sobota 6. dubna 2019

prasátko Lily


Přišlo to ve čtvrtek nepozváno, nevítáno. Nečekaný host. Ale roztomilost sama.
Prasátko Lily. Tak jí totiž říká její páníček. 
Strhla okamžitě na sebe pozornost bez ohledu na to, že já jsem se s páníčkem neviděla víc než dva roky. Všichni jsme se nejvíc věnovali tomu osmiměsíčnímu miminu.
Teda až na Justýnu. Nestačila jsem jí hosty ohlásit, to já musím dělat vždy, pak je vše v pořádku. Uraženě odkráčela a schovala se do keře na zahradě. Mohla zůstat doma, páč my jsme byli na zahradě, ale když viděla hosty, jo a ještě pes, no tak to zapomeň! 
Nepomohlo ani volání a vysvětlování.
Vylezla, až byla návštěva pryč.
Můj kamarád, kterého znám už snad sedm let, se totiž jmenuje Jakub jako náš syn. Když jsem minule řekla, že přijede Jakub, chtěla ho přivítat. 
Pak na mě koukala s rozpačitým výrazem, jsi normální, tohle není Jakub.
Dnes posílám trochu té roztomilosti i vám. Mě tahle krásná holčička v okamžiku celou odlíčila. Běhala po zahradě, Justýna pro ni byla vzduch, pod grilem si našla kousek dřeva a pracně si jej vydolovala. 
Bylo to krásné a moc dobré dřevo.
A prý je to jediná rasa, která se nejvíc podobá člověku. 
Od mala má vrásky a krásné faldíky. Jako já. Jen ty moje faldíky nejsou krásné.


17 komentářů:

  1. Marti, ta je rozkošná! A super, že se holky "nehádaly", čekala jsem nějakou bojovku :o) Justýnka nemá vůbec problémy se psy? A oni s ní? Naši jak vidí kočku, tak se můžou zbláznit....
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péti, Justýna je asociál a má problémy i s kočkami, když náhodou k nám zabloudí, na ty teda řve a prská. Ale před psy a návštěvami novými, nebo které u nás dlouho nebyli, se ukrývá vždy. Jednou jsme měli dohromady psa a kočku, ne cíleně, prostě se to stalo, doma se milovali a venku jsem je musela odtrhávat :-) Měj krásné dny.

      Vymazat
    2. To je zajímavé :) Doma ok, na zahradě boj :o) Jo, člověk jim do hlavy nevidí, viď....

      Vymazat
  2. Já si nemohu pomoci, ale když vidím psíka této rasy, tak mi připadá ten jejich výraz legrační :-). A Justýně to asi taky tak připadalo, takže to bylo asi pod její úroveň skotačit s někým takovým :-) a ještě k tomu neohlášeným.
    Hezký den, Marti!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, Justýna si nestačila výrazu ani všimnout, tak rychle zmizela a jak jsem psala výše, Justýna je výrazný asociál, a když jsou u nás děti, tak se schovává furt, nechá se pohladit a uteče. Měj se pěkně.

      Vymazat
  3. Marti, hned bych ji pomuchlala. Justýnka byla určitě zvědavá, co se bude dít. A asi taky trochu žárlila, že věnuješ pozornost někomu jinému než jí. Posílám jí pohlazení a přeji hezký den vám všem. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, ona byla k pomuchlání, kouzelná. Justýna nežárlila, protože si ani z úkrytu ničeho nevšimla. Děkujeme a přejeme hezkou neděli také vám všem.

      Vymazat
  4. Marti, je fakt, že faldíky mají krásné a krásně se s nimi mazlí. .o) To ta naše netykavka, která na sebe nenechá moc sáhnout, mazlící není. Teprve, když zalehne do pelíšku, pak se s ní můžeme pomazlit a to se nechá.
    Klacíky baví snad všechna štěňátka, ... a jak s ním zápasí. :o) Je milá a má hezký kukuč.
    Přeji prima víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, no to je naše Justýna. Tu pomazlíš, jen když sama přijde. A Lily byla úžasná. Měj hezkou neděli.

      Vymazat
  5. Nějak nemůžu zjistit kde si zadat odběr tvých článků, bez toho abych musela na blog k sobě a tam projíždět blogy ... Pak mi toho strašně moc utíká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, koukala jsem na tvůj blog a já se tam v tom seznamu, toho co čteš vidím. Je tam poslední můj příspěvek. Měj hezkou sobotu.

      Vymazat
  6. Lily je fešanda a Justýna určitě na vetřelce žárlila - zvlášť když by neohlášený :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, on byl kamarád ohlášený den předem, jen jsem zapomněla na Lily a Justýna žárlit nestihla, jak jsem psala výše. Měj hezkou neděli.

      Vymazat
  7. Marti, to je určitě francouzský buldoček.Já milovala výmarandy co jsme s mužem měli od začátku a pak přišel s nápadem pořídit k Barunce bordodogu, aby nebyla sama a měla parťačku.Výmaranda temperamentní a bordodoga klidná.I veterinář kroutil hlavou, že je to blbost.A byly to nakonec takové parťačky.Nikdy se neporvaly a měly se rády.Justýnce se nedivím, musela být chudinka naštvaná a zmatená kvůli neohlášenému vetřelci.Přeji krásný víkend. Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, ano je a má i papíry, takže je opravdu výstavní. Justýna by utekla před každou novou návštěvou :-) Měj krásnou neděli.

      Vymazat
  8. Kočka a pes - věčné téma :o)
    Lily je opravdu kouzelná, hned bych si jí pomazlila!
    Marti, měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.