středa 30. března 2022

všimla jsem si



aneb jen tak. Můj muž nám nakoupil trochu jara na zahradu, které se zatím vůbec nevěnujeme. Ne, že bychom se jí vůbec jindy nějak extra věnovali. Růže, pivoňky a tulipány nám stačí. Teď říkáme, že máme zahradu na odpočinek, grilování a pití kávy. Doba, kdy jsme pěstovali kvůli dětem ovoce a zeleninu, je pryč, je to naše několikátá zahrada, pokud dobře počítám v pořadí pátá. 
Tak než nám něco pokvete, tedy kvete zlatý déšť, tak je zapotřebí trochu jara donést.
Jo vlastně jsme nově zasadili dvě nové růže, dárek od dcery a ostříhala jsem naši malou hrušku, takže něco se u nás na zahradě přece jen děje.






A čeho jsem si všimla? 
Výtrž tulipánů ve váze asi závisí na jejich barvě. Nevím, jestli mám pravdu, nedokážu si to vysvětlit, nicméně teď se mi často měnila barva, tak jsem měla možnost vypozorovat, jak dlouho tulipány vydrží. Bílé máme týden, před tím jsem měla červené. Byly krásné, ale vůbec se nerozvinuly a do tří dnů začaly vadnou. Fialové vydržely téměř dva týdny. Starám se o ně furt stejně, dávám málo vody, protože tulipány nechtějí moc vody ve váze. Takže to fakt vypadá, že je záhada v té barvě. 
Ovšem teď si je nechám dovážet téměř každý týden od Tesca a tam si barvu nevyberu, dostanu tu, které je. Netrápí mě to, jen jsem se nad tím zamyslela. Občas potřebuji přemýšlet o naprostých zbytečnostech.
Tak dnes trochu barev. Foceno včera.
Mějte pohodové dny.







7 komentářů:

  1. Ono s těmi květnami pro doma to je takové někdy zvláštní. Někdy vydrží dlouho, někdy krátce, ale zpříjemní to doma vždyky :-).
    Měj pěkný den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné jaro máte doma. Také si dělám radost takovými kytičkami. Teď už tedy nemám zahradu, ale hned jak dodělám kuchyni, zútulním si balkon. :)
    Měj se krásně, Sabča

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, krásné barvičky jara jste si pořídili domů i na zahradu. Já jsem si dnes koupila narcisky, které mi ze záhonu před domem nějak záhadně zmizely. Asi ty cibulky sežrali slimáci. Jinak si to nedovedu vysvětlit. Těm nevadí, že jsou jedovaté. Zatím si je nechávám pro radost doma, protože ještě "straší" sněžením. Přeji Ti krásné jarní dny.

    OdpovědětVymazat
  4. S těmi tulipány to bude asi pravda!
    Marti, přeji hezký večer a krásně rozkvetlé jaro! Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, hezké kytičky. A překvapila jsi mne informací, že tulipány nechtějí moc vody ve váze (většina mých tulipánů chlastala jako duha). Mně většina tulipánů (bez ohledu na barvu) vydrží tak týden

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Marti, Ty jsi můj člověk - my máme zahradu okrasnou, jsou v ní jen keře, jehličnany, květiny... Taky ji máme pro relax, grilování a posezení v naší modré kavárně. Všechny záhony jsem zrušila už před lety, mám jen trochu bylinek. Měj se hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, máš krásné kytičky pro radost. U nás teď rozkvétá v trávníku spousta fialek. Tak ovoní určitě i nás byt. M.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.