úterý 29. ledna 2019

nejsem dokonalá


A nikdy ani nebudu.
Nakonec dokonalost by byla nuda, ne?
Zase jsem neobstála.
Jako už tolikrát.
Ničím systematicky zelené životy, i když se snažím. 
Teda přiznávám, že trochu.
Zase jsem musela vyhodit jednu ze dvou fialek, které mi nekvetly už celý rok.
Zalévám, nebo spíš zalévám velmi sporadicky, přesto se mi povedlo jednu opět utopit, takže uhnila.
V sobotu mi dcera říká, mami, zas jsem musela jednu kytku vyhodit. Uhnila, páč jsem ji asi přelila.
Myslíte, že tyto schopnosti, či spíše neschopnosti se dědí?
Vypadá to tak.
Svoji nedokonalost se učím přijímat a žít s ní celý život.
Ale stejně jsem si zase musela koupit kousek jara. 
Prostě neodolám, i když vím, že u mě je to jako perly sviním.
Ráda se vzdělávám, ale ne v této oblasti. To mě vůbec nebaví, i když by to možná pomohlo a nevydrželi by se mnou jen silní jedinci, ale i labilnější exempláře.
No nic, aspoň si to nafotím, abych viděla, jak ta krása vypadala původně.



A ještě přidávám příspěvek z facebooku ze včerejška pro ty, kdo ho nemají rádi. Tady slov netřeba. Všechno jsem včera už řekla.


Dnes malá glosa o České poště, páč mě opět nadzvedla tato úžasná služba pro lidi. Pinkám si s nimi už několik měsíců stížnosti, ale vzhledem k tomu, že na odpověď mají 30 dnů, zapomenu na co, jsem si vlastně stěžovala. Ale nechci být úplná ovce. Vypadá to vlastně jako záměr. Pošta v posledních měsících začala oznamovat doručení zásilky hodinu před akcí. Přestali brát platební karty a v naší vesnici fakt nevyberu, i kdybych se snažila sebevíc. Nakupuju přes net pořád a vybírám si, pokud to jde, platbu předem a jiného dodavatele, než je pošta. Dnes opět problém. Musím zaplatit a v peněžence mám 50 a zjistila jsem, že na jejich doporučení o změně termínu nezměníte vůbec nic. I to zrušili. Můžete si maximálně prodloužit termín na poště. Ale proč bych měla?! Sakra zaplatila jsem si balík do ruky, tak ho do ruky taky chci. Ještě jednou promiňte dnešní glosu, ale všude jinde zapadne. Tady třeba ne. Za chvíli zazvoní pošťák. Jdu ven ostentativně s platební kartou. Pokud nezaplatím, ať laskavě přijedou zítra, až stihnu vybrat!!! Nemyslím si, že jsem náročná. Jen chci služby, které přece nabízejí a mají v popisu práce, ne???!!

23 komentářů:

  1. Africké fialky jsou opravdu hodně náchylné na přelití, Marti. Když jsou v květu zalévám je jen jednou za čtrnáct dnů a velmi málo.
    P.S. Ta figurka vedle hodin mě fakt pobavila:-).
    Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindřiško, to není figurka. To je soška dvou andělů od sochaře a dostala jsem ji kdysi na svoje přání k narozeninám. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  2. Marti, víš, že s pěstováním kytiček jsem na tom jako ty. Fialky mám tři, momentálně nekvetou, uvidím na jaře. Musím je začít přihnojovat. Doma máme několik knih o pěstování kytiček, ale mně nebaví je studovat. Občas si něco přečtu na netu. Až dopíšu komentář půjdu konečně zalít kaktusy, které zimuji na chodbě domu.
    U mně glosa týkající se pošty nezapadne. Kdo mi dokáže spolehlivě hnout žlučí, jsou balíkáři. Pošta pošle email a SMS, že odpoledne budou doručovat balík, tak čekám jako trubka doma. O půl druhé přijde SMS, že se pokus o doručení nezdařil a balík je na poště. Takže pokud to jde, volím zásilkovnu, kterou mám blíž než poštu. Na poště pak slyším, že mají málo lidí a nízké platy. Ale i jinde si za málo peněz musí lidé plnit své pracovní povinnosti. Je to i o lidech. Jeden čas rozvážel balíky jiný doručovatel a vždycky zazvonil. Jdu zalít kaktusy a Tobě přeji hezké úterý. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, já nevím, co se změnilo na poště, ale je to změna k horšímu, předtím to ještě celkem šlo. Navíc to nemá žádnou spojitost s naší malou poštičkou, naše doručovatelky mám moc ráda.Balíky se vozí z depa v Mělníku a po stížnostech přehazuje Mělník problémy na Prahu a Praha na Mělník. Měj se hezky.

      Vymazat
    2. Marti, naše paní doručovatelka je také velice spolehlivá a ochotná. Balíky se také vozí z depa.

      Vymazat
  3. Ano,ano- fialky se nesmí přelévat. Mívala jsem jich hodně a krásně kvetly. Už jsem jejich počet omezila.
    Asi vybočím z řady, ale já si nějak nemohu na poštu tady u nás naříkat. Ale je pravda, že sice platím raději většinu záležitostí kartou, tak balíček přivezený poštou platím hotově.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, kdybych o balíku věděla předem, taky jsem připravená zaplatit hotově jako dřív. Ale teď to funguje tak, že ani termín nemůžu změnit. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  4. Marti, jen klid! Nejsi sama, moje dcera by zahubila i umělou kytku!
    A co se pošty týče -vlastně nejen pošty - poslední dobou mám pocit, že za služby platíme, ale nedostáváme je. Jen bychom si na to neměli zvykat, děláš dobře!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, přesně tak, ať si rozhodně nemyslí, že já si snad zvyknu :-) Měj se pěkně.

      Vymazat
  5. A kto je dokonalý ? Takého nepoznám ... Moje fialky tiež trpia, ale držia sa ... sú buď suché, alebo preliate ... nič medzi tým ... hi hi ... Zistila som, že pokiaľ mám kvetináče takto, v pekných obaloch, vždy prelejem ... minule som ratovala aj tučnolist ... Tak radšej mám pekné keramické kvetináče a misky pod nimi ... Fialka vytvára pekné zátišie s hodinami ... Prajem ti fajn večer ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, to je primulka, fialka mi nekvete :-) Proto jsem si koupila kousek jara. Měj pěknou středu.

      Vymazat
  6. Marti, já jsem zahubila taky některé kytky .S poštou jsme měli taky neskutečný problémy.Taky se nám stalo,že zásilku nedoručili a vrátili .Pak se už můj muž naštval a stěžoval si.Dnes už máme pokoj a den předem píší z pošty kdy doručí a ještě pak zavolají.Snad jím to vydrží.Měj se hezky a moc se mi líbí obaly na kytičky s pletenýma provázkovýma uchama.Ty já taky můžu.Martina


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, mě taky volají, na doručovatele si nemůžu stěžovat, ale to oznámení řídí někdo jiný, takže ti chudáci, co k nám přijedou, za to vůbec nemůžou. Ty plechové květináče mám z Pepco, ale už docela dávno, možná rok. Měj se krásně.

      Vymazat
  7. Marti, když jsme byli na dovolené, syn mi zaléval muškáty na oknech tak důkladně, že po návratu jsem je musela nechat pár dní vyschnout. Okrasné obaly byla plné vody. :o) A s poštou poslední dobou také stále něco řešíme, už jsem si stěžovala i vedoucímu doručovatelů.
    Přeji klidný večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, já už jsem psala stížnosti na všechny strany a jak jsem psala výše, u nás není chyba v doručovatelích, ty jsou úžasní, ale v systému, ten se změnil. Měj pěkný a pohodový den.

      Vymazat
  8. Marti, kousek jara už sis pořídila? Já taky neodolala a po cestě z práce jsem si koupila jeden hyacint :)
    No a Pošta, to je kapitola sama pro sebe. Už ani nepamatuju, kdy naposledy mi balík do ruky přišel opravdu do ruky. Prostě mi vždy jen přistane lístek ve schránce, že balík uložili na poště, protože adresát nebyl zastižen. Co na tom, že je někdo doma??? A stížnosti? Těch už jsem psala několik. Odpovědí mi je, že upozorní onoho doručovatele balíků, aby byl příště pečlivější. No, a jede se dál..... příště opět jen lístek...
    Takže taky raději volím jinou zásilkovou službu, jde-li to.
    Měj prima dny a nenech se jimi rozházet, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péti, rozházet se nenechávám, jen si nechci na tohle zvyknout. Měj se krásně.

      Vymazat
  9. Marti, s kytkami to mám podobně jako ty - nějak mi to s těmi v květináši nejde...
    S poštou moc negativních zkušeností nemám, jen v pátek mi hnuli žlučí, když mi poslali smsku, že učinili neúspěšný pokus o doručené balíku a u nás přitom byl pořád někdo doma (náhodou jsem měla dovolenou). Kdyby na férovku napsali, že toho měli moc a nestihli to ... Naštěstí to mám na poštu pár kroků a v poslední době jim to tam docela odsejpá...
    hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, no určitě máme obě jiné přednosti, že :-)? Měj hezkou středu.

      Vymazat
  10. Všichni dokonalí jsou na psychiatrií rychleji než obyčejní a s chybami.

    OdpovědětVymazat
  11. Marti, pošta je prostě pošta a když můžu vyhýbám se. Někdy nelze, naposledy napsali, že nejde doručit z vyšší moci, myslela jsem, že si ze mne dělají legraci. Nedala jsem se a do ruky po týdnu balík dorazil, ale těch telefonátů, mých i firmy kde jsem objednávala. Na reklamaci neodpověděli. A fialky, chjo, nejdou a nejdou, přinesu jí kolegyni a ta potvora nasadí na květ :o)
    Zeleným přátelům zdar.
    Měj prima dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, ono to ale fungovalo před několika měsíci celkem dobře. Sms den předem, brali karty, byla jsem spokojená, a pak jako když utne. Mně odpovídají, ale po 30 dnech, kdy už se problém vyřešil. Měj se krásně.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.