úterý 14. března 2023

filmové okénko IV

foto csfd.cz

Mám pro vás ještě další tip na film. Už dlouho se nám nepovedlo shlédnout dvakrát za sebou filmy, které by stály za zmínku. Tentokrát se to stalo a po filmu Spojenec, o kterém jsem už psala, jsme viděli film Zmizení. Na internetu jsem někde zahlédla článek, který je myslím z iPrima, jehož název se týká právě tohoto filmu: Zmizení je napínavé až k nesnesení. 
Ano, film je napínavý natolik, že v podstatě v poslední třetině vlastně už chcete znát konec. Závěr je natolik překvapivý, že by ho člověk neuhodl. Ve filmu je pár drsných scén, kde jsem se chvíli nedívala a ptala se mého muže, jestli už je to pryč, ale není jich moc a do filmu patří. 
Americké psychologické drama je z roku 2013. Původně jsem si myslela, že je to podle skutečnosti, ale zmínku jsem nenašla, nicméně tohle se bohužel děje a umím si představit jako matka tu hrůzu. 
Opět dávám pár vět o filmu.
Mějte pohodový den.

Silné téma, vynikající scénář plný zvratů a životní herecké výkony poskládaly dohromady thriller o pátrání po dvou zmizelých děvčatech, který je napínavý až k nesnesení. Keller Dover (Hugh Jackman) čelí asi nejhorší noční můře každého rodiče, jeho šestiletá dcera Anna a její kamarádka Joy jednoho večera na Díkuvzdání zmizí. Jejich hledání nebere konce, hodiny se vlečnou a dívky jsou stále pohřešovány. Do objektu zájmu se při pátrání dostane zchátralý karavan, který parkoval před jejich domem a u kterého si dívky naposledy hrály. K případu je povolán detektiv Loki (Jake Gyllenhaal), který zatýká řidiče karavanu, retardovaného Alexe Jonese (Paul Dano), ale pro nedostatek důkazů je Jones po nějaké době propuštěn. Oficiální pátrání sice stále pokračuje, ale Dover se cítí bezradný, jeho strach se mísí se vztekem a zlobou. Bere spravedlnost do svých rukou a bez ohledu na následky se rozhodne vyslechnout jediné pojítko k případu sám, po svém a bez rukaviček.

6 komentářů:

  1. Takové filmy já můžu. Podívám se po něm.
    Měj se !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Film je asi napínavý, ale jak se jedná o děti a případné trestné činy, tak to fakt nemusím... V dnešní zvláštní době je toho zla kolem nás tolik, že takové filmy raději vynechávám...Každý to máme nastavené trochu jinak. Já mám raději komedie nebo cestopisy, dokumenty z přírody. Měj se Marti moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, moc děkuji za další tip na prima domácí kino. 👍👍Určitě se po filmu podívám.
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, asi mě minul, zkusím si ho najít.
    Děkuji za tip a přeji hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.