čtvrtek 16. dubna 2020

kuřecí řízky v jogurtu


tedy v jogurtové marinádě. 
Po delší době jsem vařila něco jiného než klasiku. 
Už jsme si řekli, že dost bylo knedlíků. 
Nějak se nám to v posledních týdnech sešlo, což normálně nebývá a měli jsme chuť na rajskou, uzené a zelí, koprovku. 
Knedlík, kam se podíváš, i když jednou byl bramborový.
Tentokrát se budu chlubit cizím peřím. 
Tenhle recept jsem našla na netu, není tedy tentokrát můj originální.
Kuřecí řízky jsem naklepala, myslím, že klidně může být i vepřové maso, a naložila v předem připravené marinádě. 
Doporučuji naložit na delší dobu než mé dvě hodiny.
Ingredience na marinádu:
1 bílý jogurt
sůl a barevný pepř čerstvě umletý
2 lžíce olivového oleje, já jsem dala s chilli papričkami, které mám naložené v oleji už několik měsíců, olej nějak zvlášť nepálí, jen má zajímavější chuť.
V receptu byl samozřejmě čistý olivový olej.


Do marinády jsem naložila řízky na dvě hodiny. 
Určitě nechte déle, ale já jsem začala trochu pozdě, takže ty dvě hodiny byly akorát, abych neumřela hlady 😅
Potom jsem plátky masa, na kterých zůstaly zbytky marinády, obalila ve strouhance a usmažila.
A bylo to moc dobré, jinak bych to do svého virtuálního receptáře nedala. 
Tak takový je náš jarní detox 😂
Mějte hezký den a uvařte si něco dobrého. Jídlo potěší, aspoň teda mě určitě.

9 komentářů:

  1. Jeee, to zní božsky. Dneska dělám klasiku, jelikož nemam jogurt. Ale v příštím týdnu vyzkousim. Děkuji za super recept! S.

    OdpovědětVymazat
  2. Jogurtovou marinádu jsem ještě nezkoušela, tak se určitě nechám inspirovat. Vím, že takto nakládá maso moje bývalá kolegyňka a nechává to naložené do druhého dne a pochvaluje si, jak je maso křehké.
    U nás dnes klasika, kuře na paprice. Nebude k němu knedlík, ale těstoviny.
    Měj pěkný den. Růža

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, ty mi děláš chutě. :o) Na dnes mám vařeno, ale brzy toto na jídelníček také zařadím, ať je nějaká změna.
    Měj fajn den. D.

    OdpovědětVymazat
  4. marti, my měli řízky na Velikonoce (klasické kuřecí, zato několikrát, protože jsem je na chatu, kde nemám vybavení na nějaké velké vaření, nasmažila dopředu), takže nařízkovaní jsme asi podobně jako vy naknedlíkovaní :). Podobné řízky kdysi dělával tchán a smažené nás to až tak moc nezaujalo. Ale já podobnou marinádu dělám na přírodní kuřecí plátky, které pak griluju, jen přidávám ještě vajíčko (někdy) a česnek (vždycky).
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  5. Jogourtovou marinádu jsem ještě nedělala, takže určitě zkusím. Jogurt mám v lednici stále.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. No to musela být ale dobrůtka. Mňam. Já jsem dnes dělala rizoto, ale zeleninové...posypané strouhaným sýrem...Tak že také docela dietní.

    OdpovědětVymazat
  7. Do bílého jogurtu (tedy když si vzpomenu včas) nakládám kuřecí prsa když je dělám na jakýkoli způsob.Nechávám přes noc a je to skvělá věc, nejsou nikdy suchá jako obvykle bývají. Někdy je nakládám jen do jogurtu, jindy jogurt + Garam masala kterou si míchám doma sama, to je pak většinou dělám na indický způsob. U nás v práci se zas nakládají do majonézy, ale to mi pak připadá děsně mastné.

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, maso do jogurtu nakládám celkem často, naposledy na Velikonoce jsem měli krůtí řízečky naložené v jogurtu. Maso přirozeně zkřehne a je skvělé!
    Přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj všichni, opět odpovídám na vaše komentáře, za které moc děkuji, hromadně. Já v kuchyni taky hodně bílý jogurt využívám a nakládala jsem do něj určitě brambory, ale maso asi nikdy. Já ho využívám hodně do salátů a vidím, že hodně z vás má zkušenosti s nakládáním masa. Mějte pěkný den.

      Vymazat