pondělí 16. března 2020

srdeční či srdcová záležitost aneb moje "sbírka"


Původně jsem sem chtěla dát aktuálnější příspěvek vzhledem k vyhlášené karanténě, ale všichni sbíráme informace, takže všechno víme. 
Jen na konci příspěvku dávám dvě upozornění, která mi poslala dcera a přijdou mi hodně přehledná, tak je tady vpasuju, protože mi přijde důležité, abych to poslala dál.
A teď k něčemu radostnějšímu. 
Když jsem vyhlásila tuto výzvu, netušila jsem, jak rychlé některé z vás budete a že se do vlastní výzvy přidám až jako šestá v pořadí.
Potěšilo mě to a ráda jsem si prohlédla vaše příspěvky a těším se na další. Výzva poběží do 22. března a po té dám celkový souhrn na blog všech vašich "sbírek" i sbírek.
Takže konečně moje malá "sbírka" srdcí, jak už jsem psala, je zajímavá tím, že žádné srdce jsme si nekoupili, všechna se u nás prostě nějak octla a už jsme si je nechali.
Ta úvodní fotka samozřejmě není žádný domácí nalezenec, ale jablka ze zahradnictví.
Srdce jsem fotila na místech, kde jsou zavěšena, žádná jsem nesundávala, takže některá se fakt blbě fotila.
Tohle srdce se u nás objevilo vloni jako poslední. 
Je to dárek z knihovny, kde jsme s Bárou absolvovali autorské čtení z její knihy, ale tuhle storku už znáte.


Srdce, která visí v obýváku, myslím odložila naše Tereza.



Tohle bílé dřevěné srdce mám možná nejraději. Visí na zrcadle v předsíni, opět odloženo našimi dětmi, a když čistím zrcadlo, musím dřevěné bílé srdce hned zavěsit zpátky. 
Neskutečně tam totiž chybí.


V kuchyni visí závěs se srdcem, který jsme dostali oba s mým mužem od mojí bývalé asistentky a potažmo kamarádky. 
Můj muž mi musel přidržet záclonku, abych mohla vyfotit, ale proti oknu to stejně není nic moc.


A poslední visící srdce. První v kuchyni u lednice, nevím vůbec, kde se vzalo. 
To druhé v předsíní od Báry, která šla nakoupit a koupila mi jen tak srdíčko k Velikonocům, protože se jí líbilo. Normálně si nic nedáváme.


Tohle jsem v plánu při vyhlášení výzvy fakt neměla. Inspirovala jsem se u Blondýnky, takže ještě přidávám takový pelmel. Všechna srdce jsou darovaná anebo odložená našimi holkami. 
To mrňavé srdíčko ze zlata s říční perlou, které už nemá řetízek, vůbec nenosím a vzpomněla jsem si na něj teď. 
Dal mi ho můj muž jako dárek tak před 30 lety.



Tenhle náramek jsem neměla nikdy na sobě. 
Dala mi ho máma mého muže pár měsíců před tím, než "odešla".



Tenhle náhrdelník odložila už dávno naše Tereza a já ho před pár lety ještě nosila. 
Byl to pro mě takový zimní náhrdelník na svetry. A vlastně právě na tenhle jsem si vzpomněla, když Blondýnka zveřejnila svoje šperky.



Tak mějme všichni pokud možno klidné a zdravé dny. A jsem moc ráda za naše malé virtuální společenství. Možná víc, než kdy jindy.
Situace je vážná, nikoliv však zoufalá.




21 komentářů:

  1. Marti, to je opravdu srdeční sbírka. Krásné kousky, které připomenou toho, kdo je daroval. Srdíčko s říční perlou je kouzelné.
    Jsem moc ráda za své virtuální přátele v těchto dnech více než kdy jindy.
    Měj klidný den. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, díky. Já jsem sice odpůrce v poslední době odpůrce hromadění a neustálý čistič oblečení a i dalších věcí, to víš, ale některé věci se mi nechce poslat to dalšího kola. Měj pohodový den.

      Vymazat
  2. Máš moc krásnou sbírku srdíček. Přeji celé rodině hlavně zdraví a MŮŽEME SI JEN PŘÁT AŤ UŽ TEN ŠKAREDÝ MORIBUNDUS ZMIZÍ!!!!Přeji příjemné jarní dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, díky a přeji totéž tobě a tvým blízkým pokud možno pohodové a klidné dny.

      Vymazat
  3. Marti, máš krásná srdíčka a já je mám moc ráda.Mám jich po domě taky hodně.My jsme se domluvili s mužem, že jeden den všední v týdnu budeme d Eli jezdit na výlet, kde nebudou lidi.Dnes bylo krásně a tak dopoledne jsme jeli k rybníku Věžák a udělali jsme si kolem něho krásnou procházku.Jenom mě udivují lidi, že se vůbec nechrání.Je pravda, že roušky neseženeš, ale aspoň šátek by pomohl.Psala paní z Turnova, že byla nakupovat v Penny a měla jediná roušku a lidi na ni koukali jak na cvoka a dokonce řezník na ní volal,Paní, vy se ale musíte bát.,To je teda v prdeli.Není to žádná sranda.Abych se přiznala, mám strach o všechny děti.Každý den nám volají a nabízejí nákupy.Marti posílám ti fotky z výletu.Fotila jsem Eli s mužem a asi se mi povedly.Muž mi je pochválil,což jsem čuměla jako puk.Dejte na sebe pozor a opravdu jsem šťastná, že jsem objevila tvůj blok a můžu vždy čučnout.Pohlaď chlupaťandu Justýnku.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, díky za povedené fotky a krásnou kytku, kterou jsi mi poslala. Jinak je to otřes, kolik nezodpovědných lidí je mezi námi. Taky jsem dnes napsala jeden otřesný případ. Justýna spí vedle mě u počítače, takže ji hladím za tebe hned. Jéé, trochu se lekla a kníkla :-) Ona totiž moc nemňouká. Posílám všem vám třem moc pozdravů a zažeň v sobě strach, ten není moc dobrý.

      Vymazat
  4. Kouzelná sbírka srdcí a srdíček. :-D Každé z nich má svou historii, každé vyvolává vzpomínky.
    Jsem také ráda, že mohu být tady, mezi virtuálními přáteli. :-D
    Stále se vracím i na původní blog, kde po více než deseti letech se z pár těch virtuálních, stala přátelství skutečná. Prostě srdcovka. :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Krásná srdce, taky jich mám hromadu. Ale já si je i sama kupuji. Ale sbírku, kterou chci ukázat v Tvojí výzvě dám na blog až zítra. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, těším se na tvoji sbírku. Měj klidný a pohodový den.

      Vymazat
  6. Milá Marti, díky za výzvu. Člověk se aspoň trochu odreaguje od trvalého stresu. Srdíček mám po domě taky hromadu. Pravda, většinou taky nevím, kde se vzala. Je to asi proto, že srdce vyjadřuje mnoho a všichni se jimi rádi obklopujeme. Přeji, pokud možno, klidné dny.V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruško, díky za milá slova. I tobě klidné a pohodové dny.

      Vymazat
  7. Marti, hezká srdíčková sbírka. Plánuji se k výzvě taky připojit, ale nevím, jestli to stihnu dřív než o víkendu. Zatím se mi nesešlo světlo na focení a čas na focení...
    Hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, v klidu, připoj se, až ti to vyjde. Tady není čas náš nepřítel. Měj klidné dny.

      Vymazat
  8. Marti, máš skutečně parádní srdíčkovou sbírku! Moc se mi líbí ty šperky, pár jich taky mám.
    Přeji hlavně hodně zdraví! Helena

    OdpovědětVymazat
  9. Martino, tvá výzva nemohla být lépe načasovaná a já mnohokrát děkuji.
    Všechna tvá srdce mají společného majitele, díky němu se zase blogy potkávají v době složité a problematické.
    Hodně sil, zdraví a pohody.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, jsem ráda, že to tak vyšlo, i když to samozřejmě nebyl plán, páč v té době jsem ještě nic nevěděla. Děkuji za přání, já přeji totéž a posílám moc pozdravů.

      Vymazat
  10. Teda Marti, to je nádhera, takových krásných srdíček. A je úplně jedno, jestli jsou jen odložená, hlavně, že udělají radost. Děkuji za výzvu, dnes také zveřejním a moc se těším na ostatní sbírky. Pár už jsem jich viděla, ale je možné, že mi nějaká utekla, stejně jako málem ta Tvoje. Krásné je, že každé srdíčko má svůj příběh a o tom je.
    Přeji klidné dny v této těžké době. D.

    OdpovědětVymazat
  11. Krásná sbírka. Už jsem to také konečně dala dohromady, svou sbírku koček a taky všechny darované, dnes během dne doufám zveřejním. Klidný den přeji. :) Jak bude zveřejněné, ještě se s dovolením ozvu.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.