úterý 8. června 2021

sluchátko od slova vyslechnout...

Nemyslím si, že by někdo tady z nás, v našem blogovém společenství potřeboval tuto službu. Tedy doufám, že nepotřebuje. 
Ale dávám sem často nové projekty jen pro seznámení s nimi. 
A navíc se již můžete s červeným sluchátkem setkat i venku. 
Cituji z Člověk v tísni: 
"Červené sluchátko se také v posledních dnech přesouvá z virtuálního prostoru do veřejných prostranství, první z nich už stojí na pražském Andělu. Fyzické audio instalace vypráví skutečné příběhy lidí, kteří se do problémů s dluhy dostali. Příběhy mají sloužit především jako povzbuzení, že z problémů s dluhy vede cesta ven a společnými silami ji můžeme najít".
Až jej uvidíte, už budete vědět, o co se jedná. Myslím, že v současné nelehké situaci, kdy se dostávají do dluhů i lidé, kteří by to nečekali, je každá pomoc dobrá a zapotřebí. A v tomto případě se ani neumím vžít či si představit, jak je lidem v tísni.
Použité fotografie jsou z archivu Člověk v tísni.
Mějte klidný den.



Červené sluchátko nabízí pomoc s dluhy, stačí zanechat kontakt na sebe
Marta Dušková

Nezisková organizace Člověk v tísni přichází s novou kampaní Červené sluchátko. Kampaň byla spuštěna letos na jaře a vznikla jako reakce na dvojnásobný nárůst počtu osob, které se obracejí na help linku organizace.

„Dobře víme, že většina z nás zkrátka nerada zvedne sluchátko a sama někomu cizímu zavolá. A co teprve, když si máme říct o pomoc,“ řekl pro server Médiář Tomáš Novotný z agentury VMLY&R Prague, díky které kampaň Červené sluchátko vznikla. Součástí kampaně je web www.cervenesluchatko.cz, který přichází s novou možností, jak překonat svůj strach a říci si o pomoc – stačí zanechat kontakt v jednoduchém formuláři a vyčkat, než se některý z poradců ozve zpět. Poslední z novinek je možnost sjednat si videokonzultaci.

"Dostat se z dluhů se může zdát jako nadlidský úkol, jste-li na něj sami. Pokud ale máte někoho, kdo je vám oporou, je to hned snazší.
A proto jsme tu my. Nezáleží, jestli jste se v dluhové pasti ocitli vinou špatných rozhodnutí, nebo vás někdo napálil, za férovější systém pro všechny se pereme už mnoho let. A proto víme, že většina zdánlivě bezvýchodných situací může mít řešení. Pojďme ho zkusit společně najít. Nechte nám kontakt, vyslechneme vás a navrhneme možnosti řešení. Ať se rozhodnete pro jakoukoliv cestu, my vás na ní můžeme doprovázet.
Nebojte se nás kontaktovat, s pomocí to jde vždy snáz"!

Podrobné informace o kampani Červené sluchátko spolu se zvukovou stopou příběhů jsou zveřejněny v článku Člověk v tísni představuje červené sluchátko.

5 komentářů:

  1. Marti, díky za užitečné informace. Jen doufám, že to nikdo z nás a našich blízkých nebude potřebovat.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrá informace, díky za ni!
    Hezký den, Marti!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Člověk v tísni má dobré projekty, tohle je určitě jeden z nich.
    Marti, měj příjemný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Děkujeme za informaci Marti ♥

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.