pátek 18. března 2022

hurá prázdniny aneb tvořivý den


Včera jsme měli velikonoční téma a ještě jsme nedokončili. Hráli jsme i mikádo, děti si hrály i samy a jak jinak než na obchod, ostatně k tomu jsem jim koupila pokladnu a chodili v mých lodičkách, které mám jen z nostalgie, většinu jsem rozdala. Moje lodičky používají tradičně už několik let a jediný zákaz se týká chůze po schodech. 
Z většiny toho, co jsme tvořili, bude velikonoční girlanda, ale včera už nebyla chuť to dokončit. Nakonec zabývali jsme se tvořením celé dopoledne.








To kuře nebo kachna, taková malá zrůdička musím přiznat, že je mým dílem ne dětí. Ale těm se líbil i ten můj paskvil. Zjistila jsem, že sice umím namalovat spoustu zvířátek z paměti, ale drůbež tam evidentně nepatří. 
Ten kreativní binec na stole jsme museli před obědem uklidit, protože bychom se neměli kde najíst. Když je teplo, je řešení jídlo venku. Když je nás víc, musíme pracovat u jídelního stolu, jinam se nevejdeme.
Alánek vyrobil velikonoční zajíčka i na stojáka.



A ještě něco. Začátkem týdne jsem udělala dobrý skutek a koupila jen za cenu poštovného časopis Dráček v Ukrajinštině balík 20 kusů. Bohužel na jednu adresu se smí objednat jen jeden balík a objednávala jsem s tím, že vím kam dát. Koukala jsem, že momentálně tato nabídka není dostupná, ale dávám sem odkaz i tak, kdyby někdo měl později zájem Dráček pro děti z Ukrajiny (20 ks) | Extra Publishing e-shop Radost z poznání (radostzpoznani.cz). Já nakonec zjišťuji, že těch dvacet bude málo, ale víc jsem objednat nemohla a chápu to. Umím si bohužel představit v dnešní době, že by toho někdo využil a časopisy prodával a ne věnoval.
Dnes jedeme za zvířátky, tak nevím, jestli girlandu dokončíme.
Mějte klidné dny.

5 komentářů:

  1. Marti, děti nádherně tvoří a je dobře, že mají pořád nějaké aktivity, V tom jsi opravdu úžasná, že dokážeš vždy něco zajímavého vymyslet a děti nesedí nad tabletem nebo u počítače. Já dnes ponesu do zdejší charity nějaké hračky, pastelky a také omalovánky, ale české. V Podhájí na bývalé interně, se budou otevírat prostory pro ubytování uprchlíků a oni jim to tam pak předají. Měj se hezky a hlavně se všichni opatrujte.

    OdpovědětVymazat
  2. O Velikonoční výzdobu už máte postaráno. Taky jsme s vnoučaty když byla malá takhle tvořili.
    Tak ať jsou prázdninové dny stále plné zajímavostí.
    Mějte se všichni fajn !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, vy budete mít na Velikonoce nachystáno s předstihem :).
    Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, tohle tvoření s dětmi mi docela chybí. Děkuji za link a přeji hezkou sobotu.
    Helena












    OdpovědětVymazat
  5. Marti, ahoj. To je mi velmi blízké, tvoření a děti k tomu... Takový kreativní chaos je u nás na stole v kuchyni hodně často, i když tam děti nejsou. Hezky jste tvořili a díky za odkaz. Pěkný víkend. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.