pondělí 13. dubna 2020

pondělí v detailu




Nemaje jiných výzev, blbu. Ne že bych se snad nudila, fakt nenudím, jen mi některé záležitosti chybí. V dubnu jsem napsala jen dva články do novin a zaplať pán bůh za ně. V březnu jen jeden. 
Chybí mi reportáže a výstavy a muzeum a vernisáže, zkrátka témata.
Za dobu karantény jsem zatím nic nenamalovala a to jsem si na začátku chtěla objednat další plátna, protože jsem měla jen dvě. A furt mám jen dvě. 
Nevím, proč mě teď vůbec malování neláká, i když každý den na to myslím, ale nemám ten správný impulz, to správné popostrčení, kdy mě lákají barvy, štětce a bílá plocha. Témata by byla, ty už v hlavě mám.
Tak chodím po zahradě a fotím detaily. Jistě mám velkou odvahu, či spíše drzost v takové konkurenci, jako je v našem malém bloggovém společenství. Nemohu fakt konkurovat Vendy, téměř profesionální fotografce, jejímž fotkami se fakt kochám a ani spoustu dalším z vás. Ale to mi nebrání stejně fotit.
Chybí mi právě i to focení k reportážím.










Zlatice pomalu odkvétá a začíná se zelenat.




Tohle je malá hruška v detailu. Vloni měla docela velkou úrodu, tak uvidíme letos. Na fotce vypadá trochu jako vetřelec. 
Vloni jsem ji celou ořezala, protože rostla divně a hrušky na ní zlomily tu největší větev.
Tak dnes opět barvy do pondělí, opět téma zahrada a ahoj zase zítra.












25 komentářů:

  1. Tak za toho skoro profesionála ti moc děkuju, já si zas tak o sobě nemyslím, že bych uměla něco víc než ostatní. Včera jsem chvilku po cestě k dceři litovala, že nemám sebou foťák, a pokud bude v týdnu hezky, vezmu kolo a pojedu si do lesa něco fotit. Taky mi chybí ten volný pohyb za tím co stojí nafotit. Proto to moje šílenství s detaily....

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, a zvládla si to na jedničku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, moc děkuji za tvoji shovívavost. Potěšilo. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  3. Úžasná podívaná, nádherná a moc děkuji.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, právě tydle detaily udělají den krásnějším, veselejším a barevnějším. Nikde jsem letos nesehnala primule, tak se kochám u Tebe. Mám koupené jen sedmikrásky, narcisky, hyacinty a macešky. Ale stačí, jsem ráda za ty barvičky na oknech.
    Ta vaše třešeň..., nádhera. Nám už také rozkvétá, tak snad už nezmrzne, nebo ji neubijí kroupy, které prý hlásí na dnes odpoledne, nebo nevím, co. Třešně jsme měli jen jednou za 18 let, tak uvidíme jak letos. :o)
    Pěkné velikonoční pondělí přeji. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, my jsme koupili ty primule ještě s vnoučaty v zahradnictví začátkem března a měla jsem je u vchodu pod střechou, tak vydržely. Měj pěkný a pohodový den.

      Vymazat
  5. Krásné detaily, Marti! A těch barev... Snad tu krásu ta změna počasí nezničí.
    Přeji hezké odpoledne, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já dávám každý rok vše v tuto dobu a nikdy se nic nezničilo, tak snad to tak bude i letos. Měj krásné úterý.

      Vymazat
  6. Krásné fotky, kochám se a děkuji. Držím palečky, aby nepomrzly rozkvetlé stromy. Loni jsme měli první úrodu broskví, teď ani nevíme, jestli broskvoň kvete.
    Měj pěkné pondělí. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, třešeň kvete v této době každý rok, tak snad přečká bez úhony i letos. Měj pohodový a klidný den.

      Vymazat
  7. Moc krásné fotky. Nemáš se za co stydět. Ráda jsem se pokochala barvičkami na vaší zahradě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruško, děkuji za milý komentář. Měj pěkné úterý.

      Vymazat
  8. Krásné fotografie květů jsi pořídila. Souhlasím s Věrou Š. Krásně barevně Ti to na zahradě kvete. Jinak já jsem na tom podobně. Nic mě nebaví. Sluníčko nás sice vytáhlo na procházky, ale jen v místě bydliště a už mi chybí ty výjezdy vlakem někam dál. Jenže více jak polovina vlaků teď nejezdí a těžko bychom hledali spojení ...Navíc jak je člověk v letech, tak se přece jen té nákazy bojí víc a tak se snažíme dodržovat stanovená pravidla. Marti, měj se moc pěkně a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, musíme vydržet. Těch nezodpovědných mezi námi přibývá. Měj pohodové úterý.

      Vymazat
  9. Nádherný fotky.Moc se mi líbí.U nás teprve vše začíná rozkvétat .Přeji vám hezký večer.Martina

    OdpovědětVymazat
  10. Marti, jsou to nádherné fotky. :-) Moc držím palce všem květinám a kvetoucím stromům, aby přečkaly tři mrazivé noci, které nás čekají.
    Já věnovala téměř celý předvelikonoční týden zahradě a jen smutně koukala na omrzlé hortenzie a růže a zčernalý fíkovník.
    Hezký zbytek Velikonoc. A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, my osazujeme v podstatě každý rok ve stejnou dobu a nikdy nám nic nepomrzlo. Možná je to proto, že naše zahrada je chráněná naším vysokým plotem. Měj pěkný den.

      Vymazat
  11. Mas moc pěkné fotky, jen tak dal! :) s malováním to máme podobně... platna mam, i když malá a to je možná můj problém. Ty malé rozměry mi moc nevyhovují... ale zdědila jsem je, tak na ne něco vyplodim, ze. :D jenže s detma to nejde, chtějí také a to pak já neudělám nic a po jich zbyde jen bordel. Takže teď striham plata od vajec a lepim kytičky, ze kterých chci udělat věnec. :)
    Měj se fajn, Sabi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, no ty máš kolem sebe děti, tak je jasné, že se v klidu k malování nedostaneš. Já vlastně nemám žádný pořádný důvod. Chybí mi teď jen chuť. Měj pěkný den.

      Vymazat
  12. Marti, pěkný detail. Užij si úterý

    OdpovědětVymazat
  13. Martinko, nádherně ti to kvete, fotky jsou nádherné...Přeji krásné dny a hodně zdraví.. Inka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.