tak nepřipadá :o).
    Dneska má manžel svátek a ani nebude žádná oslava, nikdo mu nepřijede popřát, jenom po telefonu, to je prostě nutné.
    A ta poslední fotka je skvělá, už jsem se u ní usmívala ráno na FB.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, my to máme s našimi dětmi podobné. Nechtějí, abychom chodili vůbec ven a furt kontrolují a nabízejí nákupy. Zatím se snažíme být nezávislí a soběstační. Díky bohu za zahradu. Měj klidný den.

      Vymazat
  4. Včera jsme museli do města - byli jsme autem. Já jsem tedy opravdu ocenila, že koho jsem zahlédla z okénka auta, tak měl roušku. A dokonce i naši problémoví spoluobčané!
    Na Tvoje nabízené tipy se podívám.
    Klidný den, Marti!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, no už se to dost zlepšilo. Ale včera jsem dávala na facebook video z MHD, kde městský policista vykázal člověka bez roušky z autobusu, takže nezodpovědní idioti mezi námi bohužel pořád jsou. Měj pokud možno pohodový den.

      Vymazat
  5. Přiznám se bez mučení, že jsem také už několik dnů nevytáhla paty z domu. Dvě odpoledne jsem šila roušky, stejně tak i dcera. Nejen pro vlastní rodinu, ale i pro další lidi.
    Rozhodla jsem se okamžitě po té, co jsem shlédla toto video https://www.youtube.com/watch?v=K5xy2n941jM&feature=youtu.be

    Děkuji za báječnou nabídku kulturního vyžití, určitě jí využiji.
    Hezký večer A.

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, my jsme se včera večer rozhodli, že vypadneme dopoledne z domu a uděláme si výlet.Jeli jsme pod hrad Kost do údolí Plekánek.Samozřejmě jsme měli roušky.kdyby jsme někoho potkali.Bylo krásně a míjeli jsme akorád čtyři lidi.Došli jsme k chalupě herce Josefa Dvořáka a šli zpět.Krásný výlet, ale unavil.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, já bohužel nemůžu pořádně chodit, to ale víš, takže pro mě výlety pěšky nepřicházejí v úvahu, ale taky se někam chystáme, kam se dá dojet autem. Měj klidný den.

      Vymazat
    2. Už mi asi hrabe.Je to údolí Plakánek.Martina

      Vymazat
  7. Já jsem zatím nevěděla v práci co dřív, takže zatím ani žádnou zábavu nepotřebuju :D. A jestli něco, tak spíš vypadnout na čerstvý vzduch :). Zítra vyrazím aspoň na nákup, nám lednice trochu zývá prázdnotou a možná budou potřebovat i něco sousedi (máme v domě tři seniory 70+, kteří by už neměli vůbec vylézat)...
    Jinak ale Praha je poloprázdná (zatím jsem chodila denně do práce, tak mám přehled; až zítra budu mít HO) a dneska jsem myslím ani nepotkala nikoho bez roušky.
    Hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, tak to je jasné, když chodíš do práce. Pavel byl v Praze pro nákup u dcery ve středu a vrátil se rychleji než z nákupu z Mělníka. Taky říkal prázdná Praha. Měj klidné dny.

      Vymazat
  8. Ten holub je dobrý. Jo, všichni se nějak snažíme (nebo skoro všichni) přežít. My máme štěstí, že to máme pět minut do lesa a tak jsme s dětmi každý den v lese. Ještě přidám vtip, jestli vás to nepohorší: "Nemůžeme všechno vládě věřit. Říkala, že do obchodu stačí rouška a rukavice, ale není to pravda. Ostatní měli i kalhoty a košili." No, já se tomu zasmála.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruško, jo tenhle vtip jsem taky četla a zasmáli jsme se mu. Díky, smích je potřeba teď víc než kdy jindy. Měj zdravé dny.

      Vymazat
  9. Marti, kultura v obýváku je skvělý nápad. Už jsem si taky něco užili!
    A roušky - musím říct, že já jsem viděla asi jen zodpovědné lidi... Naštěstí!
    Přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  10. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se za smazaný komentář, ale byl nepublikovatelný...mobil přepisoval na blbosti...tak teď píši z PC. Marti to je krásná fotografie holuba s listem. Jinak u nás se roušky nosí. Jen pár pivních skautů postává před krámkem s cigárem a lahví piva už od rána...Doma mám také ve váze rozkvetlý zlatý déšť...Kultura v obýváku super. A jinak.. objevila jsem že mám tři slony...Bylo jich asi víc...Nejmenší a největší jsou dárky, a ten porcelánový je dědictví po manželově mamince.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.