neděle 19. srpna 2018

na boso



Malá procházka po ránu. Téměř celé léto chodím na boso, mám to ráda i za cenu toho, že něco nanosím do domu. Chodí tak u nás i většina návštěv. Od rána do pozdního večera otevřené dveře domu na zahradu k tomu lákají. 
Vstávám brzy ráno v podstatě se sluncem. Jdu se projít bosou nohou, chtěla jsem říct v trávě, ale ta není, takže plevelem, na kterém ulpěla ranní rosa a příjemně studí do bosých nohou. 
A hledám trochu barev. Letos je to o dost těžší. Některé truhlíky už jsme museli osadit znovu, ale i tak to není žádná hitparáda. 
Ale něco málo k nedělnímu rannímu kochání nacházím.
Ranní rosou nohou bosou...








20 komentářů:

  1. Ahoj Marti, také ráda chodím bosky a na chalupě to mám podobně jako ty. V současné době mohu využívat místo zeleného pažitu nizoučký světle žlutý koberec uschlé trávy, který je zas dobrý k tomu, že masíruje všechny relaxační body na plosce nohy, neboť je tak tvrdý. A rosa už u nás asi ani není. Já se mohu kochat pouze truhlíky, ve kterých mám růžové muškáty a musím Ti napsat, že Tobě to krásně kvete.
    Hezkou neděli Ti přeje Marcela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, my to máme stejné, je tu sahara, ale nějak zvlášť to na nohách necítím. No na těch fotkách, jak jsou ty květy pohromadě, to vypadá dobře, ale mám pocit, že když je to rozprostřeno po zahradě, tak úžasné to není. Měj pěkný večer.

      Vymazat
  2. Na to, jaké je léto, ti to kvete krásně. U nás přežila (jakžtakž) osázená koryta, ale na zahrádce máme polopoušť, ze které statečně trčí pár vytrvalců ...
    Hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, no celkem se to drží a zdálky to vypadá dobře. Když přijdu blíž, už tak úžasné to není. Hezký zbytek neděle.

      Vymazat
  3. Místo chození v trávě chodím na strništi a není to příjemné, ten komfort se někam vytratil ....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No my to máme stejné, není to žádný komfort, ale já se nějak nechci vzdát bosých nohou.

      Vymazat
  4. Krásná ranní procházka. Bosa chodit nemůžu, okolo našeho domu bych si mohla našlápnou nějaké to hovínko.;-) Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, no já si taky netroufnu venku chodit bosa, maximálně před barákem, když jdu doprovodit rodinu k autu. Jsou tam kamínky, ale já prostě miluju chodit bosa.

      Vymazat
  5. Marti,já jsem sova.Takže chodím spát pozdě a vstávám po 7hod.Ale klidně chodím po zahradě v noční košily do 10h.Není k nám do zadní části zahrady vidět a tak se koupu i bez plavek .Jinak pro mě vedro hrozný, ale už je to asi věkem.Krásně jsi nafotila zahradu.MMartina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, já chodím taky někdy pozdě spát, a i když sedíme někdy třeba do dvou do rána, stejně vstávám v šest. Já to vedro taky nesnáším. Díky a měj se.

      Vymazat
  6. Bosé nožky v trávě, to je letní romantika. To miluju. Marti, sice je horko, ale tohle je letošního léta výhoda. I já si ji užívám :)
    Měj se prima, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péti, já jsem to milovala vždycky a dokonce jsem a nejen já chodila v létě i na gympl bosa přes celé město. Měj pěkný večer.

      Vymazat
  7. Marti, náhodou ti to vše krásně kvete. A naboso chodím také ráda, teď už se ani včeliček nebojím, u země už nějak nejsou. :o)
    Přeji krásný večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, mám radost, že hlavně rozkvétá konečně oleandr, každý rok byl obsypaný květy, až v loni a letos nic moc. Měj se krásně.

      Vymazat
  8. Bosa taky chodím po zahradě ráda. Pohled z dálky na moji květenu je taky celkem ucházející, ale zblízka žádná sláva. A na trvalky v záhonech není pohled taky nikterak vábný.Prostě to tak je a musíme si léta užívat i tak.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, no ano z dálky dobrý, z blízka nic moc. Měj se krásně.

      Vymazat
  9. I já ráda chodím bosky, ale letos to není moc příjemné, ani rosa, ani zelená travička, jen Sahara :o)). O kytkách ani nemluvím, už mi kvetou jenom pelargonie převislé a obyčejné muškáty, pár fuchsií. Nu, nedá se nic dělat.
    Měj se hezky Marti při bosém našlapování.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, mně to nějak nevadí ani tak a rosa, když já vstávám brzy, u nás je. Měj se krásně.

      Vymazat
  10. Marti, chodit rosou (v mém případě po vypnutí závlahy) mě taky baví, ale musím opatrně, v mokré trávě u nás pijí vosy...
    S kytkama je to letos bída, daří se jen těm tropickým...
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, jsme na tom všichni stejně, ať se snažíme, jak se snažíme, výsledek je stejný. Moc tě zdravím.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.