pátek 10. ledna 2020

první kulturní




Tak konečně se dostávám k našemu prvnímu letošnímu kulturnímu zážitku. 
Středeční koncert byl úžasný.
Zpěvačku Milli Janatkovou znám osobně, setkala jsem se s ní asi před dvěma lety, kdy jsem s ní dělala rozhovor, taky je i na blogu. 
Od té doby jsem o ní napsala už větší množství článků.
Vstupenky na koncert jsme si koupili už začátkem prosince a že o tom budu i psát do novin, jsem se rozhodla pár dní před koncertem. 
Vlastně jsem Milli viděla a slyšela naživo zpívat poprvé, i když její písničky znám a mám je ráda. Lola mi občas říká, babi, pusť tu paní, jak natočila tu píseň v Indii, ta píseň se mi moc líbí. 
Já pořád miluju nejvíc píseň Mother´Magic, kterou už jsem na blog i dávala.
Milli nejen, že nádherně zpívá i bez doprovodu, ale používá i hlas jako hudební nástroj, což je obdivuhodné.


U článku, který vyšel už včera, si můžete prohlédnout fotky z koncertu. 
Koncept článku sem pro jistotu kopíruju, protože občas se stane, že nejde článek přečíst celý pár dní a je jen pro členy klubu a mým článkům se to stává často. 
O přestávce jsme si našly spolu chvíli čas a povídaly jsme si o zpěvaččiných plánech.
Tu kytku, kterou vidíte na pódiu, je od nás a dala jsem ji Milli před koncertem a ona ji hned zanesla na pódium. 
Lilie barevně ladila s jejími krásnými šaty, které jsou její tvorba, sama si je šije i maluje.
Jeden její obraz máme doma. 
Kdo na koncert Milli Janatkové narazíte, má koncerty nejen v Praze, ale i v jiných městech, určitě běžte. Slibuji, že to bude zážitek.
Mějte pěkný den. Dnes mám po včerejším pitomém dnu trochu klidový režim, jdeme na masáž nejen zad, ale jdu si udělat i z ksichtu trochu obličej.

P.S. Jo už mám nový kabel k foťáku, ale to jste jistě pochopili, protože článek by totiž bez fotek nevyšel. Už nechci zažít takové ráno, kdy vám volají z redakce, bože proč jste proti svým zvyklostem ještě neposlala článek a fotky. Normálně nemívám žádný extra deadline, dávám si ho sama, ale zrovna včera se na to čekalo...

Milli Janatková na svém koncertu rozezpívala celý sál

Mělnické kulturní centrum nabízí i v novém roce bohaté kulturní zážitky v podobě divadelních představení a koncertů. Hudební sál Masarykova kulturního domu v Mělníku ožil ve středu 8. ledna vystoupením Milli Janatkové s předními hudebníky české scény s Markem Novotným a Petrem Tichým. Swingový večer Milli Janatková Trio byl pro diváky velkým zážitkem, který ocenili velkým potleskem a na závěr si zazpívali poslední píseň spolu se zpěvačkou.

Mělnická rodačka Milli Janatková je osobitá zpěvačka, skladatelka, výtvarnice a lektorka. V její tvorbě se prolínají různé žánry i umělecké obory. Za svoji tvorbu v hudební oblasti získala spoustu prestižních cen, mimo jiné v loňském a předloňském roce americkou cenu The Independent Music Awards.

Mělnický koncert otevřel zpěvaččin nový tvůrčí rok. „Koncert na Mělníku vnímám jako začátek nové mé fáze. A co všechno mě čeká v letošním roce? Nyní pracuji na projektu Hluboko, což je soubor nejstarších českých hudebních památek v mých aranžích a k tomu bude i soubor výtvarný nejstarších českých dochovaných architektonických památek. Vlastně, jak jsem pracovala na projektu Mým kořenům, tak přes ty kořeny se dostávám k našim kulturním kořenům. Na jaře se chystám zase na zahraniční cestu, ale zatím nic bližšího neprozradím. Začala jsem spolupracovat s Lenkou Lichtenberg, česko kanadskou zpěvačkou na podobných projektech k rodinným kořenům a tam podporujeme téma židovství, k židovským kořenům, takže se chystáme hrát i v různých koncentračních táborech, kde je samozřejmě možnost vystupovat a v synagogách. Letos budu nahrávat svoje třetí album, které má stejný název jako projekt Hluboko a vyjde v říjnu. Jinak se chystám hodně odpočívat a navštěvovat svoji rodinu na Mělníku. Když mám hodně práce, tak pak mě nejvíc baví odpočinek“, svěřuje se umělkyně Milli Janatková.

V loňském roce získala píseň Buoh právě z připravovaného projektu Hluboko Cenu nezávislé hudby organizace The Independent Music Awards v New Yorku.
Autor: Marta Dušková

7 komentářů:

  1. Marti, Milli Janatkovou znám z Tvého blogu a její koncert byl určitě krásný zážitek. Pustila jsem si i její písničku. Je osobitá stejně jako její interpretka. Obdivovala jsem i její krásné šaty.
    Měj krásný odpočinkový den. Růža

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, Milli má opradu zajímavý hlas, koncert byl určitě pěkný zážitek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, je to nádhera, z placu jen tak bez doprovodu zazpívá takhle krásně málokdo. Měj pěknou sobotu.

      Vymazat
  3. Mám chuť napsat - víc takových lidí, víc takových večerů!
    Marti, měj hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, máš pravdu a Milli je i úžasnej člověk, který tě obohatí nejen svojí tvorbou. Měj pěknou sobotu též.

      Vymazat
  4. Marti, tak to jste se měli krásně.Taky bych chtěla zažít.Úžasná teda je.Martina

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.