středa 25. října 2017

mluvící kniha





První dárek k vánocům.
No vlastně toto není první dárek, ale první, který můžu prezentovat. 
Předem sem dávám pouze dárky pro děti, páč dospělí mě čtou a dárky nosí u nás Ježíšek :-)
Elektronická tužka mě zaujala už v loni před vánoci, ale přišla mi pekelně drahá. 
Letos jsem se rozhodla, že ji koupím pro Lolinku a Alánka společně. 
Na Albi jsem koupila knihu Perníková chaloupka společně s elektronickou tužkou. Díky této tužce se obyčejná kniha stane interaktivní mluvící knihou. Kniha funguje na principu optického senzoru pro čtení skrytých kódů. Je to vlastně unikátní výukový systém, který přináší informace a zábavu a má jednoduché zacházení, takže si s tím dokáže hrát i malé dítě. Stačí se lehce dotknout tužkou obrázku nebo textu a ozve se příslušná informace, v tomto případě pohádka, zvuk nebo hudba. 
Musím tedy říct, že jsem od toho nemohla odtrhnout mého muže. 
Musel to vyzkoušet a já mu knihu musela vyrvat téměř násilím s poukazem na to, že je to dárek k vánocům, tak ať to neopotřebovává :-) 








Pohádka je namluvena Josefem Somrem a Zorou Jandovou, balzám na nervy. 
Elektronická tužka je samozřejmě použitelná s různými jinými knihami, viz  sekce Kouzelné čtení, ale vzhledem k tomu, že je to dárek pro čtyři a dva roky, rozhodla jsem se pro pohádku. 
Knihy samotné už mají nízkou cenu, nejdražší je ta úžasná tužka. Nejen, že vypráví pohádku, či jiný příběh podle titulu knihy, ale je možné do ní nahrát i hudbu z mp3 a má další úžasné funkce, které jsem ovšem nedovolila mému muži vyzkoušet, páč už by to nepustil. 
Budu mu ji muset koupit asi taky, třeba s atlasem světa či něčím podobným aspoň pro věk 7-8 let :-).
Jsem tím dárkem nadšená, ale to už jsem byla i přes web. Ale ve skutečnosti je to samozřejmě mnohem lepší. Třeba se tento tip na dárek bude hodit i někomu z vás.
Knížku jde využít i samostatně bez elektronické tužky, protože je s textem a pohádku je tedy možné přečíst. Knihu ilustrovala ilustrátorka a spisovatelka Ladislava Pechová a text napsala režisérka, loutkářka a herečka Bela Schenková, takže Jeníček a Mařenka jsou v dobré společností.





Na Albi jsem ještě koupila dárek k narozeninám, nejen říjen, ale i listopad je u nás narozeninový, a vím, že listopadový oslavenec nečte můj blog, páč na to nemá čas.
Tak si dovolím sem dát jako další tip na dárek. Přišlo nám to s mužem jako dobrý nápad.
Bože, jakostní odrůdové bílé suché víno Ryzlink rýnský umí jako dárek vybrat každý. Vlastně je to dárek, když už nevíte, co... 
Ale toto není obyčejné víno. 
Je to obrovská láhev jeden a půl litru, takže to už je zvláštní a navíc na kovové etiketě je přání k narozeninám. No nakonec podívejte se tady
Je to přesně dárek pro někoho, kdo vlastně nic nepotřebuje a vše, co chce, si koupí. 
My máme v naší rodině takových lidí většinu, takže vybírat pro ně dárky stojí velké úsilí. 
A tohle je dárek s nápadem. 
Třeba před vánoci budou mít s kovovou etiketou Veselé vánoce :-)


14 komentářů:

  1. Tak už jsem Marti využila tvůj tip na dárek - divadlo Piráti, zítra má dorazit a sama jsem zvědavá :o). Dobrých tipů nikdy není dost!!
    Ála

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, zajímavé tipy na dárky. Věřím, že dětem se mluvící tužka bude líbit a mně by se zase líbila ta lahvinka. :o)
    Hezký večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, já bych taky sáhla po té obrovské velké láhvi :-) Dobré ráno.

      Vymazat
  3. Marti, díky za skvělý tip na knihu. Moc se mi líbí :-) Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, já jsem z ní taky nadšená, je skvělá a ještě vzdělávací.

      Vymazat
  4. To je ale náhoda. Mě včera taky dorazil balík s kouzelnou tužkou. Objednala jsem mapu světa a Českou republiku. Dostane to vnučka k 6-tým narozeninám, protože si to moc přála. Tip mi dala dcera s tím, že Petruška chce právě ty mapy a u nich v knihovně se ty ostatní knihy dají půjčit.

    OdpovědětVymazat
  5. Úžasné, ještě musím chvíli počkat, až Soptík maličko povyroste.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, ale pak určitě kup. Je to skvělý. Hezký večer.

      Vymazat
  6. Zrovna minulý týden jsme s kamarádkou v Albi v Č.Kostelci byly. Ona to tam jen okukovala, protože sama od sebe raději nekupovala nic, musí se poradit s dcerou co děti mají a co ne. Takže ji o té tužce a knize řeknu. Moje vnoučata jsou už větší, takže už by se nad takovým dárkem pousmála a komentovala, že Ježíškovi asi hráblo :-).
    Hezký den, Marti!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, nevím, jak máš stará vnoučata, ale jsou tam knihy i od 8 let. Jo a já se taky radím s dcerou, protože si myslím, že věci, které kolem sebe mají děti, mají rodiče schvalovat či o nich rozhodovat. I tu knihu mám schválenu :-). Měj se krásně.

      Vymazat
  7. Pěkný den, já také o koupi Albi tužky a knih na Vánoce přemýšlím... vím o ní už dlouho, jen mám obavy, aby se pak Čmeláček vrátil i k obyčejným knihám, kterých máme moooc... :) Každopádně je to super interaktivní dárek, knížek je opravdu mnoho, tudíž i mnoho informací... :)
    Pěkné dny, Peťka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobré ráno Peťko, myslím, že pokud má knihy rád, tak od nich neodejde. Některé děti knihy milují a jiné ne. A pokud se doma hodně čte, tak tam je příklad a ten je stejně zásadní. Já bych se toho rozhodně nebála :-) Krásné dny.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.