čtvrtek 2. března 2023

figurální tvorba i zátiší


Dnes vás zvu na výstavu obrazů, kterou jsem navštívila v pondělí v Okresním státním archivu Mělník. Snad vás výstava zaujme, i když se opět špatně fotilo, opět sklo a proti okna, proto jsem většinou hledala úhel pohledu, kde bylo něco vidět.
Teď mám nějak moc kultury, včera večer jsem byla na koncertu, dnes dělám rozhovor a jdu na další výstavu, tentokrát do muzea, protože jsem nestihla vernisáž minulý čtvrtek kvůli slavnostnímu uvedení knihy Židé na Mělníku. Samozřejmě ne všechno se hodí dát na blog, protože se to týká mělnického regionu.
Mějte pohodový den.








Výstava Petry Hakenové představuje figurální tvorbu i zátiší
Marta Dušková

Ve Státním okresním archivu Mělník je k vidění samostatná výstava mělnické výtvarnice Petry Hakenové. S tvorbou této výtvarnice se mohli milovníci výtvarného umění v předchozích letech seznámit na společných výstavách s jinými výtvarnicemi například v Masarykově kulturním domě Mělník, v Regionálním muzeu Mělník či právě ve státním archivu.

Na výstavě v archivu jsou zastoupena témata zátiší, ale převažuje především figurální tvorba. Některá díla jsou parafrází děl uznávaných mistrů jako Gauguina, van Gogha či da Vinci a dalších. Nechybí ani pohledy na Mělník.

Petra Hakenová používá výtvarnou techniku malbu akrylem či pastelem. Studovala výtvarnou tvorbu v ateliéru pod vedením Ireny Wenkeové.

Výstavu je možné navštívit do 10. dubna vždy v pondělí a ve středu v čase od 8 do 16 hodin ve Státním okresním archivu Mělník na adrese Pod Vrchem 3358.

















5 komentářů:

  1. Zajímavá výstava. Výtvarnice má svůj osobitý styl i ladění barev. Jistě by bylo zajímavé u si obrazů chvili postát a vnímat jejich hluboký cit a krásu. Děkuji za tuto podívanou a přeji ti hezký den i když toho máš hodně v plánu.

    OdpovědětVymazat
  2. Už jen podle fotek vidím, že by se mi výstav líbila.
    Měj pěkný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, děkuji za příjemnou ukázku výstavy, která by se mi rozhodně líbila. 👍👍
    Měj prima dny.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, děkuji, že jsem mohla nakouknout.
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, díky za procházku výstavou. Zajímavé obrazy, mne více oslovila zatiší a krajinky než figurální tvorba a portréty.
    Hezký víkend

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.