pondělí 16. července 2018

farmářský trh se zoo koutkem



No, trochu přeháním, ale moc ne. Nemám ráda reklamy se srovnáním, že tohle auto je lepší než ostatní, ale tady to přesto použiju. Mám totiž velmi aktuální srovnání. Před týdnem jsem tady dělala reklamu Zooparku Zelčín, ale musím přiznat, že Benwalterovic farma je mnohem lepší. A to bez ohledu na to, že tady dělám reklamu mojí kamarádce.
Kdo pojedete na Mělnicko, určitě se zastavte na farmě v Jeviněvsi. Já vím, farma už tady byla několikrát, ale teprve letos je otevřena veřejnosti a je hojně využívána. Dnes se slovo farmářské stalo zaklínadlem a velkým marketingových tahem, ale jen u málo záležitostí je jistota, že skutečně farmářské jsou.
Byli jsme pozváni v neděli na právě vyuzené domácí klobásy. Musím říct, že byly úžasné a nejvíc jich snědl Alánek. Na farmě se v letošním roce již prodávají i výpěstky a výrobky z farmy a o farmářské bedýnky je opravdu zájem, takže reklamu ani nepotřebují. 


Ale já sem farmu dávám vlastně jako tip na výlet do krásného kraje, kde není krásný jen Mělník, ale celé Kokořínsko.
A při cestě máte možnost za skvělou cenu koupit farmářskou bedýnku, která může obsahovat nejen domácí klobásy, ale i jahodové a meruňkové džemy, domácí sýr či jogurty, farmářské máslo krásně nazdobené, domácí chleba, housky. I my jsme nakupovali, nejen chutnali.
A zatímco budete ochutnávat a nakupovat, děti si pohrají se zvířátky, které tady najdete v hojném počtu. Alánek choval malé kůzlátko Emilku a další kůzlí mimino Elton se chovat moc nenechal. Při mazlení hlídala kůzlátko ne maminka koza, ale fena Falenka, která se chovala přinejmenším jako jeho kmotra. Dnes už tady je tolik druhů zvířátek, že rozhodně jim zmiňovaný zoopark nemůže konkurovat, i když tady chybí ty koně.

P.S. Ještě připomínám. Hra na anděla běží do pátku. Losovat budu v sobotu.


16 komentářů:

  1. Marti, škoda, že to mám z ruky, určitě bych se pro farmářskou bedýnku rozjela a ochutnala všechny dobroty. A poňuchňala bych si zvířátka.
    Měj se hezky. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, já vím, že pro tebe je to daleko. Měj hezký večer.

      Vymazat
  2. Mám to z ruky. Škoda! Líbilo se mi tam. Je dobře, že je to otevřené pro veřejnost. Myslím, že hlavně pro děti. Ony dnes ta domácí zvířata až tolik neznají. A když tady mohou mít ten nejbližší kontakt, tak to je pro ně něco!!!!
    Ale určitě bych neodolala těm všem domácím pochoutkám.
    Měj se hezky, Marti!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ano, je skvělé, že na většinu zvířátek, v podstatě skoro na všechna je možné si sáhnout a některá i pomazlit. Měj pěkný večer.

      Vymazat
  3. Děkujiza tip, bydlím asi 2km od Jeviněvsi, ale o tom nevím, určitě se tam vydám.
    Mějte se hezky. Milena

    OdpovědětVymazat
  4. Martičko, dík za tip, v Zelčíně jsme byli vícekrát, ale tohle je pro mne nové, jen, co se vnučky vrátí z dovolené s rodiči, vezmu je tam.
    Klobásy nejím, ale něco se tam pro mne najde.
    Pac a husu Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Pro děti místo jako stvořené. A když koukám na ty výrobky, tak vlastně i pro dospělé. Třeba se mi někdy poštěstí a zavítám tam, Kokořín mám výhledově v plánu. Díky za tip Marti.
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Henrietko, je tady všude krásně, tak to stojí určitě za to.

      Vymazat
  6. Jako majitelka farmy musím velmi poděkovat, víc si člověk nemůže přát než takovou pochvalu. Pro mě je důležité hlavně to, aby se u nás lidem líbilo a aby opravdu děti rozeznaly husu od kachny, když odjíždějí :-D Díky drahá přítelkyně... :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, víš, co mě ještě napadlo? Ještě můžeš udělat malé knihkupectví s knihami, co jsi napsala a bude to dokonalé :-)

      Vymazat
  7. Tam by se mi líbilo!!! Marti, děkuji za krásnou reportáž a přeji příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Je to moc hezký návrat k přírodě. Z vlastní zkušenosti vím, že dnešní děti mají málo možností setkat se s domácími zvířaty. Hezký den!
    Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, a u Báry jsou jim ještě navíc hodně blízko. I tobě pěkný den.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.