středa 4. července 2018

pozdrav do Karibiku potřetí





A naposledy. Příští týden už nám holky odvezou.
Objednali jsem jim výběh na ven, aby měly víc prostoru. Klec dorazila zrovna v pondělí, kdy nás potkalo úmrtí v rodině a asi to tak mělo být, protože to byl zážitek k nezaplacení.
Včera volala dcera z Karibiku a já jsem jí vše odvyprávěla, mohu to tedy zveřejnit. 
Můj muž se odpoledne bavil skládáním klece a trvalo to dýl, než se na první pohled mohlo zdát. 
Za velkého pištění byly holky přeneseny do klece, ale nakonec prostoru stejně nevyužily, krčily se v domečku. Kouzelná byla Rybička, která je velmi milá a slyší i na jméno, když jsem ji měla v náručí, začala se ke mně tulit, schovávala se mi pod bradou a vrněla, je hodně mazlivá a nechtěla ode mě jít. 
To samé se dělo, když jsem ji ze zahrady odnášela domů, nechtěla se mě pustit. 
Ovšem chlupatá Popelka to je něco úplně jiného. Shodly jsme se s dcerou, promiňte mi to vyjádření, že je blbá jak "pučtok". Na jméno naprosto nereaguje, nenechá se pomazlit a při přenášení piští, jako když ji vraždí. Odnést ji ven stálo mého muže velké úsilí, ale horší to bylo obráceně. 
Musím říct, že jsme si dost užili, takže jsme v té chvil zapomněli na všechny nepříjemné starosti.
Klec má jedinou nevýhodu. Nedá se odendat střecha. Morčata by ani střechu mít nemusela, oni se drží vždy za plůtkem, ale jako ochrana proti dravcům střecha samozřejmě musí být. Znám i případy, kdy velký dravec odnesl malého psa. Klec je velká, takže jsme oba s mým mužem klečeli a každý se jedním otvorem snažil tu potvůrku chytit. Lítala jak zběsilá po celé kleci, všude lítaly chlupy, na volání nereagovala a takhle to trvalo snad čtvrt hodiny. V zoufalství, přece tu panebože nebudeme spát,  jsem trochu nadzvedla celou klec, že to bude snazší. No nebylo. 
Lítala po celé zahradě a my za ní a já se jen děsila, panebože ať se jí nic nestane. 
Páč kde koupíme stejnou, než se vrátí Lola s Alanem?!!! 
Nakonec zalezla k mému děsu do keřů u plotu a já jsem si řekla a je to v prdeli...
Odtud už ji nikdo nedostane a Justýna jí možná ublíží, i když morčata jinak naprosto ignoruje, ale je to samozřejmě lovec. 
Můj muž lezl a snažil se ji vylovit vleže opravdu drahnou chvíli. 
Nakonec zvítězil a Popelka má o pár chlupů míň.
Včera už to bylo o něco lepší. Dala jsem do klece pampelišku, tak za ní musely, ale povedlo se mi zachytit zase našeho chytrého miláčka Rybičku.  

P.S. Dnes mi to přijde vtipný, ale včera nám při té honičce fakt do smíchu nebylo.


12 komentářů:

  1. Tak to jste si tedy užili.Dovedu si to představit. Takhle my doslova lítáme a děláme všechno možné, když manžel zapomene zavřít dvířka u kotce králíkárny a králík si pěkně vyběhne do zahrady.
    Klidné odpoledne!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, při představě, jak honíte po zahradě tu chlupatou mršku, jsem se musela smát(promiň). Hlavně, že se jí nic nestalo, dětem by se to těžko vysvětlovalo.
    Připomnělo mi to historku s naším džungarským křečkem. Jednou jsem ho trošku zlobila a on se mi zakousl do prstu. Mají zoubky jako jehličky, já se lekla a škubla rukou. Křeček prodělal krátký let vzduchem a naštěstí dopadl na hromádku svršků mladšího syna. Je bordelář dodnes. Křeček ležel jak dlouhý tak široký a já s hrůzou přemýšlela, jak to klukům vysvětlím. Najednou se otřepal a vyrazil. Rychle jsem ho chytla a vrátila do terárka. Nic se mu nestalo a ještě s námi dlouho byl.
    Klec je bezvadná, líbí se mi, že je i na půlce zastíněná. Přeji vám hezké chvíle s morčátky. Růža

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný výběh jste holkám pořidili. A ještě to vypadá, že díky němu budete mít každý večer veselo ;-).
    Hezké dny

    OdpovědětVymazat
  4. A to som si myslela, že morčatá vás už ničím neprekvapia ... a oni vám vyvedú toto ... aspoň máte veselé chviľky v smutnom období ... Marti, pozdravujem ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, aj my. Ale veselo nám v té chvíli nebylo. Teď se tomu smějeme. Měj se.

      Vymazat
  5. Vše pro všechny. Jeden se zasměje, díky, ale věřím, že včera to bylo náročné. Jak se praví, konec dobrý všechno dobré. A až vám to půjde jako po másle, jedou domů.
    Měj se a zdravím. J.

    OdpovědětVymazat
  6. No, zasmála jsem se! Vzpomněla jsem na manželovu babičku - občas nedovřela dvířka králíkárny a ušák si to namířil ven. Chytit ho bylo skoro nemožné, pak jsme vypustili našeho německého ovčáka Brita, ten uprchlíka našel a koulel a koulel, že pak dobrovolně skákali do bezpečí králíkárny...
    Marti, měj hezký večer. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, tak to znáš :-) Ano, teď je to smíchu i my jsme se smáli, ale přiznávám až druhý den. Měj pěknou neděli.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.