středa 13. března 2024

jako na louce


No není to louka, jen naše neuklizená zahrada. Ale nám se právě líbí tahle přirozenost. Tak dnes trochu fialové a modré.
Aby to nebylo tak monotematické, tak na závěr dávám fotky experimentu mého muže. Ostříhal japonskou vrbu, kterou jsme koupili vloni na kmínku, možná si pamatujete jako peří plameňáka, fotky tady na blogu byly. Bál se stříhat a já taky, nakonec to vzal na tvrdo, ale bylo mu líto zbylých větviček. Nejdřív byly jen ve vodě a už začaly i obrůstat, ale můj muž je vědec amatér a často dělá nějaké pokusy. Takže pet lahev, do ní písek a voda. No a pak ty větvičky. Jestli se to povede a ony zakoření, tak bychom mohli mít vedle stromku ještě keř. Jen nevím, kam ho dáme, pořád je ještě ponechána "louka" na hraní.
Mějte pohodový den.










7 komentářů:

  1. Tu vrbu musíte stříhat !! A pořádně. Ta roste jako blázen. Myslím, že větvičky se zakoření. Já jsem měla tuto vrbu jako keř, byla krásná, ale zlikvidovali jsme ji pak časem.
    Ona nás začala neomaleně vytěsňovat z míst, kam jsem se museli dostat :-).
    Měj se, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, fialky miluju, zejména jejich vůni. Mívali jsme jich na zahradě kdysi spoustu, ale pak se vytratily. Možná proto, že se snažíme udržovat trávník. Mám je teď na dvou místech, jedny v záhonku a druhé pod tayberry, kam se sekačka nedostane. Měla bych je jít zkontrolovat, zda už kvetou.
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
  3. Nápad s petlahví je zajímavý, fialky krásné. A tu vůni, Marti, přidáš? Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, krásné fialky i podléšky (jestli jsem je tedy dobře identifikovala)
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  5. Vrba potřebuje řádný řez. Jsem docela zvědavá, jak dopadne váš PET strom.
    Marti, měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherné fotografie. Fialky už u vád kvetou, také lobelky, rozrazil...Je to tam u vás všechno dřív. Přeji ti krásné jarní dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravuji ne lobelky, ale myslím, že jsou to ladoňky nebo podléšky. ...Upsala jsem se.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.