úterý 7. srpna 2018

čirou náhodou aneb želví kůže




Musím přiznat, že já mám v krvi, asi po mém tátovi, trochu bohémství a trochu po nás potopa. 
Můj muž je naopak ten, kdo nás drží při zemi, abychom snad neskončili pod mostem, páč dobré časy, co se týká financí, u nás už byly. 
Teď já v důchodu a Pavel na nemocenské, takže nic moc, i když každý měsíc mám nějaký honorář z psaní pro noviny. Ale tady hodně nakupuju, jak víte 😁
Nákup tohoto úžasného a krásného melounu, který se mi nechce ani rozkrojit, byl opravdu omylem. Já bych ho samozřejmě koupila jen kvůli krásnému vzhledu. 
Navíc mám ráda exotické melouny, ten vodní klasický nemusím od dětství, ne že bych ho vysloveně nesnášela, ale opravdu jsou roky, kdy ho do pusy zkrátka nevezmu.
Myslím, že to způsobilo to vedro, i já mám mozek mrtvého delfína, páč jinak by ten meloun nekoupil. Prý tam byla cena 29 Kč a to je přece normálně za kus...
Říkám, bože ty jsi si myslel, že tento krásný exotický meloun, který jsem nikdy neviděla, páč já nakupuju málo, bude za pár šupů?!
No překvapení u pokladny cena za kilo mě nepřekvapuje, ale drama to není. Navíc můj muž je taky trochu bohém a zboží by už nevrátil. Nakonec nejde o život.
Je nádherný a všechny melouny kromě růžových mám fakt ráda. 
A tento chutná tak, jak vypadá. Prostě skvostně.




14 komentářů:

  1. Marti, tenhle meloun vidím poprvé. Líbí se mi jakou má krásnou etiketu. Vodní meloun jím, ale stačí mi jen kousek. Včera jsem říkala manželovi, ať koupí kousek melounu, sami bychom celý nesnědli. Odpoledne se rozhodl, že pojede na chalupu a dnes si odmítl kousek vzít s sebou. Takže mi tu zůstal pěkný kus. Co jsem si přečetla, obsahuje vitamíny a je pro organismus hodně potřebný. Jen kdyby v něm nebylo tolika pecek, proto mi stačí jen kousek. No, tak budu plivat pecky a budu zdravější a krásnější.;-)
    Přeji vám dobrou chuť. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, já ho viděla taky poprvé a ta etiketa je úžasná. Poprvé jsem věděla hned, co se asi vevnitř skrývá. Měj se krásně.

      Vymazat
  2. Luxusní pochoutka, kterou jsem zrovna včera dojela. V Bille měli akci na všechny možné a nemožné melouny a já si je samozřejmě všechny koupila. A byly luxusní ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, je výborný. Mám ráda i galia a candaloupe, prostě všechny ostatní jen ne vodní.

      Vymazat
  3. Meloun je krásný na pohled a určitě i chutná výborně. Blondýna to potvrzuje :-).
    Já mám ráda normální vodní meloun. Už je to dávno, co jsem s chutí konzumovala na dovolené na Slovensku tzv.cukrový meloun, pak si dala kávu a ? prostě mi to nesedlo a celou noc jsem v kempu lítala s lavorem před obličejem na WC :-). No fuj, to mi tenkrát bylo špatně. Těžko říci, zda na tom měl meloun vinu, ale byť bych chtěla, na tento druh melounu se od té doby jen dívám. :-)
    Měj se!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, takový zážitek se vryje do paměti. Já mám toto se zeleným čajem. Kdysi mi byl podán řádně vylouhovaný, což se samozřejmě nemá, a mně fakt bylo špatně. Od té doby ho nesnáším. Měj se krásně.

      Vymazat
  4. Já miluju klasický vodní meloun a jsem schopná ho sníst půlku najednou :-). Ale tenhle bych si dala taky :-), by´t jsem název "želví kůže" nikdy neslyšela.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, já ho viděla poprvé a ta želví kůže mi přijde krásná. Ani se mi nechtělo jej rozkrojit. Měj pěkný den.

      Vymazat
  5. Tiež sa mi melóny spájajú s letom ... Vtedy sú najsladšie ... Viac mi chutí vodný melón, ale v posledných rokoch si pochutím aj na cukrovom melóne. Musí byť poriadne vychladený ... Oj, akú chuť si mi urobila ... ten tvoj vyzerá vynikajúco ... :)
    Marti, pekný deň ti prajem ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, ano vychlazené jsou nejlepší. Mám tu na prázdninách moji mamku a ta řekla, že z lednice chutná jako zmrzlina. Měj pěkný den.

      Vymazat
  6. Miluji takové zelené a žluté melouny, jen jsou moc drahé a mám strach, že obsahují i hodně cukru. Kupujeme je výjimečně, např. k rodinným oslavám nebo na Silvestra atp. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, my si je s našim rozpočtem také můžeme dovolit jen občas. Já jsem četla, že například vodní meloun bez semínek obsahuje nejvíc cukru ze všech druhů, takže s tím cukrem to asi nebude tak žhavé. Měj se krásně.

      Vymazat
  7. No, je to opravdu krasavec! Jednou jsem ho dostala a moc jsem si pochutnala. Mám ráda všechny melouny, z těch žlutých dělám ráda předkrm (kousky obalím do parmské šunky).
    Marti, posílám pozdravy! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, no je nádherný. Kdyby to šlo, vystavila bych ho a koukala na něj :-) Měj hezký večer.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.