čtvrtek 23. dubna 2020

posbírané 7


Tak po týdnu jsem opět něco posbírala. 
Dnes to bude krátký a dávám sem jen svůj vlastní postřeh.
Minulý týden jsem byla poprvé v karanténě nakupovat. 
Nakupuju teda furt, ale jen přes eshopy a ne kvůli karanténě, ale už několik let. Naprosto prázdná celkem velká drogerie. Dvě prodavačky a dvě zákaznice. Jednou jsem já.
Odstupy jsou evidentně neznámý pojem. Stojím před regálem a žene se paní a tulí se téměř ke mně. Ustupuji a říkám si, jdu pro něco jiného, pak se sem vrátím. Stojím tedy na bezpečnou vzdálenost, ale paní má evidentně potřebu vybírat stejné zboží jako já. V té chvíli se přiřítí z druhé strany prodavačka tak na půl metru ode mě a začne doplňovat zboží.
Připadám si, že jsem snad spadla z jiné planety. Pak stojíme s mým mužem u pokladny, který mezitím za mnou přišel, s předepsaným a bezpečným odstupem za pánem, který se odkudsi vzal a něco popadl. Pán si uklízí peněženku a prodavačka na nás udiveně zírá a očima se nás snaží popohnat blíž k pokladně. My spořádaně čekáme, až pán odejde.
Vadí mi už to, že kromě roušky nemá prodavačka žádnou ochranu a já stojím od ní tak na půl metru, možná ani ne. Ne neprožívám úzkost a ani strach, ale přece jen nařízením věřím.
To jen naše rodina to bere celé vážně?!
I u nás ve vesnici se lidé běžně scházejí a pořádají zahradní párty. 
Sousedé mají rum na plotě a bez roušek popíjejí každý na druhé straně plotu. 
Nutno podotknout, že zrovna tihle dva sousedé pracují a neustále jezdí autem a rozváží nějaké zboží. Doma malé děti a senioři.
Tak jsem vypovídala a můžeme jít na lidovou tvořivost. Jelikož samostatné fotky mizí, jak jste si jistě všimli v minulém díle a zůstávají jen koláže, které jsem jakoby zamkla, tak dnes jen koláže kromě úvodu. Tak snad to zase nezmizí. Nikdy v minulosti jsem neměla problém na blogger.com a domnívám se, že se to děje, protože ty fotky stahuju z netu a nejsou moje. 
Někdy totiž mizí i z facebooku, protože někdo svůj příspěvek už stáhl.
Mějte pěkný den.










12 komentářů:

  1. Marti, tak to je zase povedená sbírka lidové tvořivosti. :o) Pobavila jsem se.
    Přeji krásný den. D.

    OdpovědětVymazat
  2. My jsme byli minulý týden nakoupit v Kauflandu v době, kdy mají chodit jen senioři od 65 roků výš. Je pravda, že 65 mi ještě nebylo, manželovi ano. Byli tam i mladí lidé a neměla jsem pocit, že by to někdo hlídal. U zeleniny se o nějakých odstupech nedalo mluvit, oba jsme rychle vzali, co jsme potřebovali a raději jsme se pohybovali v uličkách, kde nikdo téměř nebyl. Oželela jsem uzeniny, u masa nikdo nestál, tak jsem tam nakoupila a hnala jsem manžela k pokladně. Naštěstí byla jedna bez lidí, tak to bylo rychlé. Pečivo jsme vzali u pultu balené. Líbilo se mi, že i tam jsou prodavači chráněni plexisklem jako to třeba vidíme v lékárnách. Prodavačky mají kromě roušky i rukavice, stejně jako pokladní.
    Tvůj výběr mě pobavil, i v nelehkých časech si umíme zachovat humor.
    Měj pěkný, slunný den. Růža

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, moc mě baví ty kočičí vtipy, určitě je vymýšlí vaše Justýna.
    Včera v Lídlu zatarasily tři prodavačky uličku nákladem beden se zbožím a ještě svými těly, kde si povídaly. Já na to, tudy cesta nevede a celý dlouhý regál jsme musela objet a jít pro zboží z druhé strany. Na ,,s dovolením,, totiž nereagovaly. Ale zasmála jsem se tomu, jen pod rouškou ( tmy).
    Už se směju všemu. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Teda ty kočičí kalhoty nemaj chybu. My se snažíme vše dodržet, ale přiznám se, že ty odstupy mi dělají problém, ne úmyslně, ale spíš myslím na něco jiného a zapomenu. A v příměstských autobusech už jezdí tolik lidí, že se to ani nedá.J.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, vtipy mě opět pobavily. :-)
    Jsem na tom stejně, také dodržuju nařízení a řídím se jimi. Dnes mě překvapila plicařka. Jsem astmatik, musím brát nejen léky, ale chodit i na kontroly. Objednána jsem byla na zítřek. Uz od pondělí, kdy jsem otočila kalendář, jsem nebyla ve své kůži. Čekárna na plicním je v úzké chodbě. Když sedící člověk natáhne nohy, dotýká se protější zdi. Ale většinou si tam ani nesedne. Časy objednání se moc nedodržují, je tam stále plno. Spousta akutních, chrchlajících. Už jsem si několikrát z preventvní prohlídky donesla domů chorobu. Ráno jsem tam zavolala, abych se domluvila, že se jim tedy ohlásím a počkám raději venku. Doktorka mě překvapila, poslala mi e-recept a myslím si, že byla ráda, že jí jedna baba, objednaná na zítřek, odpadla. :-D A pak, že se nedějí zázraky.
    K tomu nedodržování - máme se spolužačkami skupinu na WhatsApp a ony běžně posílají fotky, jak se vzájemně navštěvují Samo, že bez roušek. Vetšina. A na nás pár, které dodržujeme předpisy, se dívají jako na exoty. Ono je to jiné v Praze než v okrese Č. Lípa, kde mají jen 5 potvrzených případů.
    Měj hezký den

    OdpovědětVymazat
  6. Martin, opět jsem se zasmála a za to Ti moc děkuji. Přeji Ti krásné a ničím nerušené dny.

    OdpovědětVymazat
  7. Lidová tvořivost skutečně nemá hranice :o)
    Marti, díky! hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj holky, díky za komentáře, jsem ráda, že vás můj vlastně nechtěný seriál pořád baví. Snad nastane doba, kdy si konečně budeme moct říct, jo takhle to tenkrát bylo.

      Vymazat
  8. Zasmála jsem se, moc děkuji :-) taky si ukládám "korona" vtipy, možná se budu opičit, mám totiž trošku jinou sbírku :-) Jana

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.