neděle 8. července 2018

no nic moc


Nebýt souhry náhod nikdy se do toho nepustím. 
Tereza odlétala do Karibiku a dostala dárek poukaz na fotoknihu zdarma. 
Už by ji nestihla vytvořit, navíc si tvoří krásné a velké knihy podle vlastního návrhu a tato by neodpovídala jejím představám. 
Mami, já ti pošlu kód a zkus to, ať to nepropadne.
Už dávno nejsem vášnivým sběratelem fotografií. Vlastně od té doby, co děti vyrostly. Tenkrát jsem měla spoustu alb. Dávno už většina fotek v albech není, protože občas někdo něco hledá a nevrátí zpátky, takže fotky se přestěhovaly do krabic bez ladu a skladu. Navíc v době počítačů už mě to nebaví vlastně vůbec, pár fotek dětí a vnoučat mám vystavených a to mi stačí. 
A v minulosti já se fakt nehrabu.
Tím jsem vlastně vysvětlila, proč jsem nikdy žádnou fotoknihu nevytvořila. 
Prostě po tom netoužím a můj muž je na tom stejně.
Tohle jsem ale brala jako výzvu. Člověk má zkusit všechno, co se mu nabízí, a když to s prominutím zkurvím, nic se vlastně nestane. 
Hodím to do kulatého šanonu a hotovo. 
Je to zadarmo a ne skoro za původních sedm stovek.
Když jsem fotoknihu vytvořila poprvé a byla jsem na sebe celkem pyšná, 
nešla uložit a já se chtěla na to vykašlat. 
Ale říkala jsem si no nic, bude v tom nějaký zádrhel, ale přece nemůžu dceři říct, že jsem to nezvládla podle šablon, proboha. Takže odhlášení, znovu přihlášení, znovu vybrat a nahrát fotky a opět vkládat, zvětšovat, zmenšovat, ořezávat. Objednat, vložit kód a odeslat. Konečně se podařilo. 
No, není to bůhví co, teď už bych si s tím víc hrála, ale navíc mi běžel čas, do kdy to musím stihnout.
Vytvořila jsem album ze svých fotek vnoučat, protože je to asi třicet stránek a moc dalších fotek by se mi tam nevešlo. No napoprvé to snad není takový děs.
No, možná by se mi to líbilo víc, kdybych neměla s čím srovnávat. 
Dceřiny fotoknihy jsou velmi profesionální.

20 komentářů:

  1. Podle fotek vypadá kniha moc pěkně. Mnohokrát jsem se do ní taky chtěla pustit, fotek mám dost a dost, ale jaksi k tomu zatím nedošlo :-). Byl by to i hezký dárek.
    Ale co není, může být, že!
    Hezkou neděli, Marti!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, díky, no není to tak hrozné i mému muži se to líbí. Zkus to. Měj se krásně.

      Vymazat
  2. Marti, je dobře, že jsi poukaz využila. Vnoučata si jednou až vyrostou budou fotoknihu prohlížet a vzpomínat jaké to bylo u babičky a dědy prima. Mám také v počítači spousty fotografií vnoučat, fotky z výletů a fotky panenek. Někdy mi trvá hezky dlouho než najdu určitou fotku. Možná bych také mohla našim vnoučátkům takovou fotoknihu vytvořit. Můžeš mi písnout, kde jsi ji nechala udělat?
    Přeji krásnou neděli. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, jak je všechny znám, budou si to prohlížet i teď. Díky za připomenutí, odkaz na firmu jsem už vložila do příspěvku, dělám to vždy a zapomněla jsem. Je to hned ve druhém řádku, budeš to mít jednodušší. A kniha z tvých panenek to by byla krása. I tobě pěknou neděli.

      Vymazat
    2. Marti, to je dobrý nápad udělat fotoknihu panenek. Dík.

      Vymazat
    3. Růži, říkala jsem si, že by mohla být krásná. Tak dej vědět, pokud vytvoříš.

      Vymazat
  3. Marti, počkej tak deset let. Jak pak budeš ráda, že jsi tuto fotoknihu vytvořila! Je to krásná vzpomínka, moc se mi líbí fotka holčičky v botkách dospěláka :-) :-) Měj se krásně, Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, to je Lola v mých lodičkách někdy z loňska. Taky se mi líbí i zpomalovanýma nohama od propisky či fixu :-) Měj pěknou neděli.

      Vymazat
  4. Myslím, že fotoknihy jsou moc hezkým dárkem, ale přiznám se, že jsem se ještě sama také nepokusila takovou připravit. Co není, může být :o). Tobě se povedla a obdivuji, že po prvním nezdaru jsi měla chuť to dát znovu.
    Marti měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, no styděla bych se před dcerou a asi jsem si taky potřebovala něco dokázat :-), proto druhý pokus. Měj krásné dny.

      Vymazat
  5. Martí, zatím jsem žádnou fotoknihu nezkoušla, nevím zda zkusím. Jak píšeš alba holek máme a přidali jsme vnoučata, zbytek je v pc. Pravda je, že ty do ruky prohlížíme déle a nevěříme občas vlastním očím;-))
    Měj ae hezky. J

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, myslím, že sis udělala něco, čím budeš časem moc ráda listovat. Sama jsem ještě žádnou nedělala, děti vytvořily loni jednu pro mou mamku k Vánocům a ta byla moc dojatá :o)
    Měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, my dáváme taky fotoknihy jako dárky. Vloni dcera vytvořila krásnou velkou pro moji mamku k osmdesátinám. Měj se pěkně.

      Vymazat
  7. Marti, kniha se ti povedla. Zrovna nedávno jsem také jednu vytvořila, také se slevovým kupónem, také pod časovým tlakem. Ale já už jich mám hodně, takže jsem věděla, jak na to. Na poprvé to musel být fakt stres a hlavně, když pak nešla nahrát a začínat znovu. To bych asi nedala. Ale problém s odesláním jsem také měla, já ji nahrála hned 3x a pak jsem ji musela 2x umazat, nebo by mi přišly tři. :o) Ty jsi to zvládla báječně a uvidíš, že další už Tě bude bavit víc.
    Měj se krásně. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, no trochu to stres byl, ale já jsem si řekla, že to musím dát :-) Měj pěknou neděli.

      Vymazat
  8. No vidíš, ta se ti povedla. Už se těším, až si ji prohlídnu naživo. Jsem ráda, že jsi ten poukaz využila. T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teri, jéé, ty čteš blog na dovolené? Díky. Jsem ráda za pochvalu od tebe.

      Vymazat
  9. Fotokniha je něco úplně jiného než fotky v PC nebo krabici - tam se jich hromadí spousty, někdy bez ladu a skladu. V knize tomu člověk musí dát řád, vybrat ty nejlepší... Já svou první fotoknihu dělala manželovi k Vánocům z naší dovolené ve Slovenském ráji (taky to byl stres, protože jsem si to nechala na poslední chvíli) a měla u něj velký úspěch. Takže jsi dobře udělala, že jsi kupon využila. A za čas se můžeš pustit do další ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, samozřejmě máš pravdu a já si u dcery její fotoknihy z cest a rodiny ráda prohlížím, ale nevím, jestli budu tvořit další.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.