středa 15. ledna 2020

detail i struktura



Malý report ze včerejší vernisáže výstavy studentů gymnázia.
Přidávám opět koncept článku, který jsem již odeslala do redakce, abych nemusela znovu psát ty samé informace.
Výtvarné a fotografické práce studentů, musím přiznat, se mi líbily víc než práce jejich profesorů. 
Na práci studentů je znát, že ještě nejsou moc poznamenaní životem a jejich práce jsou takové čisté a jasné. Nevím, jestli se vyjadřuji správně a pochopitelně, ale na práce dětí a studentů se vždy těším.
 Nebudu dnes moc povídat. Pojďte na chvíli nahlédnout na výstavu se mnou, i když samotné práce pod sklem se opět špatně fotily, tak si musíte odmyslet ta rozsvícená světla.







Studenti představují práci se světlem, detail i strukturu

Hudební sál Masarykova kulturního domu v Mělníku patřil v úterý 14. ledna studentům. Večerní vernisáž zahájila již tradiční výstavu výtvarných a fotografických prací studentů Gymnázia Jana Palacha Mělník tentokrát s názvem Studenti gymnázia a jejich hosté.

Vernisáž oživilo vystoupení pěveckého sboru gymnázia, instrumentální skladby studentů či vystoupení dvou studentek s humornou improvizací.

Ředitelka Gymnázia Jana Palacha Ilona Němcová doplňuje: „Výstava, která se dnes bude zahajovat, je tradiční a vlastně se uskuteční v kulturním domě letos po patnácté. Tradičně ji připravuje profesorka výtvarné výchovy Dagmar Prajznerová Raková a každoročně v lednu zahajujeme výstavní sezónu v Masarykově kulturním domě Mělník. Kromě studentů se výstavy zúčastní ještě hosté, buď bývalí anebo současní profesoři gymnázia anebo absolventi naší školy“.

Kurátorkou výstavy je Dagmar Prajznerová Raková, která na gymnázium vyučuje výtvarnou výchovu: „Výstavu pořádáme každý rok a představujeme zde výběr toho, co děti dělají na výtvarné výchově. Kromě toho je vedu i k tomu, aby fotografovaly, buď jim zadám nějaké téma anebo je nechám, aby se samy prezentovaly tím, co je jim blízké. Někteří ze studentů se například zabývají sami fotografií hlouběji. Věkové rozpětí vystavujících studentů je letos od 12 do 16-17 let“.

Letošní téma výstavy je především detail, struktura a odlesky - práce se světlem a výtvory studentů rozhodně stojí za shlédnutí. Výstavu je možné v prostorách Masarykova kulturního domu ve foyeru či hudebním sále shlédnout až do pondělí 10. února.
Marta Dušková







10 komentářů:

  1. Marti, moc zdravím a výstava se mi líbí.Ty ještě vlatně děti jsou ale nadaný.Krásný a tenhle týden máte pěkně nabitý.Mějte hezký večer a pohlaď chlupaťandu Justýnku.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, odpovídám trochu opožděně, protože fakt máme hodně nabito. Díky a měj se krásně.

      Vymazat
  2. Marti, pěkná výstava, moc se mi líbí kreslené obrázky kostela.
    Měj hezký večer. Růža

    OdpovědětVymazat
  3. Šikovné "děti"! Moc hezká výstava! Pokud se nic nezměnilo, tak na gymplu je výtvarka jen jeden rok, u těchto prací je vidět, že by se mohlo klidně pokračovat...
    Marti, měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, za mého mládí byla výtvarka volitelná kontra hudebka a byla dva roky a pak se dalo pokračovat jako nepovinný předmět. Vzhledem k věku dětí, které vystavovaly, bude myslím výtvarka na tomhle gymnáziu dýl. Nezeptala jsem se... Měj pěkný a pohodový pátek.

      Vymazat
  4. Mám ráda takové výstavy.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Zajímavé obrázky - jak ty kreslené, tak fotky...

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.