neděle 29. července 2018

nákup jen tak pro radost



U mého nedávného příspěvku o nové schránce byl komentář, který chválil nejen schránku ale i naši zvonici u vchodu a zároveň napsal, že má jen klepadlo. Uvědomila jsem si, že takovou naprostou zbytečnost, když máme zvonici a normální zvonek, jsem si přála už dlouho a zapomněla.
Okamžitě jsem začala hledat něco zajímavého a zvláštního. Rozhodně jsem nemínila investovat do naprosto obyčejných klepadel na dveře ve tvaru kruhů možná z oceli tisíce. Ano, některé stály okolo čtyř tisíc a byly naprosto nezajímavé. Do krásných věcí jsme ochotni s mužem investovat, ostatně zvonice taky nebyla levná, ale tohle nebyly ani krásné věci a přece jen za tisíce koupíme něco jiného. Našla jsem na svém oblíbeném webu ptáčka. Mému muži se zpočátku nějak nezamlouval, myslel si, že nemá žádnou podložku a klepat se bude přímo na vrata. Trochu mě zviklal, tak jsem hledala několik dní dál a objednala někde jiné klepadlo na neznámém webu. Zaplatila a do dvou dnů mi přišlo, že zboží je nedostupné, ať si koupím něco jiného. V současné době se mi to stalo několikrát i na jiných webech a považuji to za diletantské a neprofesionální. Oznámila jsem, že nic jiného nechci a chci vrátit peníze. Odpověď, že mi budou vráceny do 30 dnů, mě rozčílila. V zákoně je sice uvedeno, že pokud vracíte zboží, finanční prostředky vám budou vráceny do zákonné lhůty. Ale já nic nevracela, protože ani nenakoupila. Ohradila jsem se, že peníze chci obratem. Abych to zkrátila, přišly na účet do pár dní. 
I toto je moje zkušenost s internetovým nakupováním.
Nakonec jsme objednali toho ptáčka, objevila jsem, že krásnou podložku má. A abych neobjednávala jen toto, ještě košíček na chleba, košíčků není nikdy dost a nemám žádný vhodný ke stolování venku a ještě novou sadu náčiní
Nákup nové sady náčiní má naprosto prozaický důvod. Tablety do myčky nakupujeme nejraději v Lidlu a jsme s nimi spokojeni. Občas koupí můj muž i něco jiného značkového, když je to v akci, ale není to žádný rozdíl. Naposledy nám tedy tablety Finish zavařily. A nejen nám. Musela to být nějaká špatná várka nebo co. Než jsme si ale stačili všimnout, že problém není v myčce, kterou jsme neustále čistili, zničili nám tablety spoustu nádobí. Narušil se povrch skleniček a právě i toho původního zeleného náčiní, vše jsme museli vyhodit, nešlo to umýt ani v rukách za asistence různých přípravků. Vyprávím to Báře, která přišla na snídani a říkám, že tablety vyhazuju. Já si jich pár vezmu, třeba je moje myčka jiná. Nebyla. Přišla mi zoufalá sms: 
Proč jsi mi dovolila vzít si ty tablety?!
Mám celé nádobí zničené, jako potažené mlhou.... 
No tablety mají opravdu příznačný název. 
Jejich použití byla v našem případě konečná.
A tak si tady žijem...
P.S. Koukám, že vrata potřebují nejen natřít, na což se chystám, ale i umýt, tak moc zblízka nekoukejte.





21 komentářů:

  1. Marti, klepadlo a zvonice - naprosto úžasnéééé!!! Ivana

    OdpovědětVymazat
  2. Ptáček hezky doplnil schránku i zvonici. A košíček na chleba se mi líbí. Taky se budu muset po nějakém podívat - ten, co máme na chalupě se začíná pomalu rozpadat... Asi se stavím v Pepcu )tam by mohli mít klimatizaci, tak v příštím týdnu, který má být sakra horký, zabiju dvě mouchy jednou ranou :-)).
    Hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, rozesmála si mě :-) Jsi jak můj muž. V pátek mi říká, tentokrát se mi nechtělo z kaufu odejít ani po nákupu. Hned jsem pochopila. Mají tam klimatizaci viď? Měj se krásně. Jo, v Pepču je chladno.

      Vymazat
  3. Klepadlo krásně doladilo schránku i zvonek.
    Měj pěknou neděli. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, no nemá úplně stejnou barvu, je do hněda, ale líbí se mi to. Hezký zbytek neděle.

      Vymazat
  4. Dovolím si pogratulovat k dnešnímu tvému milému svátku, milá Martičko,
    popřát pevné zdraví a hodně štěstí.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, moc děkuji. U nás svátky nedržíme, aby kdyby dnes nebylo naší Lindě 30 let, tak bych si ani nevzpomněla, že mám svátek :-)

      Vymazat
  5. Já Ti taky přeji k svátku hlavně hodně zdravíčka😄Martina

    OdpovědětVymazat
  6. Nákupy pro radost jsou moc fajn. Klepadlo je krásné, opravdu vratům sluší, aty ostatní věci jsou naprosto nezbytné právě pro tu radost :-)
    Všechno nejlepší!!!
    Ivana

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, to klepadlo jste nutně potřebovali!!!! Vašim vratům moc sluší!
    A internetové obchody - máme nedávnou "úžasnou" zkušenost, podobnou té tvé!
    Přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Klepadlo je moc pěkné a krásně doplňuje už to stávající.
    Ale i další nákup se povedl.
    Tak si vše pěkně užívejte!
    Hezký i když horký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, díky. No ještě musím umýt a natřít ta vrata. Když dáš něco nového ke starému, zjistíš vždy, že je zapotřebí obnova. Měj se krásně.

      Vymazat
  9. Marti, nákup se podařil a vše vypadá skvěle. Ale nejvíc se mi líbí to klepadlo. Budeme mít nový plot, snad už brzy donatíráme :o), a tak o něm začnu uvažovat. A zvonička také nemá chybu, dobrý nápad. Když jsme na zahradě a nikdo se na nás nemůže dozvonit zvonkem, tak třena zvonička by fungovala. Je to tak, nebo je to jen okrasa?
    Přeji fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, nene, naprosto funguje a přesně tak, na zahradu neslyšíš zvonek. Už si zvykli i pošťáci a zvoní na všechno :-) My jsme zvoničku měli i u minulého domu a vždy se používala, i když jsme je původně kupovali na okrasu. Měj se krásně.

      Vymazat
  10. Já myslím, že ty počáteční peripetie stály za to, Marti, protože klepadlo i košík jsou úžasné věcičky. Škoda, že nemáme vrata, na dveřích od bytu by to klepadlo asi nebylo úplně ono...:-)).
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Henrietko, já to beru jako nutné zlo, není to tak často a když pak něco najdu až po delší době, mám o to větší radost. Klepadla se dávají i na dveře bytu :-) Měj se krásně.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.