čtvrtek 23. srpna 2018

slyšíš, jak mluví stromy?


Dnes se chci podělit. Možná zaujme i někoho z vás jako tip na dárek.
 Ta úžasná kniha mi fakt udělala velkou radost, že jsem hned koupila dvě. Knihu bych pravděpodobně neobjevila nebo nenarazila na ni bez facebooku, kde na mě jukla reklama. Kniha dorazila a já jsem z ní nadšená. Oslovila mě na první pohled, a proto jsem koupila hned dvě. Jednu pro vnoučka Tomáška k 7. narozeninám a druhou pro menší děti Lolu a Alana k vánocům. Začínám nakupovat, páč v říjnu slavíme troje narozeniny, v listopadu dvoje a promiňte, nechci strašit , a pak jsou vánoce. Ráda o dárcích přemýšlím, nenakupuji jen tak, abychom něco podarovali. Dělala jsem to vždy, ale dříve jsem se moc nemusela zabývat finanční otázkou. Teď jsou pro mě finance důležitější, ale zase mám víc času. Využila jsem toho, že kniha navíc byla v akci a koukám, že pořád je. Když jsem si ji prohlídla, tak předčila moje očekávání. 
Snad si ji koupím i pro sebe. 
Nalistovala jsem aspoň pár stránek z knihy a ráda vás jimi provedu.










Krásné otázky, krásný text, krásné fotografie. Myslím, že zajímavé nejen pro děti, ale i pro ty, co to budou s dětmi číst. Považuji to za nádherný dárek.
Další dárek mám pro mamku. Koupila si novou kuchyňskou linku a byla u nás 14 dní na prázdninách, než proběhla akce "jak se staví sen". Ne skutečně, takto to nazvala moje švagrová a sen plnil můj bratr. Mamce bude v říjnu 81 a v tomto věku je dost těžké ji něčím potěšit. Věčně říká, že nic nechce a nepotřebuje. Rozhodla jsem se, že jí do nové kuchyně koupím nový servis. Talíře má už sto let, ale ty nikdy nebudou mít nějakou hodnotu. Prostě nic moc. 
Vím, že se jí líbí dekor, tak jsem dost dlouho hledala. 
Ne že by snad takové talíře nebyly, jsou jich samozřejmě mraky, ale, aby byly krásné a zároveň vás to nezruinovalo, tak těch opravdu moc není.
Doufám, že vlčí máky se jí budou líbit.

P.S. A ještě připomínka. Už se nám to blíží. Pozvánka na domácí klobásy..

16 komentářů:

  1. Knížka se mi líbí a bude to moc hezký čtivý a zároveň poučný dárek. A i sada talířů maminku určitě potěší. Dekor je nevtíravý a při tom hezky zdobný.
    Klidný den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, doufám, že se bude dětem líbit. Mám z ní obrovskou radost. Měj se krásně.

      Vymazat
  2. Knížka Marti vypadá opravdu čtivě a i poučně pro děti, vybrala jsi moc dobře. Ať si maminka nové kuchyně užije co nejdéle i s novou jídelní sadou, kterou jsi vybrala. Myslím, že dekor vlčích máků ji potěší. A mezi námi - i já již vybírám dárky k "jak to ještě nechceme ani slyšet" :o)))).
    Měj krásné dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Marti, knížka vypadá dobře, a odpovídá na otázky, které si možna naivně občas v přírodě taky pokládám.. Jak vlastně ty stromy žijí a co cítí? S dárkem pro Tvoji mamku jsi mě normálně dojala, hodně lidí už nad dárky pro rodiče mávne rukou s tím, že mají všechno a nové se nevyplatí... já bych měla na místě tve maminky obr radost.. měj se hezky Lenka kočka ps. sada moc hezká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, právě ty otázky mě zaujaly. Já mamce kupuju dárky i k vánocům i k narozeninám, i když mi za to pak "nadává" :-) Radost se vyplatí vždy, i kdyby to byla jen moje radost, když ten dárek vybírám a daruju. Měj se krásně.

      Vymazat
  4. Marti, kniha je krásná, přemýšlím, že bych ji mohla koupit vnoučkovi k 6. narozeninám, které bude mít v prosinci. Nějaké knihy pro děti už máme koupené a pro Verunku mám i panenku.
    Servis pro maminku je pěkný, určitě se bude v nové kuchyní dobře vyjímat.
    Kniha o lese mi připomněla včerejší večer, kdy jsem dětem vyprávěla pohádku o panence Duběnce a o lese. Máme tu děti na pár dnů na prázdninách, je to náročné, ale zároveň moc prima.
    Měj krásný den. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, doporučuji koupit. Je nejen krásná, ale i vzdělávací hravou formou a odpovídá na otázky, které právě děti pokládají. Mají i pořád o 140 Kč levnější, Odkaz máš v příspěvku. Užívej si dětí :-)

      Vymazat
  5. Marti,
    tuhle knížku jsem malému půjčila v knihovně a máš pravdu oslovila zatím více mě !
    Šíma je totiž více na dopravní prostředky, jak mi sám řekl ;-)
    Ale v knihovně mu půjčuji i knížky o přírodě i ty, a teď vycházejí strašně hezké ilustrace :-)
    A vlčí máky ty prostě neomrzí nikdy !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, ty jsi na ni narazila v knihovně? Já myslela, že je to novinka. No jo ona je vlastně povinnost hned dávat pár výtisků do knihoven. Měj se krásně.

      Vymazat
  6. Knížka vvypadá moc dobře, skoro je mi líto, že ji nemám komu koupit.
    Dekor vlčích máků je zajímavý, červno bílá kombinace je fajn. Pro sebe bych volila jen proužek (nebo žádný vzor), ale jestli má maminka ráda dekor, tak si myslím, že se jí bude líbit.
    Měj se pěkně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, já mám taky ráda jednobarevné talíře, vždyť víš, že jsem si koupila před nedávnem tu černobílou sadu. Mamka tady zrovna byla a líbila se jí, ale já vím, že má raději dekor. Měj pěkný pátek, to už je malá sobota :-)

      Vymazat
  7. Marti, taniere sú veľmi pekné, tiež by som na také pristala ... Určite sa maminke veselý dekor zapáči. A knižka o lese, o prírode, tá nemá chybu ... skvelá ... krásny darček to bude ... pozdravuje L. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, no doufám, že se mamce bude líbit. Měj se krásně.

      Vymazat
  8. Marti, kniha vypadá opravdu dobře, momentálně nemám, komu ji dát.
    Mamince přeji, aby si nové kuchyně a krásných talířů ještě dlouho a ve zdraví užívala!
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.