středa 30. června 2021

další tip na výlet...

Zahájení respektive otevření sezóny Malé dráhy Skalsko u Mladé Boleslavi jsem objevila čirou náhodou a psala jsem pozvánku v rychlosti. 
Nestihla jsem dát i na blog, nebo zapomněla, už nevím.
Nicméně na prohlídku a užití si Malé dráhy či navštívit soukromé Parostrojní muzeum je možné po objednání na telefonu kdykoliv během prázdnin. Všechny podrobné informace najdete na Malá dráha Skalsko (vidner.net). Níže zveřejňuji svůj zapomenutý článek, kde se dozvíte základní informace a dráhu si můžete prohlédnout i v přiloženém videu. Třeba, kdo to máte blízko k Mladé Boleslavi, to bude dobrý tip na výlet s dětmi.
Mějte klidný den.

Tip na sobotní výlet nejen pro milovníky parních i motorových lokomotiv aneb jízda vláčkem
Marta Dušková

Malá dráha Skalsko zahajuje tuto sobotu 19. června sezónu akcí pro všechny příchozí a příznivce. V provozu budou parní i motorové lokomotivy a nebude chybět i občerstvení. Otevřeno bude od 10.00 do 17.00 hodin.

Veřejně přístupná soukromá zahradní železnice budovaná od roku 2007 je v okrese Mladá Boleslav. V sobotu je při akci možné navštívit i Parostrojní muzeum, kde jsou k vidění různé typy modelových i skutečných parních strojů, stabilních motorů a dva historické traktory.

V provozu jsou dvě parní lokomotivy, z nich jedna vlastní konstrukce, a motorová lokomotiva. Tři vagóny uvezou každý až 3 dospělé cestující nebo 4 děti. Podrobné informace jsou k dispozici na http://vidner.net/mala-draha-skalsko/index.cs.html. Malou dráhu je možné shlédnout na videu.

5 komentářů:

  1. Marti, hezky jsem se po ránu svezla parním vláčkem. Díky za zajímavý tip na výlet, předám synovi, který je velký fanda všeho, co se týká železnice.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  2. Kouzelné, doporučím kolegyni, jako babička bude za hvězdu!
    Hezký den, Marti. Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Tak takový výlet je pro děti, ale i dospělé jako dělaný.
    Pěkný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. To je opravdu krásné. Taková zahradní dráha je také v Podhradí u Bakova nad Jizerou, ale v provozu jsme ji neviděli. Měj se moc pěkně

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, zajímavý tip - hlavně pro fanoušky železnice. Ale i ostatním se myslím bude líbit.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.