sobota 11. srpna 2018

obměna nutná


Dnes naprosto prozaické téma v černobílé.
Po dlouhé době nákup, který byl opravdu nutný. Před časem jsem se zmínila, už nevím v kterém příspěvku, o devastaci nádobí ve dvou domácnostech. Divná várka tablet Finish do myčky zničila nádobí nám i mojí kamarádce Báře. Než jsme zjistili, že problém není v myčce, narušily tablety většinu sklenic, které jsme hned vyházeli. Bára si myslela, že třeba její myčka je jiná a tablety jí budou chutnat a hlavně jí bylo líto, že je chci vyhodit. Dopadla hůř než my.
Talíře z hnědého keramického servisu nebyly tolik narušené jako z modrého servisu, který už máme nějakých 25 let a používáme jej jako záložní, když je nás hodně. Nerada něco vyhazuju a přistoupila jsem k tomu po sešlosti, když si každý kromě Terezy, která znala příběh, talíře prohlížel trochu nedůvěřivě. Poškozené nádobí totiž nešlo umýt ani ručně.
Tak jsme se rozhodli, že se musí koupit nové. Je pravda, že už se k tomu odhodlávám delší dobu, ale nějak jsem nemohla najít to pravé, co by se mi opravdu líbilo. Většinou jsem našla zalíbení v příliš drahých servisech, do kterých jsem nebyla ochotná investovat a pak se třást, že to třeba děti rozbijí.
Teď jsem ale musela hledat intenzivně. 
Hledala dlouho a našla náhodou na Alza, kde bych tento druh zboží nečekala.
Je zajímavé, na střídačku černé a bílé talíře, takže chvíli mě to nudit nebude, dají se dát do myčky i mikrovlnky. No prostě jsou doma a já mám radost.
Hezký víkend.



P.S. A ještě pozvánka na autogramiádu a klobásy.

22 komentářů:

  1. Marti, vybrala jsi dobře. Netušila jsem, že tablety do myčky mohou nádobí tak poškodit. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, no my jsme to netušili taky. Kupujeme většinou v Lidlu anebo v DM a s těmi jsme spokojení a občas můj muž koupí nějaké značkové v akci, ale jen občas. Tentokrát to musela být nějaká špatná várka. Nikdy předtím se nám to nestalo a myčku používáme nějakých dvacet let. Měj hezký víkend.

      Vymazat
  2. Marti, povedená obměna, talíře vypadají krásně. Přeji prima víkend. D.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Marti, asi bylo načase.:) Tvoje nová volba se mi moc líbí a možná bych potřebovala i tvoji krabici s mycími tabletami, abych mohla také vyměnit "stoleté", protože já jen tak něco nevyhodím, nebo nevyměním podle diktátu módy. Ale v každém případě by mě ty tablety pěkně naštvaly. S přáním krásného dne. Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, bylo. Už jsem ten modrý nesnášela, malý talířek byl jen jeden a ostatní občas někde oťuk. Dávám to do dalšího kola, někomu se to hodí. Měj se krásně.

      Vymazat
  4. Ahoj Marti, jestli se vám na nádobí udělal takový bílý matný povlak, který nešel dolů ani hrubou houbičkou ručně, tak s tim jsem zápasila taky. Nakonec jsem nádobí zachránila , pomohl mi až Amway. Ale bylo to děsné, drhla jsem ho před tím několika prostředky neúspěšně.
    Ale na druhou stranu, ty ses potěšila novým nádobím a ta barevná kombinace je moc zajímavá. Líbí se mi moc. I ty oblé rohy hranatých talířů.
    Mej se prima, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péti, ani ne povlak, spíš takové bílé fleky a vyzkoušela jsem všechno na sklenice i ocet. Změnu jsem chtěla stejně, tak tady je. Měj hezký víkend.

      Vymazat
  5. Vybrala sis hezké nádobí. Líbí se mi ten zaoblený tvar, ale kombinace bílo-černá je OK.
    Tak si nádobíčko hezky užívejte!
    Měj se!
    Hezkou zítřejší neděli!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, i mně se líbí ten zaoblený tvar a čtvercové nádobí. Pěknou neděli.

      Vymazat
  6. Kvalita porcelánu a skla je mizerná, zoufale. Mnohdy ani myčka za to nemůže, nemám jí na chatě a skleničky jsou jako pozvracené včetně bílého povlaku.
    Hodně dělá kromě tablet i kvalita vody.
    Servis je pěkný a ať se navzájem užijete...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, to máš pravdu. A nejhorší sklo je bohužel z Ikea, to už máme všichni z naší rodiny vyzkoušené. Ale tohle bylo opravdu tabletami, protože se nám to ještě nestalo. Měj pěknou neděli.

      Vymazat
  7. Martí, vše zlé pro něco dobré. Máš pěkný servis, i k nám by se hodil, barevně i tvarem.
    Přeji prima neděli. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, přesně tak. Zlé nemusí být vždy zlé :-) Měj pěknou neděli.

      Vymazat
  8. Marti, i mě se servis moc líbí! Taky pomalu uvažuji o výměně, tak uvidíme, jak to dopadne.
    Přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já jsem uvažovalo o výměně fakt dlouho. Nakonec jsem byla přinucena :-) Měj se krásně.

      Vymazat
  9. Já už také zoufale potřebuji nové talíře pro denní používání, máme dva vzory a k nim vztah - jsou poděděné, ale nejsou již to úplně celé soupravy, tu chybí dva talíře hluboké, tu dva mělké. Sháním celé bílé. A kdysi jsem měla černou soupravu i s hrníčky - první nádobí, kdy jsem se hodně "odvázala" :o).
    Sklenice zničené z myčky jsem již také vyhazovala, byl to děs běs.
    Ať ti souprava dělá radost Marti.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, já nemám poděděné, tak jsme k nim neměli vztah v podstatě žádný. Já jsem taky sháněla původně jen bílé, ale žádné se mi nelíbily. Měj hezký večer.

      Vymazat
  10. Ta černobílá kombinace je moc pěkná. My jsme se s mužem brali každý se svým servisem, takže pořád ještě nemáme tak málo talířů, abych to brala jako důvod ke výměně. Jen jsme přidali sadu dezertních talířků, kterých bylo pořád málo. Až budu pořizovat nové, tak asi sáhnupo bílém porcelánu, možná s nějakou jednoduchou linkou. Ale to ještě asi bude chvíli trvat - to, co máme zatím slouží...
    Tak ať ti dělá nový servis radost a dlouho vydrží

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, tak to máte k nim vztah jako Alenka výše. Pro nás to bylo jen konzumní zboží. Děkuji a pěkný večer.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.