středa 8. dubna 2020

vánoční dárek a lovec beze zbraně



Dnes je příspěvek trochu nesourodý. Ne, nespletla jsem se. 
Skutečně to je vánoční dárek nikoliv velikonoční. Minulý týden jsme konečně rozbalili poslední vánoční dárek, který jsme měli vloni pod stromečkem. No tedy vlastně úplně pod stromečkem ne, páč zabalená houpačka byla pekelně těžká a byla zatím v tělocvičně a čekala na svoji příležitost. 
Původní houpačka byla stará už 12 let a zažila i inovaci, ale už bylo na čase ji vyměnit. Tak nám syn nadělil novou. 
Bez houpačky u nás si neumíme zahradu představit nikdo. Houpačka se využívá při různých sešlostech, když si chce někdo s někým popovídat v soukromí, tak tohle je ideální místo. 
Moje mamka na houpačce na naší zahradě dokonce usnula či záměrně několikrát spala. A samozřejmě nesmím zapomenout na děti, ale to je bez debat, že houpačka je permanentně obsazená. Ten kovový jeřáb není nový. 
Dostala jsem jej před dvěma lety od sestry k narozeninám. 
I když byl určen na zahradu, trůnil do teď v obýváku a já se konečně rozhodla dát ho do jeho "přirozeného" prostředí. Tady vynikne mnohem víc a včera jsem měla z dárku radost už podruhé.



Teď k lovci beze zbraně.


aneb lovím, lovíš, lovíme. Teda já už jsem přestala, už na ptáky prostě prdím. 
Když jsem bez foťáku, tak cupkají skoro až u mě. Jakmile vezmu foťák do ruky, chovají se, jak řekl můj muž, jako by jim člověk chtěl sebrat duši.
Mému muži se v pátek minulý týden povedlo ulovit dva ptáky a vyfotil je tisíckrát. 
Ovšem na to, že sem denně lítá desítky a desítky pipin, páč pořád ještě krmíme, to je jen malý úlovek. 
No mně se nepovedl ani ten.
Mějte klidný den ať už na houpačce či se zpěvem ptáků. 
U nás se pořádají koncerty každý den.





26 komentářů:

  1. Krásná houpačka! Také to u nás bez houpačka nejde. Máme dvě. Jednu u domu, tam bývá slunce dopoledne a druhou na horní zahradě, tam sedavam přes den. Ale už je recyklovaný a rozpadá se, tak uvažují nad novou. :)
    Měj se fajn! Sabi

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, s houpačkou to máme stejně, je nepostradatelná. My už máme letitou a druhým rokem přemýšlíme o nové, ale zatím stará stále drží, tak uvidíme. :o) No a s ptáčky opět stejně, když si dojdu pro foťák, ufrnknou. A pak dlouho, dlouho čekám, jestli znovu přiletí. :o) K vám létají na pítko, já mám keramické a zatím nic, moc. Tak snad si zvyknou. Hezké fotky.
    Měj prima den. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, no ono to ptákům chvíli trvá, ale časem si zvyknou. Měj pohodový den.

      Vymazat
  3. Nemůžu se dočkat až si novou houpačku vyzkouším a přijedu na kafíčko ☺️. "Dravci" se tváří drsně, tak doufejme, že vás nesežerou 😀. Preji krásný slunečný den! Adélka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adélko, i já se těším na společné kafe po dlouhé době. Musíme vydržet. Měj pěkný den.

      Vymazat
  4. Marti, už nám zahradou také prošlo několik houpaček, jedna se pod mým mužem dokonce rozpadla :-). Zrovna včera jsem pronesla, že by to chtělo opět na zahradě houpačku mít, tak uvidíme, zda něco vybereme. Mám vyhlédnuté jedno místo, kam by se šikla. Ach, ten kovový jeřáb je nádherný. Nebude mu vadit déšť? Moc se mi líbí!
    Opatrujte se doma.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, ten jeřáb je určen na zahradu a nevypadá, že mu déšť mohl ublížit. Klidné dny všem u vás doma.

      Vymazat
  5. Houpačka je super a jeřáb se k ní hodí. Tu vidět naše děti, tak by ji určitě chtěly.;-)
    Manželovi se podařili pěkné fotky. K nám na okno už ptáčci nelétají. Hrdličky ještě druhý den okukovaly, jestli nebude něco k snědku, ale krmítko už bylo pryč. Manžel je tuhle pozoroval, jak se "pasou" za domem a smál se, že jsou pěkné vypasené. Však jsem je celou zimu poctivě krmila a teď už si potravu najdou.
    Měj pěkný den. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, no já četla výzvu ornitologů a myslím, že jsem i sem i dávala, že potravy mají ptáci rok od roku míň a že by se měli přikrmovat celý rok, tak my to pořád děláme. Měj pohodový den.

      Vymazat
    2. Marti, já to také četla, ale vzhledem k tomu, že bylo krmítko na sušáku a ptáci znečistili sousedce balkon, muselo krmítko pryč. Navíc i sousedi pod námi tam mají sušák na prádlo. Příští zimu ho asi dáme na kuchyňské okno.

      Vymazat
  6. Teda Marti, takhle spolu jsem sovu a další ptícu nikdy neviděla!
    Holt u vás v C. musíte mít něco extra.hihi
    Zdravím tě Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, no jo no, takoví jsme my, matinko :-) Měj se krásně.

      Vymazat
  7. Zdravím Vás - houpačka vypadá pěkně, bytelně. My máme takovou chuděrku, už prosím 30 roků! Ale jakž takž drží. Bylo by ode mě hodně drzé, kdybych se zeptala, odkud houpajda je? Kdybychom se poohlíželi po nové... nabírám inspiraci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Povedlo se mi tu houpačku najít. Tady je odkaz https://www.svet-trampolin.cz/aga-zahradni-houpacka-montenegro-dark-brown-1/. Přeji klidné a zdravé dny.

      Vymazat
  8. Jeřáb je krásný, houpačka potřebná z mnoha důvodů, jak jsem četla. Tak užívejte slunečné dny. J.

    OdpovědětVymazat
  9. Marti, houpačka není nic pro mne - mně se na tom dělám špatně :). Ale docela jsem se pobavila s kovovým jeřábem - než jsem srolovala na fotku, tak jsem si že sis dala na zahradu jeřáb - stavební stroj a říkala jsem si, že takovou dekoraci bych od tebe nečekala :D
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, no to se ti nedivím. Mě by taky napadl stroj a napadl mě vlastně už, když jsem to psala :-) No máš pravdu, to k nám teda vůbec nejde. Měj pohodový den.

      Vymazat
  10. Marti to je prima houpačka. Také ji na zahradě máme. Manžel udělal houpačku ještě v době, když pracoval jako kovář. Jen už tam sedět nechodime...Nemáme zahradu pronajatou sami, ale napůl se sousedy a oni ji vždy obsadí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, to je škoda, my se houpeme často. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  11. Příroda je už k ptáčkům nakloněná, mají toho tolik včetně žížal a broučků, tak netuším, proč mi chodí ožírat travní semeno :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, já jsem četla několik výzev ornitologů a myslím, že jsem to tady i psala, aby se ptáci přikrmovali celý rok, protože potravy mají rok od roku míň, míň žížal, míň brouků, stačí to prý pouze pro ně, ale pro mláďata je to málo a nevyvedou je.

      Vymazat
  12. Tak ti nevím Marti, kam se mi poděl komentář ze včerejška.Píšu teda podruhé.Houpačku by jsme potřebovali taky novou.Chtěla jsem objednat, ale platit 600 poštovné se mi nechce.U nás pipinky zpívají taky jak o život.Muž jim dává každý den slunečnici.Už dodělává 6pytel.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, výše u komentáře Padule si můžeš zkopírovat odkaz na naši houpačku a mají jich tam víc druhů a poštovné je okolo 200 Kč. Nevím, kde jsi našla poštovné 600, protože to jsme neměli, ani když nám vezli velké křeslo. Měj pohodový den.

      Vymazat
  13. Parádní dárek, teď jsou dny, kdy si ho naplno užiješ. Taky jsem si za pár dní měla "rozbalit" svůj vánoční dárek... To se bohužel odkládá na neurčito!
    Lovit ptačí fotky - to jsem dávno vzdala. Jsou tu na to specialistky, jen při pohledu na ty fotky tiše zírám...
    Marti, měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.