sobota 16. března 2024

máte rádi jazz?





Zvu vás na výstavu, více informací v článku, který přidávám. Nějak teď vůbec nestíhám, mám hodně práce, ale kdo nemá že? Navíc si práci diktuju sama, vlastně to mám tak ráda... Každý den si teď v duchu notuju píseň včelích medvídků "nestíhám, nestačím". 
Výstavu soutěže Jazz World Photo navštěvuju každý rok a pokaždé sem dávám reportáž. 
Tak dnes opět po roce.
Mějte pohodovou sobotu.








Jste naladěni na jazz? V MKD je právě výstava Jazz World Photo 2023
Marta Dušková

Masarykův kulturní dům v Mělníku hostí již tradičně další ročník putovní výstavy Jazz World Photo, která je závěrem mezinárodní stejnojmenné fotografické soutěže. Na výstavě je prezentováno třicet vítězných děl 9. ročníku mezinárodní fotografické soutěže v loňském roce. Výstavu v hudebním sále a hale MKD je možné shlédnout do 2. května 2024.

Vítězové roku 2023 jsou HERVÉ ESCARIO / FR, DARIUSZ KWAPISIEWICZ / PL a DRAGOSLAV NEDICI / RO.

V letošním roce 2024 se soutěže zúčastnilo 126 soutěžících z 25 zemí světa. Vítěz bude vyhlášen 20. dubna 2024. Světová soutěž jazzových fotografů je vyhlašována každý rok a své počátky má už v roce 2013. Porota vybere každý rok tři vítěze a součástí putovní výstavy je třicet vybraných fotografií z daného ročníku. Jazz World Photo je neziskový projekt, jehož cílem je propagovat jazzovou fotografii i v kontextu příbuzných žánrů jako blues, funk a další. Vítězové a porotci se každoročně setkávají na hlavním koncertu mezinárodního festivalu Jazzinec v Trutnově.

„Jazz je celoživotní vášeň. A rád ji poslouchám objektivem svého fotoaparátu“, říká zakladatel Jazz World Photo Patrick Marek.

Jazz World Photo – Fotografie Jazz & Passion












5 komentářů:

  1. Na tuhle výstavu bych se jednou moc ráda mrkla osobně. Marti, děkuji za sdílení, je nádhera!
    Měj hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, krásná výstava 👍👍👍 Vzhledem k tomu, že je do 2. května, možná to vyjde a my se na ní zajedeme podívat. Ráda bych jí viděla na vlastní oči.
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, díky za nahlédnutí na zajímavou výstavu a pěkný víkend

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímavá výstava. Přeji Ti moc hezké dny.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.