neděle 27. března 2022

zlato za oknem


V týdnu jsem si nabrala hodně materiálu na články, a tak jsou moje rána teď téměř totožná. Přepisuju z diktafonu a přiznávám, že tuhle část práce nemám fakt ráda. Povídání miluju, ale samozřejmě, že jak zpovídaný tak já děláme zbytečné metry, protože pokaždé někdy uhnete z tématu a bavíte se o něčem osobním. To k té práci patří a já to miluju. 
Pak miluju tvořit článek z toho přepisu z diktafonu, ale tu mezifázi, kdy čekáte, až z diktafonu vypadne něco zajímavého, protože zbytečné metry přeskočit nemůžete, nevíte, kde končí, tu fakt nesnáším. 
A s čekáním mě vlastně smiřuje zlato v okně, které začíná zářit spolu se svítáním a já ten pohled od počítače mám fakt ráda. Obývák je hodně velký, víc než 30 metrů čtverečních a já sedím na druhém konci u druhého okna, takže vidím celé zlaté okno.
První dvě fotky se sluncem, další brzo ráno.




Sedím u okna, na kterém je naistalována achátová zvonkohra a psala jsem o ní tady. Každou chvíli slyším její jemné cinkání, které je uklidňující a občas se na námi vytvořenou dekoraci podívám. 
Od minule přibyla další tilandsie, dárek od dcery z jejích zásob. 
Tuhle jsem měla zákaz koupit: mami, je drahá, já ti dám od sebe. 


Tilandsie jsou tak nenáročné, měla bych je mít po celém domě. Jen se kropí jednou za dva týdny. Takže nemusím myslet na zalévání.
Dnes detaily z dnešního rána.
Mějte pohodovou neděli.







5 komentářů:

  1. Opravdu máš zlato za oknem. Je to nádhera. Já mám taky výhled z obýváku, která mám hodně ráda. Sice se musím postavit, ale stojí mne to za to. Výhled na kostel a malou část našeho města v každém čase, v každém ročním období mne prostě nějak za ta léta, co tady na kopci bydlíme, neomrzel.
    Příjemnou neděli, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, to je opravdu krásné, jak Ti to za oknem kvete. Tady je vše o trochu pozdější, ale také se určitě dočkáme. Přeji Ti nádhernou a klidnou neděli.

    OdpovědětVymazat
  3. Koupete se ve zlatě, Marti, máš to moc pěkný výhled a později to bude do zeleně.
    Pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, krásně ti to za oknem kvete - ta žlutá je hezky veselá a optimistická. Tak optimistický nastávající týden

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné okno - z venku i zevnitř.
    Marti, měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.