pátek 4. června 2021

Sára v koruně, hlemýžď na plotě...


Dnešní ranní exkurze zahrady se nám nějak vymkla. 
Takhle začalo naše brzké ráno. 
Původně jsem šla fotit jen zahradní krásné barvy, tedy květy a Sára šla na obhlídku se mnou. Ostatně jako vždy. Jde vedle mě a postojí, kde postojím já. Občas mám pocit, jestli náhodou nemáme psa v rouše kočičím. Je to naše třetí kočičí dáma, ale je úplně jiná a její chování občas není vůbec kočičí. Moje mamka říká, že máme doma dítě, které rozumí všemu a vše musí s námi sdílet a na všem dění se podílet. A my s mým mužem můžeme jen souhlasit a občas se rouháme, že by nebylo na škodu, kdyby byla Sára o něco méně vnímavá a chytrá. Občas musíme šeptat, aby neslyšela, co nemá...
Ale fotila jsem dnes dlouho a ona ztratila trpělivost a dala mi to najevo rychlostí světla. Najednou přelétla zahradu a byla v koruně třešně. Občas tam skáče, ale po několika opakováních poslechne, když jí řeknu, že má jít dolů, takže hasiče volat netřeba. Tedy doposud.
Ovšem nahoru to jde lépe než dolů, ale už to umí. Ale povedlo se mi z tisíce pokusů o focení ve větvích něco málo vybrat. Takže dnes po dlouhé době Sára místo kytek. Ty dám jindy. Ty mi totiž postojí, o Sáře se to říct nedá, obzvlášť, když vidí foťák. Okamžitě leze do objektivu, takže vyfotit je ji naprosto nemožné. 
A ještě přidávám na závěr našeho krásného hosta na plotě. I jsem kvůli němu sundala závěsný plecháček na plotě. 
Mějte pěkný den a udělejte si ho barevný. 
No můj původní záměr barevného příspěvku se mi tedy nepovedl, páč dnes tady moc barev není.






7 komentářů:

  1. Krásné fotky Sáry, napadlo mě, že až budou zralé třešně, že by mohla plašit špačky. Šneček je kouzelný.
    Měj krásný sluníčkový den.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Marti.po delší pauzejsem zase tady 💙💙💙💙 SÁra je krásný objekt k focení .

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, na té úvodní fotce vypadá Sára jako číhající predátor :D. A šnek je krásně vybarvený, já u nás zatím narazila jen na ty klasické šedé. Tenhle je takový veselejší.
    Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, hlavně že Sára zase slezla dolů. Je to už velká kočičí slečna. O šneky a slimáky u nás není nouze. Je tu poměrně vlhko a tak je jich tu plno a na záhonku mi sežrali skoro všechny afrikány. Přeji Ti krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Marti, já jsem četla nadpis - hlemýžď na plotně..."Hm,Marta je labužník, připravovala delikatesy", říkala jsem si a došla jsem si pro brýle...Zdraví Tě Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, Sára je opravdu hodně živá a koukám, jak ani chvíli nepostojí. Jo, vyfotit jí asi fakt není snadné. Ale na první fotce vypadá, že číhá a na chvíli se zastavila. :o)
    Přeji hezký víkend. D.

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, je kouzelná a ve větvích si vyloženě užívá. Snad na ty hasiče nikdy nedojde... Pobavila si mě tím šeptáním, u nás se bez důvodu nesmí vyslovovat určitá slova :o)
    Měj pohodový den a pohlaď za mě tu rošťandu, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.